2 Ιουν 2010

ΕΛΛΑΔΑ - Τελικό τεστ με Παραγουάη, Ότο: «Δεν είμαστε Βραζιλία»

Το τελευταίο της τεστ πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνει το βράδυ της Τετάρτης (19:30) η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Παραγουάη, σε ένα παιχνίδι που ο Ότο Ρεχάγκελ θέλει να δει βελτίωσε σε σχέση με την προηγούμενη φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Βόρειο Κορέα. Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιάκο και Τοροσίδη. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Κατσουράνης, Τζιόλης (ή Πατσατζόγλου) και Καραγκούνης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Σαμαράς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Χαριστέας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Νίνης, Πρίττας, Σαλπιγγίδης και Καπετάνος. Να σημειωθεί ότι Σηφάκης, Γκέκας και Μόρας δεν θα αγωνιστούν αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

«Δεν είμαστε Βραζιλία»

Ο Ότο Ρεχάγκελ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «STATUS», όπου και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ:

Για τον ποιο παίκτη από το 2004 θα έπαιρνε μαζί του είπε: "Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Αυτού του τύπου οι συγκρίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στους παίκτες που διαθέτουμε σήμερα. Αυτά τα παιδιά άλλωστε είναι το παρόν, όλοι οι άλλοι ανήκουν στο παρελθόν".

Για το αν είναι επιτυχία η συμμετοχή στο Μουντιάλ: "Έχουμε συγκεκριμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Κάποιοι μας λείπουν, ενώ επίσης τα περιθώρια και οι εναλλακτικές λύσεις, αν κάποιος τραυματιστεί, είναι περιορισμένα, Τι να γίνει όμως; Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, δεν είμαστε Βραζιλία να διαλέγουμε παίκτες από 180 εκατομμύρια! Το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με μυαλό και καρδιά. Με άλλα λόγια πριν από κάθε ματς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα".

Για τους μεγάλους παίκτες σε ηλικία, τόνισε: "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι τεχνικοί ή ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στην Μπουντεσλίγκα οι παλιοί, Φαν Χλααλ, Μάγκατ, Χάινκερ, είναι που διαπρέπουν. Στην μπάλα υπάρχει μόνο η νίκη και η ήττα. Το πόσο καλός εξαρτάται από τους παίκτες σου, που είναι στην πρώτη γραμμή. Η δική μου επιτυχία νομίζω, είναι πως μπορώ και παίρνω το 100% από κάθε παίκτη μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES