18 Φεβ 2010

Νιόπλιας: «Πάνω απ’ όλους μας η ομάδα»

Νιόπλιας: «Πάνω απ’ όλους μας η ομάδα»Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια, απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, αντίκρισαν οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Ρόμα. Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε έξω από τα δόντια για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί διαχωρισμού ελλήνων και ξένων παικτών όπως και για την φήμη για αποκλεισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

-Τι διαφορετικό περιμένετε στο αυριανό ματς σε σχέση με αυτό κόντρα στην Καβάλα;
«Δεν έχει καμία σχέση το ματς το αυριανό. Στο πρωτάθλημα κάτι που χάνεις, έχεις την ευκαιρία να το ξανακερδίσεις. Είναι διαφορετικά ματς αυτά της Ευρώπης. Είναι σαν του Κυπέλλου. Περιμένω φυσικά να έχουμε καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό περιμένουμε».

-Η ψυχολογία στην ομάδα πως είναι μετά την ήττα από την Καβάλα;
«Σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να αφήνεις αυτό που περνάει, μια μέρα πρέπει να χαίρεσαι, μια μέρα να λυπάσαι. Δεν σου επιτρέπει ο επαγγελματισμός να μένεις πολύ είτε στα θετικά αποτελέσματα είτε στα αρνητικά».

-Πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρόμα;
«Το πώς θα παίξει θα το σχεδιάσουμε. Σίγουρα πρέπει να είναι δυνατός, να έχει καλύτερη εμφάνιση από την Κυριακή και να είναι και οι έντεκα σε καλή κατάσταση. Σε επίπεδο τέτοιο τα λάθη πληρώνονται πιο εύκολα. Οι δικοί μας οι παίκτες θα παρουσιαστούν διαφορετικοί, έχουν εγωισμό διάθεση είναι διαφορετικά τα πράγματα στα Ευρωπαϊκά ματς»;

-Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ρόμα;
«Εγώ πιστεύω ότι αυτοί παίζουν καλά τον αιφνιδιασμό. Περιμένουν και μετά είναι ομάδα που μπορεί εύκολα να σε βρει στην κόντρα. Είναι οργανωμένη ομάδα και όχι μόνο επειδή είναι ιταλική το δείχνουν και τα αποτελέσματα της».

-Αιωρείται ότι υπάρχουν διαχωρισμοί μέσα στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Έλληνες και Ξένους θα μπορούσαμε να έχουμε μια δημόσια τοποθέτηση σας;
«Είναι ευκαιρία να το λύσουμε τώρα. Αν έχεις πρόβλημα στην οικογένεια σου είναι καλό να το λύσεις δημόσια. Με έχετε δει ποτέ να είμαι άδικος; Να μην είμαι σωστός; Τι θα πει αιωρείται και εγώ μπορώ να πω ότι θέλω. Δεν το καταλαβαίνω. Είμαι δύο μήνες εδώ, είμαι πολύ σωστός, σας απαντώ σε όλα, θα μιλάμε για ποδόσφαιρο, δεν θα μιλάμε για ότι αιωρείται. Για την κάθε ομάδα, για τον κάθε παίκτη. Επειδή έγινε ένα επεισόδιο. Όχι, δεν συμβαίνει αυτό που λέτε. Το θέμα είναι που σταματάει το κάθε επεισόδιο. Στην Ευρώπη έχουν πλακωθεί πέντε-έξι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Αν λύνεται εκεί τότε είσαι ομάδα. Το λέω ειλικρινά και με τους ξένους μιλάω και με τους Έλληνες. Όσοι ξένοι έπαιζαν τόσοι παίζουν και τώρα. Για δείτε την ενδεκάδα. Δεν έπαιζε ο Γκάμπριελ και παίζει ο Καντέ. Επεισόδιο έγινε, δεν θα ήμουν σωστός αν σου έλεγα πως δεν έγινε. Αν συνεχιστεί, δεν έχει να κερδίσει κανείς μας. Πάνω από όλους μας είναι η ομάδα. Δεν θα την πληρώσει ο Γιώργος ή ο Λέτο, αλλά η ομάδα. Η ζωή συνεχίζεται».

-Κόουτς τα γράφουν οι εφημερίδες δεν διαβάζετε;
«Όχι δεν διαβάζω εφημερίδες. Είμαι εδώ 60-70 μέρες και μια μέρα διάβασα. Δεν θέλω να επηρεαστώ, γιατί είμαι καινούριος στο χώρο. Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, γιατί οι φίλαθλοι δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο. Στην Γερμανία στην Αγγλία θα πάνε στο γήπεδο. Θέλουμε αυτόν τον φανατισμό οι Έλληνες και παρά τα κακά που έχει ο Τύπος, έχει αυτό το καλό. Πολλές φορές όμως είστε ακραίοι και την μία είμαστε θεοί και την άλλη μας δίνεται μια και μας πάτε κάτω. Δεν μπορεί να είναι ένας δύο μήνες, δύο χρόνια καλός και να κάνει ένα ματς κακό και να γίνεται κακός. Ότι έγινε το επεισόδιο έγινε. Αλλά δεν υπάρχει διαχωρισμός και το λέω ειλικρινά».

-Το μηδέν στην άμυνα θα είναι ότι καλύτερο;
"Είναι σημαντικό και αυτό. Να έχεις 1-0, 2-0 είναι ακόμα καλύτερο. Έχεις εσύ την ισοπαλία και το διπλό στην Ρόμα, είναι φανταστικό. Αν παίξεις για το 0-0 μπορεί να φας ένα και να χάσεις».

-Θα φρεσκάρετε την ομάδα όπως μας είχατε πει;
«Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο. Θα παίξουν αυτοί που θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι».

-Λείπει ο Ζιλμπέρτο, αλλά λείπει και ο Τότι. Αν σας έλεγαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν και οι δύο θα το προτιμούσατε;
«Εγώ θα έλεγα να μην παίξει ο Ζιλμπέρτο αύριο και ας παίξει την Κυριακή. Είναι ένα από τα ονόματα μας, παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο παιχνίδι μας, αλλά και στην ψυχολογία».

-Ο κ. Ρανιέρι είπε ότι περιμένει μια απάντηση από τον Παναθηναϊκό λόγω της ήττας από την Καβάλα, εσείς τι περιμένετε;
«Περιμένω μια καλή εμφάνιση. Μια ομάδα που θα μπει να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Γράφτηκε σε διάφορά αθλητικά site αλλά και σε εφημερίδες ότι δεν θα ανέβει ο Σαλπιγγίδης στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ;
«Όπως μίλησα στο παιδί, θα μιλήσω και σε εσάς. Όχι γράφτηκε; Ποιος και τι έγραψε; Το θέμα είναι ότι θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη και θα παίξει. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαι εδώ, χρόνια, δέκα μέρες, θέλω να είμαι ειλικρινής. Θέλω να αλλάξει το ποδόσφαιρο μας. Αν μπορούμε να το αλλάξουμε εμείς, θα το αλλάξουμε. Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ήρθε ο άλλος ο προπονητής (σ.σ. Ντε Μος) να μου πει εμένα για την Κυριακή; Είπα εγώ στον Κούπερ τίποτα; Είπα στον Μπάγεβιτς; Τους έδωσα συγχαρητήρια και δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι».

-Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;
«Όταν θα πηγαίνουμε στο γήπεδο θέλουμε πάντα να κερδίσουμε».

-Μέχρι τώρα στα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, θα γίνει το ίδιο και κόντρα στην Ρόμα;
«Μπορεί να παίξουν τα ίδια άτομα αλλά να έχουμε διαφορετική τακτική». -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES