20 Φεβ 2010

Τα λάθη του Μπάντοβιτς «έφεραν» την ισοπαλία

Όταν τα παιχνίδια γίνονται μεταξύ περίπου ισοδύναμων ομάδων τότε κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται: Τραγικό λάθος της άμυνας, σφύριγμα του διαιτητή, μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, μία επιλογή του προπονητή.

Στο Παγκρήτιο ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς γιατί ο Μπάντοβιτς ατύχησε στις επιλογές του. Γιατί βλέποντας ότι η ομάδα του δεν είναι καλύτερη από του Εργοτέλη αντί να της τονώσει το ηθικό «παραδέχτηκε» ότι το μόνο που της αξίζει είναι να κλειστεί για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Έτσι κάνουν οι ομάδες που πάνε να «κλέψουν» κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αξίζουν με την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο.

Ο κόουτς βλέποντας ότι το γήπεδο αρχίζει να γέρνει προς την πλευρά του Νικοπολίδη αποδέχτηκε τη μοίρα του αντί να επιχειρήσει την ανατροπή της κατάστασης. Κάνει δύο αλλαγές σε δύο λεπτά και «καταφέρνει» να κάνει δύο λάθη.

Βγάζει από το γήπεδο τον κινητικό και ομαδικό Νταρμπισάιρ και βάζει σ’ αυτό τον αναιμικό και ανύπαρκτο Ντιόγκο. Όταν έχεις στον πάγκο σου Ζαϊρί και τον Μήτρογλου και εσύ βάζεις τον Ντιόγκο(στην κατάσταση που είναι) στέλνεις μήνυμα στους παίκτες σου αλλά και σε παίκτες-προπονητή της αντίπαλης ομάδας ότι δεν έχεις σοβαρές φιλοδοξίες για δεύτερο γκολ. Σε μία επίδειξη άφθαστου χιούμορ ο Μπάντοβιτς είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά πως έβαλε τον Ντιόγκο για να αποκτήσει η ομάδα ταχύτητα!...

Στη συνέχεια μήπως τυχόν και κάποιοι δεν κατάλαβαν βγάζει τον Ντάτολο και στέλνει στο γήπεδο τον Ντομί δίνοντας το οριστικό μήνυμα πως η ομάδα του θα παίξει άμυνα. Έτσι όταν δέχεται μοιραία το γκολ της ισοφάρισης δεν έχει επιθετικά εργαλεία για να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ της νίκης.

Δεν ανήκω σε εκείνους που υπολείπονται την κλάση του Ζαϊρι. Αλλά το γεγονός ότι ο κόουτς τον αγνοεί και σαν αλλαγή το συνδέω με την αρνητική γνώμη που είχε εκφράσει το καλοκαίρι για την απόκτηση του. Ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης «συμπεριφέρθηκαν» στον Ολυμπιακό σαν μικρότερη ομάδα απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES