18 Φεβ 2010

Απόψε φόρα τα καλά σου

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League καλείται να κάνει απόψε (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρόμα. Οι «πράσινοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τη μουρμούρα των προηγούμενων ημερών, μετά την ήττα από την Καβάλα, και να προσπαθήσουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα από τους «τζιαλορόσι». Μπορεί να ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως το «τριφύλλι» πρέπει να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να χαρίσει για ακόμη μία φορά βαθμούς στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα ξεκινήσει τον Νίνη αντί του Σαλπιγγίδη και θα παρατάξει με 4-1-4-1 τον Παναθηναϊκό, αφού θέλει να γεμίσει το κέντρο και να κοντράρει τη δυνατή γραμμή της ιταλικής ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Μακεδόνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλο. Ως ανασταλτικός μέσος θα παίξει ο Σιμάο και πιο μπροστά του θα βρίσκονται ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Λέτο, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Μαρίνος, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα και Πετρόπουλος. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ζιλμπέρτο, Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Σπυρόπουλος, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στο «Ολίμπικο».

Έτσι θα αγωνιστεί η Ρόμα

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Κλαούντιο Ρανιέρι τη Ρόμα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ρωμαίοι θα αγωνιστούν χωρίς τα δύο μεγαλύτερα αστέρια τους, τον αρχηγό Φραντσέσκο Τότι και τον Λούκα Τόνι. Την αρχική σύνθεση της ιταλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι Ζούλιο Σέρτζιο (τερματοφύλακας), Κασέτι (δεξί μπακ), Μπουρντίσο - Μεξές (κεντρικοί αμυντικοί), Ρίισε (αριστερό μπακ), Ντε Ρόσι – Πισάρο (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής) – Περότα (πιο μπροστά), Ταντέι (στα δεξιά) – Μπαπτίστα (στα αριστερά) και Βούτσινιτς (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντόνι, Λόμποντ, Αντρεόλι, Μπρίγκι, Τσέρτσι, Φατί, Ζουάν, Μενέζ, Μότα και Τονέτο. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Ντε Ρόσι, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό της Ρώμης.

Διαιτητής – Προϊστορία

Τον αποψινό αγώνα Παναθηναϊκός-Ρόμα θα διευθύνει ο Νταμίρ Σκόμινα. Ο Σλοβένος διαιτητής έχει σφυρίξει ξανά φέτος στο ΟΑΚΑ στο 3-0 της ΑΕΚ επί της Βασλούι. Βοηθοί του θα είναι οι Πρίμοζ Αρχαρ και Μάρκο Στάντσιν (επίσης Σλοβένοι) και επιπλέον βοηθοί οι Σλάβκο Βίντσιτς και Ρομπέρτο Πόνις (και αυτοί από τη Σλοβενία).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τους «τζιαλορόσι». Ωστόσο, η παράδοση της Ρόμα κόντρα στις ελληνικές ομάδες είναι πολύ καλή, αφού σε έξι παιχνίδια μετράει 2 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Ιταλούς έχει 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Όσον αφορά τα εντός έδρας ματς, ο απολογισμός είναι 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Όλοι στο ΟΑΚΑ

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται σκάουτερ της Γιουβέντους που εργάζεται στην Ελλάδα και σήμερα θα παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα. Ο σκάουτερ των «μπιανκονέρι» θέλει να τσεκάρει παίκτες του «τριφυλλιού», με τον Σεμπαστιάν Λέτο να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι η ιταλική ομάδα εξέταζε την περίπτωση του Σιμάο Μάτε Ζούνιορ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα δώσουν το «παρών» άνθρωποι κι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων για τον Λουκά Βύντρα, ενώ στα επίσημα θα βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ μαζί με τους Γιάννη Τοπαλίδη και Τάκη Φύσσα. Ο Γερμανός προπονητής θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς παίκτες των «πρασίνων», ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Πέραν όλων των παραπάνω, το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερο για τον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού το στέλεχος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Πιέρ Μανκόφσκι θα βρίσκεται στο γήπεδο για να δει από κοντά τον 28χρονο φορ του «τριφυλλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES