4 Σεπ 2009

Μπατίστ: «Τριπλ κράουν ξανά!»


Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «Έλληνας». Εξάλλου, η φετινή θα είναι η έβδομη χρονιά του στη χωρά μας. Ο Μάικ Μπατίστ γνωρίζει καλά τι εστί Παναθηναϊκός και για αυτό σε συνέντευξη του στη «Sportday» τοποθέτησε τον πήχη για τη νέα χρονιά και πάλι στο ψηλότερο σημείο. «Θέλουμε να πάρουμε και φέτος το τριπλ κράουν» είπε ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές το τριπλ κράουν με το «τριφύλλι».

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την προετοιμασία εν όψει της έβδομης σεζόν σου στον Παναθηναϊκό;

«Πλέον ο καθένας επέστρεψε στη βάση του για να βοηθήσει την ομάδα. Εκτός από τους διεθνείς. Κάτι που είναι φυσικά συνηθισμένο. Θεωρώ ότι η προετοιμασία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, επίπονο καθώς έχει αρκετό τρέξιμο, αλλά στο συγκεκριμένο στάδιο πρέπει να αισθανόμαστε σαν να δίνουμε επίσημους αγώνες. Πρέπει να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια διότι κάνει καλό για εμάς, αλλά και στο σύνολο. Αλλωστε αν πραγματοποιήσεις δυνατή προετοιμασία, τότε σίγουρα θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό θα γίνει».

Το συγκεκριμένο κομμάτι της σεζόν, λοιπόν, είναι το πιο σημαντικό;

«Πρέπει να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση ώστε να είμαστε πολλά κλικ πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους μας και έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι αγώνες. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις και πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Αν είμαστε σωματικά και ψυχολογικά στο επιθυμητό επίπεδο, θα τις δώσουμε».

Ποιο στοιχείο της περασμένης σεζόν θα ήθελες να διατηρηθεί και στη φετινή;

«Είναι πολύ απλό: η κατάκτηση των τριών τροπαίων. Θα ήθελα να πετύχουμε το ριπίτ του τριπλ κράουν. Οταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, είναι ευλογία. Θέλω και φέτος να τα πάρουμε όλα και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια. Να νιώσουμε ξανά τη γεύση της επιτυχίας που μόνο ο Παναθηναϊκός ξέρει να προσφέρει. Αυτό θα το νιώσουν και οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα».

Οι τρεις τίτλοι σάς δίνουν αβαντάζ σε σχέση με τους αντιπάλους σας;

«Και ναι και όχι. Ναι, διότι είμαστε οι πρωταθλητές, άρα ξέρουμε καλά τον τρόπο για να φθάσουμε ξανά στην κορυφή ακολουθώντας την ίδια συνταγή. Από την άλλη όχι, διότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θέλουν όλοι να μας νικήσουν, άρα το κάθε ματς θα είναι μάχη και θα πρέπει να πολεμήσουμε δυνατά. Για παράδειγμα, την περασμένη σεζόν σε μερικά ματς δεν είχαμε διάρκεια και στο τέλος τα χάναμε. Με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίζουμε θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να μην την ξαναπατήσουμε».

Η περσινή σεζόν δεν ξεκίνησε ευχάριστα για εσάς, αλλά είχατε δυνατό φινάλε. Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να συμβαίνει αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι όλα κρίνονται στο τέλος. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινάς την αποστολή σου, αλλά πώς την ολοκληρώνεις. Οταν τερματίζεις στην κορυφή, τότε κερδίζεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων. Οταν ξεκινάς καλά και τελειώνεις άσχημα τις διοργανώσεις, δεν σε θυμάται κανένας. Το ιδανικό βέβαια είναι να έχεις διάρκεια, αλλά δεν είναι εύκολο. Είμαστε άνθρωποι και όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες».

Είναι εύκολο να διατηρήσεις ψηλά το κίνητρο για τίτλους κάθε σεζόν;

«Δεν είναι εύκολο. Για παράδειγμα, κάποιες φορές ξυπνάς το πρωί και βαριέσαι να κάνεις προπόνηση, αλλά όταν αγαπάς το παιχνίδι, το μπάσκετ, την ομάδα, σηκώνεσαι και ετοιμάζεις το σώμα σου για μάχη, προκειμένου να βελτιωθείς περισσότερο και να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES