8 Δεκ 2009

Γκαλέτι: «Δεν φοβόμαστε την Άρσεναλ»

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ όπως δήλωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε συνεντευξη του στην KINGBET. «Φόβο δεν νιώθουμε για κανέναν. Τους σεβόμαστε πολύ, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο Αργεντινός για την αυριανή (Τετάρτη 9/12) αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θεωρεί ότι ακόμα κι αν η Άρσεναλ παραταχτεί με πολλούς αναπληρωματικούς παραμένει επικίνδυνη ομάδα ενώ ζήτησε υπομονή από τον κόσμο κατά τη διάρκεια του αγώνα για να ανταμειφθεί με την πρόκριση στους 16.

Συνέντευξη για την KINGBET στους Νίκο Τσούκα, Βαγγέλη Λυκάκη

Πόσο μπορεί να φοβηθεί ο Ολυμπιακός ένα ματς με τη βαθμολογικά αδιάφορη Άρσεναλ;

«Φόβο δεν νιώθουμε για κανέναν. Τους σεβόμαστε πολύ γιατί είναι μια μεγάλη και πολύ δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ματς είναι δύσκολο, όμως ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό μια πρόκριση στους «16» για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια;

«Σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για την ομάδα, τον κόσμο, όλους στο σύλλογο. Είναι κάτι που θέλουμε πολύ, το βάλαμε στόχο από την αρχή της χρονιάς και θα είναι μια δικαίωση για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, οι επιτυχίες στην Ευρώπη σε καθιερώνουν στη συνείδηση του κόσμου».

Το γεγονός ότι ο Βενγκέρ ενδέχεται να παρατάξει αναπληρωματικούς, μπορεί να επιφέρει μια χαλάρωση σε εσάς;

«Όχι, καμία χαλάρωση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συχνά ευκαιρίες και να παίξουν ακόμα καλύτερα από τους βασικούς. Ειδικά στο επίπεδο που βρίσκονται οι Άγγλοι, δεν πρέπει να επαναπαυτείς σε κανένα σημείο του αγώνα... Εμείς βέβαια κοιτάμε μόνο τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».

Σε περίπτωση πρόκρισης, ποια ομάδα θα ήθελες για αντίπαλο;

«Όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ δύσκολοι. Δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε. Εμείς θέλουμε καταρχήν να προκριθούμε και από εκεί και πέρα όποιος είναι να έρθει, ας έρθει. Σ’ αυτό το επίπεδο δεν μπαίνεις στη διαδικασία να διαλέξεις. Μαθαίνεις τον αντίπαλο, τον ‘’διαβάζεις’’, μπαίνεις στο ματς και τα δίνεις όλα».

Τι συνιστάς στους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα βρίσκονται στο γήπεδο;

«Κοίταξε να δεις, ο κόσμος πάντα είναι στο πλευρό μας. Σε κάθε μεγάλο παιχνίδι δημιουργεί θαυμάσια ατμόσφαιρα, δίνοντάς μας το κάτι παραπάνω. Το μόνο που θα ήθελα είναι να κερδίσουμε για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε μαζί τους στο τέλος του αγώνα. Ειδικά για τον αγώνα με την Αρσεναλ, θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η πρόκριση θα έρθει, αλλά δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Ξέρουμε πώς θα τους χτυπήσουμε».

Πόσο επικίνδυνο είναι να παίζει μια ομάδα για δύο αποτελέσματα; Θα σκέφτεστε κατά τη διάρκεια του αγώνα το Σταντάρ Λιέγης – Αλκμααρ;

«Ξέρουμε ότι η ισοπαλία βοηθάει, αλλά εμείς θα παίξουμε σκεπτόμενοι μονάχα τη δική μας νίκη. Το καλό είναι ότι εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από εμάς. Ας νικήσουμε εμείς και το Σταντάρ – Αλκμααρ ας έρθει όσο θέλει».

Ποια ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει από τη φάση των ομίλων;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταφέρει να δω πολλά παιχνίδια. Οι Ρώσοι της Ρούμπιν Καζάν όμως νομίζω ότι έχουν δημιουργήσει μια ευχάριστη έκπληξη. Είδα τον αγώνα στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα, δεν νικάς τυχαία εκεί μέσα».

Ποια θεωρείς ότι έχει τις περισσότερες να πάρει το τρόπαιο;

«Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ, Τσέλσι. Νομίζω ότι, όπως κάθε χρόνο, θα είναι οι ίδιες ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και θα κριθεί ξανά στις λεπτομέρειες. Μερικές φορές είναι και θέμα μέρας να προχωρήσει μακριά μια ομάδα. Χρειάζεται, βέβαια, και τύχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES