8 Δεκ 2009

Η ώρα της αλήθειας

Αποδείξεις για την οικονομική ευρωστία του Χαράλαμπου Κοζώνη διατείνονται πως έχουν στην κατοχή τους οι εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, τις οποίες και θα παραδώσουν ως το βράδυ στον Νίκο Νοτιά, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Άγνωστο είναι, ωστόσο, αν αυτές θα κριθούν επαρκείς από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι μέτοχοι της «Ένωσης» φέρονται να διαπίστωσαν-έστω και μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων-πως ο ενδιαφερόμενος από το Σικάγο δεν έχει τη δυνατότητα να σηκώσει στις πλάτες του την ΑΕΚ και πληροφορίες αναφέρουν πως καταλήγουν στο συμπέρασμα πως θα ήταν μεγάλο λάθος-ακόμη μεγαλύτερο από όσα έχουν κάνει ως τώρα-να δώσουν την ΠΑΕ στον 65χρονο επιχειρηματία.

Μάλιστα προκειμένου να απαντήσουν στις αιτιάσεις των εκπροσώπων του Κοζώνη πως φοβούνται ότι τα χρέη θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν παρουσιάσει, θα προχωρήσουν άμεσα στον οικονομικό έλεγχο της εταιρίας. Κι όχι με οποιαδήποτε εταιρία ελεγκτών, αλλά με την «BDO», που ήταν της επιλογής του Χαράλαμπου Κοζώνη.

Τι γίνεται όμως με την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ; Ο Πέτρος Παππάς φέρεται σε συνεργασία με τον Νίκο Νοτιά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου να έχει σχεδόν συμφωνήσει με δύο επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να μπουν στην ΠΑΕ. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα ποσό 15-20 εκατ. ευρώ για να «τρέξει» η ομάδα και να καλυφθούν οι οφειλές από την τρέχουσα χρήση. Πληροφορίες θέλουν εκπρόσωπο των μετόχων να κάνει κρούση στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ωστόσο οι «τίγρης» δεν εμφανίζεται διατεθειμένος στην παρούσα φάση και με τις δεδομένες συνθήκες να μπει στην ΠΑΕ. Φήμες ήθελαν τον Τάκη Κανελλόπουλο να ετοιμάζει σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες σχέδιο σωτηρίας της ΑΕΚ, ωστόσο από το περιβάλλον του διαψεύδεται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Μερική εξόφληση

Ένα ποσοστό της τάξεως του 20% των χρημάτων που τους οφείλονται αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των παικτών της ΑΕΚ. Τα χρήματα-περίπου 300.000 ευρώ-εξασφαλίστηκαν από χορηγό εταιρία της ομάδας.

«Τίποτα επίσημο για Τζεμπούρ»

Ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, αλλά όχι επίσημο υπάρχει για τον Ράφικ Τζεμπούρ σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Γιάννη Λυπημένο. «Πρέπει μέχρι την Παρασκευή να βρούμε την ομάδα στην οποία θα παίζει ο Τζεμπούρ μετά τον Ιανουάριο, γιατί διαφορετικά θα μείνει εκτός Κόπα Αφρικα. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, αλλά όχι κάτι επίσημο», δήλωσε στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του Γαλλοαλγερινού φορ, για το δανεισμό του οποίου κινείται-όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπο-η Μπόχουμ.

* Ο Σάνελ Γιάχιτς επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής απέναντι στον Λεβαδειακό, όπως και ο Παντελής Καφές. Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο Σκόκο και πιθανότατα ο Νέμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES