13 Σεπ 2009

Ήταν και οι δυο υπέρο(χ)οι…


«Πρωταγωνιστές» μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής «παράστασης» έγιναν Λάρισα και Ατρόμητος, με την ισοπαλία 2-2 να «σφραγίζει» τις -εξαιρετικές- προσπάθειες τους στο Αλκαζάρ. Σε ένα -ασυνήθιστης ομορφιάς για ελληνικό γήπεδο- παιχνίδι, που είχε τέσσερα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μια αποβολή και δύο συνεχώς… απασχολημένους τερματοφύλακες, θα ήταν άδικο να υπάρξει νικητής. Σκόρερ και πλέον διακριθείς από τους «βυσσινί» ο Μετίν, γκολ και από τον Ρομέου. Καλαντζής και Φαβάλι τα γκολ για τους Περιστεριώτες.

«Χορταστικό» α' ημίχρονο

Πλούσιο σε θέαμα και συγκινήσεις, παρά το «νωθρό» του ξεκίνημα, αποδείχθηκε το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ο Ατρόμητος έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα είκοσι λεπτά και, παρόλο που είχε αφήσει την κατοχή της μπάλας στην ΑΕΛ, εκείνη δεν έδειχνε ικανή να την εκμεταλλευτεί.

Μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, ωστόσο, σαν ένα «μαγικό ραβδάκι» να άγγιξε τους γηπεδούχους, που -λες και ήθελαν να «απαντήσουν» στο πρώτο κακό εικοσάλεπτο- έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο. Στο διάστημα 20’-40’, η ΑΕΛ προλαβαίνει να σκοράρει δυο γκολ -με την προβολή του εκπληκτικού Μετίν (24’) και το ωραίο σουτ του Ρομέου (38’)- έχει ένα δοκάρι (πάλι με τον Τούρκο) και 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες, που σταμάτησαν πάνω στον Μιχαηλίδη.

Ο Ατρόμητος από την άλλη -με καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα του και κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του, ειδικά μετά το πρώτο γκολ- μάλλον πρέπει να αισθάνεται τυχερός, που η ωραία ενέργεια του Φαβάλι και το ψύχραιμο πλασέ του Καλαντζή, λίγο πριν τη λήξη, τον κράτησαν στο παιχνίδι.

«Επιστροφή» Ατρόμητου, δίκαιη κατάληξη

Το γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου φαίνεται πως άλλαξε για τα καλά την ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Δώνη, που με το ξεκίνημα κιόλας του δεύτερου, φρόντισαν να «επιστρέψουν» ολοκληρωτικά στο ματς. Το γκολ του Φαβάλι (φέρει ευθύνη ο -κατά τ’ άλλα εξαιρετικός- Μάλαρτζ) ήταν μόνο η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης για τους Περιστεριώτες, που -λες και ήθελαν να μιμηθούν το παράδειγμα της Λάρισας στο α’ μέρος- κράτησε είκοσι λεπτά.

Σε αυτά οι παίκτες του Δώνη έχασαν 1-2 καλές ευκαιρίες, με τον Μάλαρτζ να φωνάζει «παρών» για τη -«βραχυκλωμένη»- ΑΕΛ. Μάλιστα, εκείνος δε νικήθηκε ούτε από το σημείο του πέναλτι, καθώς την παράβαση από το χέρι του Αμπουχατζίρα στο 62’, δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε γκολ ο Ολιβέιρα.

Κάπου εκεί, όπως είχε «διδάξει» και νωρίτερα το παιχνίδι, η σκυτάλη άλλαξε χέρια και πέρασε πάλι σε αυτά των γηπεδούχων. Η -αυστηρή- αποβολή του Μπλένχιο, πέντε μόλις λεπτά από την απώλεια του πέναλτι για τον Ατρόμητο, έφερε ξανά την ΑΕΛ σε «θέση ισχύος». Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο και την προσωπική ενέργεια του υπέροχου Μετίν στο 80’ -που είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο δοκάρι του στο παιχνίδι- οι «βυσσινί» δε μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των Περιστεριωτών, που κατάφεραν να κρατήσουν την ισοπαλία.

Εκπληκτικός για τους γηπεδούχους ο Μετίν, με ένα γκολ και δυο δοκάρια, πολύ καλός ο Φαβάλι για τον Ατρόμητο, με ένα γκολ και την ασίστ στο άλλο. Ο χαρακτηρισμός «εξαιρετική» για την απόδοση και των δυο τερματοφυλάκων -σε ένα ματς που τελείωσε 2-2- επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, το όμορφο θέαμα που αυτό προσέφερε.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (59' Μπουκουβάλας), Βενετίδης, Νταμπίζας, Φερέϊρα, Ντε Νίγκρις, Τουαμά (65' Γιαννακόπουλος), Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου, Αμπουχατζίρα

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Περόνε (60' Αναστασάκος), Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής(53' Σφακιανάκης), Τάτος (69' Μπρίτο), Ολιβέιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES