3 Μαρ 2010

Αρχίζει το... Μουντιάλ

365_ethniki_hellasΤην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010... κήρυξε ο Ότο Ρεχάγκελ με τη διεξαγωγή του σημερινού φιλικού αγώνα κόντρα στη Σενεγάλη (17:00, Mega) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

«Για μας από αύριο (σήμερα) ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα δώσουμε τρία φιλικά με ομάδες που έχουν παρόμοιο στυλ με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο στο Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοί μας είναι στο ίδιο στυλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Eνθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα για τους δύο «νέους» της Eθνικής, Παντελή Καπετάνο και Γιώργο Τζαβέλλα. Ο επιθετικός της Στεάουα θα ξεκινήσει βασικός, ενώ το πιθανότερο είναι και ο δεύτερος να κάνει το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη, με τον Ρεχάγκελ να αναφέρεται στα πλάνα του για το βασικό σχήμα της φιλικής αναμέτρησης.

«Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και θα ξεκινήσω στην 11άδα τον Καπετάνο. Επίσης, θα παίξουν από την αρχή οι Κυργιάκος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας και Σαμαράς. Ήθελα να ξεκινήσει ο Σηφάκης βασικός, αλλά είναι τραυματίας και δε θα παίξει», τόνισε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τους επτά από τους έντεκα παίκτες που θα ξεκινήσουν στο ματς.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στη σημερινή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Η Σενεγάλη είναι μια καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και το αποτέλεσμα μετράει».

Η... λαχτάρα του κόσμου

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους διεθνείς οι φίλαθλοι της Εθνικής στον Βόλο, καθώς η χθεσινή προπόνηση (ήταν ανοικτή για το κοινό) πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 400 φίλων της ομάδας. Όλοι οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά εκτός από τον Μιχάλη Σηφάκη ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον «Όθωνα».

Πάντως, ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου και των γύρω περιοχών έδειξε στην απογευματινή προπόνηση ότι «διψάει» για ποδόσφαιρο.
Την ίδια ώρα, η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι... πανηγυρική στο σημερινό φιλικό, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 15-17.000 φιλάθλους στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου (μέχρι χθες είχαν φύγει 12.000 εισιτήρια).

Σαμαράς: «Δεν έχουμε... μαγικό λυχνάρι»

Στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας ενόψει Μουντιάλ αναφέρθηκε ο Γιώργος Σαμαράς μετά τη χθεσινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο: «Δε γίνεται να κερδίσουμε και τα 3 ματς στον όμιλο. Δεν έχουμε κάποιο... μαγικό λυχνάρι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την τελική 23άδα».
Επίσης, ο "Sam" εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, καθώς έχουν φροντίσει γι' αυτό τις τελευταίες 15 μέρες οι υπεύθυνοι του σταδίου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε ότι εν όψει Μουντιάλ... «δεν επαναλαμβάνονται τα θαύματα του Euro. Με τη Σενεγάλη θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας», ενώ ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε ευχαριστημένος από το κλίμα που υπήρξε από τον κόσμο στην προπόνηση και χαρακτήρισε δυνατή ομάδα τη Σενεγάλη.

Τέλος, ο τραυματίας Μιχάλης Σηφάκης ανέφερε: «Θα επιστρέψω σε 10 μέρες. Στενοχωρήθηκα διότι άκουσα ότι ο κ. Ρεχάγκελ με υπολόγιζε για να ξεκινήσω στο φιλικό. Υπάρχει ''βάθος'' στο ρόστερ».

«Πρώτη» για Τραορέ
Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Σενεγάλης θα κάνει σήμερα ο Αμαρά ΤραορέΕίναι μια νέα αρχή για εμάς, για την επόμενη διοργάνωση η οποία είναι το Κόπα Άφρικα. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει περάσει στο Μουντιάλ και θέλουμε να νικήσουμε για να αποδείξουμε ότι είχαμε και εμείς το ταλέντο για να πάμε Μουντιάλ», σχολίασε ο τεχνικός της Σενεγάλης για το σημερινό φιλικό παιχνίδι.

Οι παίκτες που θα αγωνιστούν στην ενδεκάδα: Τερματοφύλακας ο Σίλβα, αμυντικοί οι Φατί, Ντιαβαρά, Ντιακατέ, Ντραμέ, στα χαφ οι Μανγκάν, Ν’ Ντο, μπροστά τους ο Γκομίς, με τους Καμαρά και Ντιά στα άκρα και στην επίθεση ο Νιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES