31 Οκτ 2009

ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη 1-0

Ένα γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη, για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Σέρβος χαφ «χάλασε» με το γκολ αυτό μια εκπληκτική εμφάνιση του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, ο οποίος κρατούσε μόνος του το «μηδέν» για την ομάδα του σε όλο το ματς. Οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους αυτή έφτασαν του 15 βαθμούς, ανεβαίνοντας, έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς:

Με φουλ επιθετικό σχήμα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να πετύχει ένα γκολ από νωρίς και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Οι Σορλέν και Λίνο έκαναν όλο το παιχνίδι του «δικεφάλου του Βορρά» από τα πλάγια, τη στιγμή που ο Ίβιτς προσπαθούσε με κάθετες πάσες να βρει τον Παπάζογλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν την «ατυχία» να πέσουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Γκσπούρνινγκ και έναν πανταχού παρόντα Βάλλα, οι οποίοι κατάφεραν να «αναχαιτίσουν» όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Φερνάντο Σάντος και να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό στο ημίχρονο.

Στο επιθετικό κομμάτι, η ακριτική ομάδα προσπάθησε να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ με αντεπιθέσεις, όμως η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στην επίθεσή της, αφού η διπλή ζώνη άμυνας που είχε παρατάξει ο Γιάννης Ματζουράκης στον αγωνιστικό χώρο, είχε αφήσει τον Μάουρο Πόι απομονωμένο μπροστά.

Στο δεύτερο 45λεπτο το σκηνικό του ματς ήταν μια αντιγραφή του πρώτου, αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία σε όλο το γήπεδο, με την ομάδα της Ξάνθης να παραμένει καλά «κλεισμένη» στην άμυνά της, αλλά να βγαίνει όλο και πιο συχνά στην αντεπίθεση. Τα κενά στην άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά» μεγάλωναν όσο περνούσε η ώρα, επειδή οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έψαχναν το γκολ.

Στο 85’ ο Κουτσιανικούλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πόι απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, όταν ο Ντάριο Κρέσιτς τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Το παιχνίδι όδευε ολοταχώς για ισοπαλία, όμως ο Βλάνταν Ίβιτς, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος του Γκσπούρνιγκ στον αγώνα, ο οποίος δίστασε να βγει σε μια σέντρα από αριστερά, και με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Δείτε το φιλμ του αγώνα:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (68' Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (75' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (49' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Βιτόλο, Κοντρέρας, Σαβίνι

SKODA Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλσαΐφι (66' Αμπένα/89' Ζιέντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84' Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Ζιέντσουκ, Φαμπιανέσι, Στιβάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES