31 Οκτ 2009

Λάρισα-Άρης 2-2

Σε ένα παιχνίδι με δύο -εντυπωσιακά αντιφατικές- «όψεις», Λάρισα και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Αλκαζάρ». Ματς επιπέδου Champions League στο α’ ημίχρονο -με πλήθος φάσεων και τέσσερα γκολ- ματς επιπέδου… Superleague στο β’ –με «δυσκοίλιες» επιθέσεις και μπόλικη επιφύλαξη. «Χάλασε» την εικόνα η αποβολή του Ντε Νίγκρις, η οποία έμελλε να αποδειχθεί «ταφόπλακα» ενός εξαιρετικού αγώνα.

Να μην... τελείωνε ποτέ

Ένα ημίχρονο-απάντηση στις προσευχές κάθε ποδοσφαιρόφιλου παρακολούθησαν φίλαθλοι και τηλεθεατές στο «Αλκαζάρ». Οι δυο ομάδες -παρόλο που είχαν αμφότερες απόλυτα ανάγκη τη νίκη- δεν επιδόθηκαν σε επιφυλακτικό παιχνίδι, με το γρήγορο γκολ της Λάρισας να συμβάλλει ακόμα περισσότερο, στο να μετατραπεί το ματς σε… ροντέο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο «με μάτι που γυάλιζε» και πίεσαν ασφυκτικά τους «κίτρινους» -που έδειξαν αιφνιδιασμένοι. Η πρώτη καλή ευκαιρία τους, δε, μόλις στο 5’ -με το σουτ του Αμπουχατζίρα που κόντραρε στους αμυντικούς- αποδείχθηκε προειδοποίηση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τρία μόλις λεπτά αργότερα βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Σϊμιτς ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ -λίγο αριστερά από το ημικύκλιο της περιοχής- και, με ακρίβεια χειρούργου, έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Σηφάκη.

Οι παίκτες του Άρη χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να συνέλθουν από την «ψυχρολουσία», ωστόσο κατάφεραν να «απαντήσουν» -με τον… γνωστό τρόπο- των τελευταίων αγώνων. Το… κεφάλι του «αφιονισμένου» Αμπρέου βρέθηκε και πάλι στο σωστό σημείο και, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία, έφερε το παιχνίδι «στα ίσια». Πριν προλάβουν, ωστόσο, να κοπάσουν τα πανηγύρια παικτών και Μαζίνιο, τα… σφιχταγκαλιάσματα μεταφέρθηκαν και πάλι στην απέναντι πλευρά, καθώς ο Τουάμα εκμεταλλεύτηκε ωραία το γύρισμα του Βενετίδη και, με αριστερό πλασέ στην κίνηση, έβαλε και πάλι «φωτιά» στο «Αλκαζάρ». Οι συγκινήσεις, ωστόσο, ούτε εκεί σταμάτησαν να… αναβλύζουν από το παιχνίδι, αφού, πριν περάσουν έξι λεπτά, ο Κόκε… «έσβησε» και πάλι τη «φωτιά», ισοφαρίζοντας με ωραίο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.

Το «θρίλερ», ωστόσο, του α’ ημιχρόνου δεν έμελλε να έχει ούτε εκεί «επίλογο», καθώς λίγο πριν τη λήξη σημειώθηκε μια φάση, που θα «όξυνε» ακόμα περισσότερο τα -ήδη τεταμένα- «πνεύματα». Ντε Νίγκρις και Φερνάντες διεκδίκησαν στον αέρα την μπάλα, ο Μεξικανός φάνηκε να βρίσκει με το απλωμένο χέρι του στο πρόσωπο τον μέσο του Άρη και ο Σπάθας τον απέβαλε. Η μάλλον υπερβολική απόφαση του Πειραιώτη ρέφερι «πυροδότησε» έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους και αρκετές «κοκκορομαχίες» μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Ευτυχώς ήταν μόνο... 45 λεπτά

Όσο «εκθαμβωτική» ήταν η εικόνα του α’ ημιχρόνου, ωστόσο, άλλο τόσο «αποκρουστική» έγινε μετά την άναπαυλα. Η αποβολή του Ντε Νίγκρις γέμισε, όπως είναι λογικό, τη Λάρισα με επιφυλάξεις και μάλλον «άγχωσε» παρά ωφέλησε τους παίκτες του Άρη. Παρά την πρωτοβουλία, ωστόσο, που -αναπόφευκτα- ανέλαβαν οι «κίτρινοι», οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθούν ξανά, όταν το εντυπωσιακό σουτ του Ρομέου έξω από την περιοχή «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Οι φάσεις του παιχνιδιού, από ‘κει και πέρα, μετατράπηκαν σε «είδος υπό εξαφάνιση», ο ρυθμός πλησίασε εκείνον του «βάδην» και δεν είναι περίεργο που το σκορ ούτε καν κινδύνευσε να αλλάξει μέχρι το τέλος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης (46’ Ιγκλέσιας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα (83’ Μετίν), Σίμιτς (72΄Γιαννακόπουλος), Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Αμπουχατζίρα

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης (72’ Λαμπριάκος), Ναφτί, Κάλβο (55’ Χαβίτο), Φερνάντες (46’ Γκρατσιάν), Κόκε, Αμπρέου, Νασούτι, Γκαρσία, Φλάβιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES