20 Φεβ 2010

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις, έδωσε... δικαίωμα στον Εργοτέλη και το πλήρωσε. Ο Μπούντιμιρ ισοφάρισε στο 85' το γκολ του Τοροσίδη (29') και οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Κρήτη (1-1).Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Πειραιώτες και όπως στον πρώτο γύρο στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχασαν χάρις σε γκολ του Ντουντού στο 84', έτσι τώρα "έκλεψαν" το βαθμό στο 85ο λεπτό χάρις στον Μπούντιμιρ.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά και να είναι το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο μέρος και τον Εργοτέλη να απαντά στην επανάληψη με ευκαιρίες και γκολ την κατάλληλη στιγμή.

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν ορεξάτοι, άνοιξαν το σκορ, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά στο δεύτερο μέρος ο... διακόπτης έπεσε και ο Εργοτέλης το εκμεταλλεύτηκε. Οι Πειραιώτες πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει στο πρώτο μέρος, δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη, ο Μπάντοβιτς φοβήθηκε πολύ περισσότερο απ' όσο πρέπει και τώρα όλοι περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Σε κακή μέρα ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού, που έβγαλε τον Ντάρμπισιρ για τον Ντιόγκο, ενώ τρόμαξε με την πίεση του Εργοτέλη και πέρασε τον Ντομί στην θέση του Ντάτολο.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας οι Πειραιώτες μείωσαν στους 2 βαθμούς από τον "αιώνιο" και περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι μόνο συγχαρητήρια αξίζουν γιατί δεν φοβήθηκαν τον Ολυμπιακό, τον κοίταξαν στα μάτια και πήραν αυτό που έπρεπε.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (78' Κοιλιάρας), Μπαλάφας, Μπέτο (68' Ορφανός), Λεάλ (78' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ντάτολο (70' Ντομί), Ντάρμπισιρ (63' Ντιόγκο, λ.τ. 80' Μήτρογλου).

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινη κάρτα: Λεάλ, Ρουμπάκη, Γελαδάρη / Ντάρμπισιρ Μέλμπεργκ

Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση γινόταν 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Καραγεωργίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δασκαλάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι, αριστερό μπακ ο Γελαδάρης και δεξιά ο Ρουμπάκης. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Τζούνιορ, Μπέτο, Μπαλάφας, στο αριστερό άκρο ο Λεάλ, δεξιά ο Ρομάνο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπούντιμιρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν άλλαξε την... συνταγή της Τρίπολης (4-3-3), αλλά έκανε μερικές αλλαγές. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μαζί με τον Μέλμπεργκ που επέστρεψε, αριστερό μπακ ο Λεονάρντο πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ήταν ο Ζεβλάκοφ.

Στα χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Στολτίδης, Τοροσίδης, στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Ντάτολο, δεξιά ο Λούα Λούα και σέντερ φορ ο Ματ Ντάρμπισιρ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν... αργά και βασανιστικά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό, να κάνουν ένα σωρό λάθη και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα μέτριο θέαμα.

Έτσι λοιπόν, χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε μια καλή φάση στην αναμέτρηση και το ρόδι έσπασε ο Εργοτέλης. Μετά από 14 λεπτά παιχνιδιού, ο Ρομάνο σούταρε, ο Νικοπολίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, αλλά τουλάχιστον είδαμε μια καλή στιγμή.

Από 'κει και πέρα, ανέλαβε δράση ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Εργοτέλη. Την αρχή έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 18' που δεν πρόλαβε να σουτάρει, στην συνέχεια ο Λούα Λούα έκανε αισθητή την παρουσία του με διαγώνιο σουτ, ενώ στο 22' χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Λεονάρντο σέντραρε από τα αριστερά, ο Λούα Λούα γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε τον Ντάρμπισιρ.

Μαινόμενος "Τορο"

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, πίεζαν την άμυνα των Κρητικών και ήταν φανερό πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι και έγινε!

Στο 27' ο Ρουμπάκης ανέτρεψε τον Τοροσίδη μετά από εκτέλεση φάουλ και ο διαιτητής σωστά καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούα Λούα που νικήθηκε από τον Δασκαλάκη, όμως ο Τοροσίδης πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους γιατί ο άσος του Ολυμπιακού μπήκε λίγο νωρίτερα στην περιοχή, αλλά αυτό κακά τα ψέματα γίνεται σε κάθε πέναλτι.

Το γκολ του Τοροσίδη έδωσε πάντως άλλον αέρα στους Πειραιώτες, που με κεκτημένη ταχύτητα προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Είχαν μάλιστα δύο καλέ στιγμές και με τον Λούα Λούα στο 40' και στο 45', όμως και οι δύο κατέληξαν άουτ και το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" έμεινε.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φουριόζος και να χάνει μια εξαιρετική ευκαιρία στο 47' με το σουτ του Ντάρμπισιρ που κατέληξε άουτ.

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία δεν κράτησε πάντως πολύ, αφού όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πίεζαν για την ισοφάριση. Δεν άργησαν μάλιστα να απειλήσουν την εστία του Νικοπολίδη, με τον Σασιασβίλι (62') τον Μπαλάφα (67') και τον Λεάλ (72').

"Κόμπρα" ο Μπουντιμίρ στο παρά 5'

Οι παίκτες του Μπάντοβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν μια εξαιρετική ευκαιρία στο 77' με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σουτάρει και τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Και ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν το τρίποντο, ο Μπούντιμιρ είχε άλλη άποψη. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (85') ο επιθετικός του Εργοτέλη με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Νικοπολίδη και έφερε το ματς στα ίσα.

Στα τελευταία λεπτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεσαν πάρα πολύ, βγήκαν στην επίθεση, όμως τελικά δεν κατάφεραν να αλλάξουν το σκορ και άφησαν δύο βαθμούς στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES