2 Ιουν 2010

Φάκελος "Λύμπε": Από το παρελθόν στο μέλλον

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του στην ΑΕΚ προκειμένου να ηγηθεί της νέας προσπάθειας της ομάδας, αναλαμβάνοντας ξανά τα σκήπτρα του παρελθόντος. Ο τελευταίος παίκτης σύμβολο που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, δίνει ξανά δικαίωμα στο όνειρο για τους οπαδούς, αναπτερώνοντας το ηθικό που βρέθηκε στο ναδίρ, μετά την κακή χρονιά που προηγήθηκε.

To contra.gr θυμάται τα έργα και τις ημέρες του Λυμπερόπουλου με τη φανέλα του δικεφάλου, κάνοντας μια αναδρομή στην 5ετία του 35χρονου επιθετικού, στην πρώτη του θητεία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Η πενταετία του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ
*Ο 33χρονος άσος φόρεσε την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος για πέντε συνεχόμενες χρονιές, συμμετέχοντας σε 185 παιχνίδια της Ένωσης έχοντας σημειώσει 80 τέρματα.
*Την πρώτη του χρονιά στην Ένωση, ο Έλληνας φορ, έπαιξε σε 40 αγώνες (εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις) σημειώνοντας 17 τέρματα. Την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ βρέθηκε στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της αφού κινδύνεψε ακόμη και με υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος όμως, έμεινε στην ομάδα δεχόμενος την μείωση αποδοχών που του είχε προτείνει ο Ντέμης Νικολαϊδης προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά ο σύλλογος και βοήθησε τα μέγιστα εκείνη τη χρονιά, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν, με 43 συμμετοχές και 13 γκολ.
*Η σεζόν 2005-06 βρήκε την ΑΕΚ σε σαφώς καλύτερη μοίρα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, να συμβάλει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, στην έξοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου. Ο Καλαματιανός άσος αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια και πέτυχε 16 γκολ.
*Την περίοδο 2006-07 ο Μεσσήνιος επιθετικός κατάφερε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Superleague. Τη χρονιά εκείνη, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έπαιξε σε 39 αγώνες της Ένωσης, σημειώνοντας 21 τέρματα. Η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ με αριθμούς:
2003-04 40 συμμετοχές 17 γκολ
2004-05 43 συμμετοχές 13 γκολ
2005-06 34 συμμετοχές 16 γκολ
2006-07 39 συμμετοχές 21 γκολ
2007-08 39 συμμετοχές 13 γκολ
Σύνολο: 185 συμμετοχές 80 γκολ
*Η τελευταία σεζόν του στην ΑΕΚ, πιθανόν να αποτελεί, μια από τις χειρότερες αναμνήσεις στην ποδοσφαιρική καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο Έλληνας διεθνής, έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πηγή (κατάκτηση πρωταθλήματος) αλλά νερό δεν του έμελλε να πιει για ακόμη μια φορά. Η υπόθεση Βάλνερ και όλα όσα αυτή επέφερε, στέρησε από τον Λυμπερόπουλο την ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής για πρώτη φορά στη ζωή του. Το γεγονός αυτό, ενόχλησε πολύ τον 33χρονο φορ, ο οποίος μετά το τέλος του πρωταθλήματος δήλωσε αηδιασμένος με τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ιστορία, ο Λυμπερόπουλος, έπαιξε σε 39 παιχνίδια της περιόδου 2007-08, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 13 φορές.
*Με την ΑΕΚ η «κακοδαιμονία» του Λυμπερόπουλου συνεχίστηκε αφού στα πέντε χρόνια που έμεινε στην ομάδα επίσης δεν κατάφερε να σηκώσει ούτε μία κούπα.
*Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Καλαματιανός επιθετικός έμεινε στην ιστορία, καθώς ήταν αυτός που με δικό του τέρμα, οδήγησε την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λιλ (1-0) στη διοργάνωση του 2006, στο ματς του ΟΑΚΑ.
Ο "Λύμπε" σκοράρει για την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES