3 Μαρ 2010

Θέλει δουλειά πολλή

Την ήττα με 2-0 από τη Σενεγάλη γνώρισε η Εθνική στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νιάνγκ με ατομική ενέργεια στο 71’ και ο Ενταό με εκτέλεση φάουλ στο 80’ πέτυχαν τα γκολ των ανώτερων Αφρικανών. Χωρίς ανάπτυξη και εντελώς ασύνδετη, με εξαίρεση το διάστημα 30-45’, η ελληνική ομάδα πρέπει να διορθώσει αρκετά για να έχει μια τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία στο Μουντιάλ. Θετικό ντεμπούτο από Καπετάνο, δεν έπαιξαν Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μανιάτης και Γκαλίτσιος.

Ο αγώνας…

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχρισε βασικό τον Παντελή Καπετάνο τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης, με στηρίγματα τους Σαμαρά και Χαριστέα, στο καθιερωμένο 4-3-3. Πίσω από την επιθετική τριπλέτα κινούνταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κυργιάκος, Μόρας, Σπυρόπουλος και Βύντρα, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια.

Η αδυναμία σωστής ανάπτυξης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της Εθνικής. Ο Καπετάνος έκανε καλή δουλειά «σπάζοντας» την μπάλα στους συμπαίκτες του, αλλά οι Έλληνες διεθνείς αδυνατούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Χρειάστηκε να έρθει το 27’ για την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Νιάνγκ, μεγάλο αστέρι της ομάδας, που αγωνίζεται στη Μαρσέιγ, να βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κόντραρε το πλασέ του 30χρονου άσου και ο Μόρας απομάκρυνε σε κόρνερ. Ανάλογα σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί έχασε δέκα λεπτά αργότερα η Ελλάδα, όταν ο Σαμαράς για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε το γύρισμα του Καπετάνου, προκειμένου να σκοράρει με προβολή.

Η επανάληψη άρχισε με τέσσερις αλλαγές (οι δύο προπονητές είχαν συμφωνήσει πως θα είχαν δικαίωμα για έξι αλλαγές έκαστος): Ο Χαλκιάς αντικατέστησε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέρασε στη θέση του Καραγκούνη, με τον Μόρα να προωθείται στα χαφ, ενώ Σαλπιγγίδης και Γκέκας μπήκαν αντί των Χαριστέα και Καπετάνου. Η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε και ο ανορθόδοξος τρόπος αναζήτησης του γκολ συνεχίστηκε. Οι βαθιές μπαλιές και οι σέντρες για τους βραχύσωμους Σαλπιγγίδη και Γκέκα δεν είχαν καμία τύχη και η άμυνα της Σενεγάλης περνούσε ένα εύκολο απόγευμα. Ούτε οι αλλαγές των Χριστοδουλόπουλου και Μάκου, που αντικατέστησαν Μόρα και Σαμαρά, διαφοροποίησαν την κατάσταση.

Μάλιστα, οι Αφρικανοί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 71’ έφτασαν στο γκολ. Ο Νιάνγκ κέρδισε ένα σπριντ και μια κόντρα με τον Σπυρόπουλο, εν συνεχεία «άδειασε» τον Κυργιάκο και με όμορφο πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά. Η Εθνική αδυνατούσε να αντιδράσει και στο 80’ δέχτηκε δεύτερο τέρμα με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ενταό. Το τελικό 2-0, αλλά περισσότερο η εμφάνιση της Ελλάδας, έφεραν προβληματισμό, ωστόσο υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο φιλικό της Εθνικής επί ελληνικού εδάφους πριν από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει στο «Μπαντ Ραγκάζ» της Ελβετίας την Παραγουάη και τη Βόρειο Κορέα.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας (46' Χαλκιάς), Μόρας (68' Μάκος), Βύντρα Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Καραγκούνης (Αβρ. Παπαδόπουλος), Κατσουράνης, Χαριστέας (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (66' Χριστοδουλόπουλος), Καπετάνος (Γκέκας).

Σενεγάλη (Τραορέ): Εντιαγέ, Φατί, Μανγκάν (78' Ντιακατέ), Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβάρες (45' Σόου), Γκομίς (56' Ενταό), Ντιά (67' Ντεμπά Μπα), Σ. Καμαρά (57' Ντιούφ), Ντ. Καμάρα, Νιάνγκ.

*Πριν από τη σέντρα του αγώνα, ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο της Εθνικής (το ματς με τη Σενεγάλη είναι το 101ο). Ο Γερμανός τεχνικός πήρε ένα γλυπτό που αναπαριστά τον ίδιο να δίνει οδηγίες από τον πάγκο, αλλά και έναν πίνακα με τον ίδιο και την επιγραφή «Ότο 100».

* Στις κερκίδες ήταν περίπου 20.000 φίλαθλοι. Ανάμεσά τους και αρκετοί φίλοι της Σενεγάλης, που είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο πέταλο του Πανθεσσαλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES