31 Οκτ 2009

ΑΕΚ: «Σπρώχνει» 40 εκατομμύρια ευρώ

O εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη, Χρήστος Παπαδημητρίου, μίλησε στη «SportDay» και παραδέχθηκε πως όλα κυλούν ομαλά και πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπογραφούν προσύμφωνα ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία παραδέχθηκε πως «ο κ. Κοζώνης είναι αποφασισμένος ακόμη και για 10 μεταγραφές μέχρι το καλοκαίρι. Ξέρει και εμπιστεύεται τον Μπάγεβιτς». Χωρίς πολλές αλλαγές για το «διπλό» στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη.

«Θα κρατήσει τον Μπάγεβιτς και θα κάνει πολλές μεταγραφές»

«Ο κ. Κοζώνης είναι διατεθειμένος να βάλει περίπου 20 εκατ. ευρώ για να κάνει δική του την ΠΑΕ με μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία και είναι έτοιμος να προχωρήσει με άλλα τόσα χρήματα σε περίπου δέκα μεταγραφές στις επόμενες περιόδους του χειμώνα και του καλοκαιριού. Σε πρώτη φάση και έπειτα από υποδείξεις του προπονητή, ο κ. Κοζώνης θα ενισχύσει την ΑΕΚ τον χειμώνα και η ενίσχυση θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι», ήταν η δέσμευση του εκπροσώπου του υποψήφιου νέου αφεντικού, σύμφωνα με τον οποίο δεν τίθεται θέμα για τον προπονητή που θα εμπιστευτεί ο κ. Κοζώνης: «Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται. Ο κ. Κοζώνης θεωρεί πολύ απλά ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο καλύτερος για τη δουλειά και τον θέλει στην ΑΕΚ. Θα έχει μάλιστα πλήρη ελευθερία στις μεταγραφές που θα κάνει η ΑΕΚ για να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική. Ο κ. Κοζώνης είναι αποφασισμένος να προσφέρει στον προπονητή τα κατάλληλα "εργαλεία"».

«Δύσκολα να χαλάσει η συμφωνία»

Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και δύσκολα θα χαλάσει κάτι. Αυτό θα συμβεί μόνο αν διαπιστωθούν προβλήματα στον οικονομικό έλεγχο που διενεργείται και στη δουλειά που θα κάνουν ακολούθως οι ορκωτοί λογιστές (από τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα) «Μιλάμε με ανθρώπους που βλέπουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου και συνέχισε «τα οικονομικά έγγραφα για τον πρώτο έλεγχο στέλνονται απευθείας από την ΠΑΕ στους λογιστές του κ. Κοζώνη στο Σικάγο».

«Ο κ. Κοζώνης προτιμά να εξοφλήσει το χρέος»

Ο Νάσος Θανόπουλος παρέστη στις συζητήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Χαράλαμπου Κοζώνη και του Νίκου Νοτιά. Ο βασικός λόγος της παρουσίας του είχε να κάνει με το δάνειο της Morgan Stanley. Ο κ. Κοζώνης είναι διατεθειμένος να πληρώσει το χρέος των 6 εκατ. ευρώ και ο Χρήστος Παπαδημητρίου εξήγησε το γιατί: «Σε μια πραγματική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το δάνειο θα πρέπει είτε να αποπληρωθεί είτε να μπει ο ίδιος ο κ. Κοζώνης εγγυητής στη θέση των μετόχων. Ο κ. Κοζώνης προτιμά, ωστόσο, να κλείσει το θέμα με αποπληρωμή του δανείου». Με τον τρόπο αυτόν, η μεν ΠΑΕ θα βγάλει από πάνω της ένα βραχνά, ο δε κ. Κοζώνης αποπληρώνοντας ένα τόσο σημαντικό δάνειο θα αποδείξει ότι διαθέτει ρευστότητα.

Άλλαξε στάση ο «Ντούσκο»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους παίκτες του μετά το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Ουσιαστικά, ο Σερβοέλληνας τεχνικός «τέλειωσε» πέντε παίκτες, τους οποίους, όμως, δεν θέλησε να αποκαλύψει. Χθες, όμως, στους Θρακομακεδόνες, ο προπονητής της «Ένωσης» άλλαξε στάση απέναντι στους παίκτες. Ο τεχνικός της ΑΕΚ απέδωσε το πρόβλημα στην ατυχία που είναι γεγονός ότι έχει... κολλήσει στον «Δικέφαλο» και ζήτησε από τους παίκτες του, αρχής γενομένης από το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να κάνουν κάθε προσπάθεια για να γυρίσει η ομάδα στις νίκες.

«Ημασταν ξανά άτυχοι. Μόνο η τύχη μάς λείπει για ν' αρχίσουν να μπαίνουν τα γκολ και να παίρνουμε νίκες. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει στον Μπλάνκο», τόνισε ο Ντούσκο και εξήγησε: «Ολοι βλέπουμε ότι είναι σε κακή περίοδο και παρά την προσπάθειά του δεν μπαίνουν τα γκολ. Μην περιμένουμε όμως μόνο από τον Μπλάνκο να σκοράρει. Η ομάδα έχει έντεκα παίκτες και έχουν χάσει κι άλλοι εύκολα γκολ. Ο,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό που έγινε με τον Θρασύβουλο ήταν ντροπή για την ομάδα και δεν έπρεπε να συμβεί. Με πείραξε το γεγονός ότι δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε μετά το γκολ που πέτυχαν, για να ισοφαρίσουμε και να παίξουμε την πρόκριση στα πέναλτι. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο και να συνεχίσουμε με νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES