8 Νοε 2009

ΑΕΚ: Αισιοδοξία για το deal

Αισιόδοξοι ότι τελικά θα επέλθει συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος προτίθεται να γίνει το μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ, επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους της «Ένωσης» και την πλευρά του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Παρότι οι εκπρόσωποι του κ. Κοζώνη έφυγαν με άδεια χέρια από τα γραφεία των «κιτρινόμαυρων», εξαιτίας της αδυναμίας των μετόχων να ρυθμίσουν σοβαρά και αξιόπιστα το ζήτημα της εγγυητικής επιστολής των 5 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως οι εμπλεκόμενες πλευρές πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.

Ο 65χρονος επιχειρηματίας θα αποσύρει το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ μόνο αν προκύψει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χρεών που παρουσιάστηκαν στο Σικάγο (30 εκατ. ευρώ) και αυτών που θα διαπιστώσουν οι ορκωτοί λογιστές (μεικτή ομάδα από τα ΗΠΑ και την Ελλάδα) έπειτα από τον εξονυχιστικό έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Θανόπουλος προσπάθησε να πείσει την πλευρά Κοζώνη ότι το πρόβλημα (σ.σ.: η αποτυχία των μετόχων να καταθέσουν τραπεζικές εγγυήσεις 5 εκατ. ευρώ ώστε να πάρουν τα λεφτά που θα ανακουφίσουν τα ταμεία τους) οφείλεται σε ασυνεννοησία των μετόχων και στις διαφωνίες που έχουν εδώ και καιρό και έστειλε μήνυμα παραίτησης στον Νίκο Νοτιά, αν δεν δώσει τη λύση μέχρι την Τρίτη (δόθηκε νέα παράταση).

Τη μεγαλύτερη, όμως, ευθύνη έχει ο κ. Νοτιάς, αφού είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και χρειάζεται να ρυθμίσει εκείνος το θέμα της εγγυητικής επιστολής με όσους μετόχους μπορεί να έρθει σε επαφή (Χατζηιωάννου, Γκούμας, Παππάς) και για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ στον κ. Κοζώνη, του οποίου οι άνθρωποι τονίζουν ότι τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για εκείνον.

Σύμφωνα με τη «SportDay», οι ορκωτοί λογιστές θα ξεκινήσουν τη δουλειά αμέσως μετά την υπογραφή του προσυμφώνου κι αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, θα πρέπει να έχουν τελειώσει τη δουλειά τους στις 30 του μήνα. Ο κ. Κοζώνης θα μπορεί μέχρι τις 31/12 να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ (επιθυμεί το 87%) μέσω αύξησης του Μ.Κ. και στο προσύμφωνο περιλαμβάνεται και το προπονητικό κέντρο. Ο κ. Κοζώνης έχει διαμηνύσει στον κ. Νοτιά ότι δεν επιθυμεί να παραλάβει απλώς δύο γήπεδα στα Σπάτα, αλλά το «παλάτι» που εξήγγειλε τον Σεπτέμβριο του 2008. Και του έχει ήδη υποβάλει τις προτάσεις του.

Δεν τον αλλάζει!

Αποφασισμένος να κρατήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σεμπαστιάν Σάχα στο αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο εμφανίζεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας προπονητής θεωρεί ότι ο 30χρονος γκολκίπερ δεν αξίζει την κριτική που δέχεται, ύστερα από το τραγικό λάθος του στο δεύτερο γκολ της ΜΠΑΤΕ την Πέμπτη.

«Γιατί να τον αλλάξω; Είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοια πράγματα; Στήριξη χρειάζεται ο τερματοφύλακας στις δύσκολες στιγμές, όχι να τον "τελειώσουμε" ψυχολογικά, στέλνοντάς τον στον πάγκο. Κακώς γίνεται τόση κουβέντα, δεν βοηθά ούτε τον παίκτη ούτε την ομάδα», είναι η αντίδραση του 61 ετών τεχνικού στο ζήτημα που θέτουν κάποιοι περί αλλαγής γκολκίπερ.

Όσον αφορά τον αγώνα με τη θεσσαλική ομάδα, ο κ. Μπάγεβιτς επέστησε την προσοχή των παικτών του στον Αλεξάντρ Σίμιτς και τον Τουμέρ Μετίν. «Να προσέχετε τον Σίμιτς, γιατί είναι πολύ ικανός σουτέρ και χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Συνήθως παίζει δεξιά, αλλά μέσα στο παιχνίδι αλλάζει διαρκώς πλευρά», είπε ο προπονητής της «Ένωσης» για τον Σέρβο εξτρέμ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Νταμπίζα, λέγοντας: «Ο αρχηγός τους (σ.σ.: ο Νίκος Νταμπίζας) είναι πολύ έμπειρος και με την εμπειρία του κατευθύνει όλη την άμυνα. Πολύ καλός και γρήγορος είναι και ο παρτενέρ του (σ.σ.: ο Χρήστος Μελίσσης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES