23 Φεβ 2010

Κατώτερος των περιστάσεων

Πολύ μακριά από τις εμφανίσεις του στους ομίλους, ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τη Μπορντό στο «Καραϊσκάκη», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ελπίδες του για κάτι καλύτερο στη διοργάνωση μειώθηκαν στο ελάχιστο.
Το ματς:

Με ενισχυμένο κέντρο και πρώτο στόχο να μην δεχθεί γκολ από την Μπορντό παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Γάλλους, προσπαθώντας να τους χτυπήσει είτε στην κόντρα με τον γρήγορο Λούα Λούα, είτα στα στημένα. Από την πλευρά του ο Λοράν Μπλαν προσπάθησε να αιφνιδιάσει πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του έδινε πλεονέκτημα ενόψει ρεβάνς, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει.

Πιο γρήγορα πήγε να δικαιωθεί ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αφού μόλις στο 4’ ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντάτολο, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρασό. Οι «Γιρονδίνοι» απάντησαν στο 27’ με ένα σουτ-κεραυνό του Φερνάντο, τον οποίο απέκρουσε με γροθιές ο Νικοπολίδης, στην πρώτη καλή τους φάση. Από το σημείο εκείνο και έπειτα τα μαρκαρίσματα έγιναν λίγο πιο δυνατά, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να πάνε με το «μηδέν» στα αποδυτήρια. Στην τελευταία φάση όμως του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γκουρκίφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σιανί κέρδισε την άμυνα του Ολυμπιακού στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0.

Εντελώς διαφορετική ήταν η τακτική που ακολούθησαν οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα. Ο Λοράν Μπλαν μάζεψε την ομάδα του προς την περιοχή της θέλοντας να υπερασπιστεί το προβάδισμα του ενός γκολ που είχε αποκτήσει. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από την πλευρά του ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το σκορ αφού το 0-1 δεν ήταν το σκορ που θα του έδινε πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς σε τρεις εβδομάδες στη Γαλλία.

Μέχρι το 80΄όμως το ματς έδειχνε πως θα έληγε με αυτό το σκορ, αφού τόσο οι ευκαιρίες της Μπορντό δεν ήταν άξιες αναφοράς, όσο και οι προσπάθειες των Πειραιωτών δεν ήταν ικανές να δημιουργήσουν πραγματικό κίνδυνο. Η είσοδος του Ματ Νταρμπισάιρ όμως τόνωσε την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων κάνοντάς τους επικίνδυνους μπροστά. Η φάση με τον Λούα Λούα (82’) να πλασάρει άουτ προ του Καρασό ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς οι «ερυθρόλευκοι» και να διεκδικήσουν κάτι από το ματς.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαρέσκα σκόραρε με κεφαλιά, με τον διαιτητή Γουέμπ να μην το μετράει, έχοντας δώσει προηγουμένως επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει στο 200ο ευρωπαϊκό του αγώνα την πρώτη του ήττα ύστερα από δέκα σερί ματς αήττητος στο «Καραϊσκάκη» στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάτολο, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (77' Νταρμπισάιρ), Μαρέσκα, Λεντέσμα (65' Ζαϊρί), Λούα Λούα, Τοροσίδης
Στον πάγκο: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Ζιανί, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Ουέντελ (83’ Ζουσιέ), Πλασίλ (82’ Γκουφράν), Σαλμέ, Σανέ, Πλανίς, Τρεμουλινάς, Σαμάκ
Στον πάγκο: Ραμέ, Ενρίκε, Καβενάγκι, Μπεγιόν, Σερτίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES