22 Ιαν 2010

Αλλάζει τα πάντα!

Την προσπάθεια να εμφανίσει ο Ολυμπιακός ένα νέο πρόσωπο από τον ΠΑΟΚ κάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Χθες ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έδειξε στους παίκτες του ένα βίντεο από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αποσπάσματα από ένα παιχνίδι μεγάλα λάθη στο οποίο ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε δέχθηκε δυο γκολ σε λίγα λεπτά.

Οι παρατηρήσεις του Μπόζινταρ Μπάνοβιτς αφορούσαν τόσο τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η ομάδα, όσο και τον τρόπο που αμύνεται.

1. Επέλεξε φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες και τους είπε: «Βλέπετε ότι σε περιπτώσεις που βγήκατε γρήγορα και οργανωμένα στην επίθεση φτάσατε στην αντίπαλη περιοχή και κάνατε φάσεις. Αυτό χρειάζεται να κάνουμε πάντα όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια».

2. Έδειξε μία φάση στην οποία ο Ντιόγο και ο Μήτρογλου ήταν εκτός περιοχής. «Παίζαμε με δύο επιθετικούς και ούτε ένας δεν ήταν στην περιοχή του αντιπάλου. Εκείνη τη στιγμή είχαμε τη μπάλα και δεν είχαμε σέντερ φορ. Πώς να απειλήσουμε; Πώς να τελειώσουμε τη φάση;».

3. Για τα ακραία χαφ: «Δεν παίξαμε σωστά απ’ τα άκρα. Ο Όσκαρ «έκλινε» πολύ προς τα μέσα και ευτυχώς δεν το αξιοποίησαν ακραίοι της ΑΕΚ. Να ανέβει και το μπακ και να βάλει στη μέση τον Μπράβο, ο οποίος έμενε μόνος του».

4. Για την συμμετοχή των αμυντικών στο παιχνίδι: «Οι στόπερ πρέπει να έχουν πάσες και να επιχειρούν και κάθετες μπαλιές, ψάχνοντας έναν ελεύθερο παίκτη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχαν πολλές επιλογές γιατί δεν είχαν σωστή κίνηση».

5. Για την άμυνα: «Δεν πιέζατε καθόλου. Κάνατε άμυνα χωρίς καμία πίεση. Έτσι, όμως, είναι σαν να μην κάνουμε άμυνα. Χρειάζεται και πίεση στον αντίπαλο. Να τον πιέζουμε για να πάρουμε την μπάλα».

Εκτός αυτών ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ότι δεν επιθυμεί να δει και πάλι την ομάδα να αναπτύσσεται με «γιόμες» . Μάλιστα, για τον λόγοι αυτό χθες έκανε μια άσκηση στην προπόνηση για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, έτσι ώστε η μπάλα αφού αλλάξει από πολλά πόδια με σιγουριά να φτάσει στον ακραίο ο οποίος θα έκανε την σέντρα ή πάσα στην «καρδιά» της περιοχής.

Έδειξε και πάλι 4-2-3-1

Σε σχήμα 4-2-3-1 αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Κυριακής ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, κάτι που φάνηκε και από την χθεσινή προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό.

Με τους βασικούς έπαιξαν και χθες οι: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο. Αμυντικά χαφ τους: Στολτίδη, Μαρέσκα. Δεξιά τους τον Τοροσίδη και αριστερά τους τον Ζαϊρί. Ο Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης και ο Όσκαρ ακριβώς πίσω του.

Ο Μήτρογλου έχει τεθεί νοκ-άουτ από το παιχνίδι καθώς και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και ένα μέρος του ομαδικού.
Συνεχίζεται το αλαλούμ με τον Καστίγιο

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Καστίγιο. Χθες ο αδελφός του παίκτη πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει και πάλι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Από την Σαχτάρ έφτασαν τρία έγγραφα. Το πρώτο πως πουλάει τον παίκτη. Το δεύτερο πως εξουσιοδοτεί τον μάνατζέρ του (δηλαδή, τον αδελφό του) να μιλήσει με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή το.

Το τρίτο ανέφερε και για δανεισμό του παίκτη αλλά έφτασε στα γραφεία όταν ο αδελφός του Καστίγιο είχε φύγει.
Σήμερα ο παίκτης και ο μάνατζέρ του αναμένεται να περάσουν πάλι από τα γραφεία για να μπει ένα τέλος στο ζήτημα. Στον Ολυμπιακό παραμένουν επιφυλακτικοί μετά από όσα έχουν προηγηθεί.

Και στο Ρέντη ο Κόκκαλης!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επέστρεψε στην Ελλάδα- μετά την παραμονή του στην Αμερική- και αναμένεται να πάει στου Ρέντη μέχρι την Κυριακή, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ‘’τρίξει τα δόντια" στους παίκτες, για την απογοητευτική εικόνα των τελευταίων αγώνων και θα ζητήσει σκληρή προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στη διάρκεια της παραμονής στην Αμερική ενημερωνόταν για όλα τα θέματα της ομάδας και δεν χρειάστηκε να επιστρέψει για να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ζίκο. Τώρα όμως θεωρεί ότι και οι παίκτες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αρχής γενομένης στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Σήμερα είναι πιθανό να περάσει από τα γραφεία όπου θα έχει συναντήσει με μέλη της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES