2 Ιουλ 2010

Το who is who των νέων μελών του δ.σ. του ΑΟ Κέρκυρα

altΠαντοδύναμο οικονομικά φαίνεται να είναι το νέο διοικητικό σχήμα του ΑΟ Κέρκυρα, στη μετά Καλογιάννη εποχή, καθώς το Γιώργο Λιμπάντση θα πλαισιώσουν αποδεδειγμένα ισχυροί άνθρωποι, που φτάνουν στο νησί να επενδύσουν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Οι παλιοσειρές
Από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο παρέμειναν μόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Λιμπάντσης, καθώς και οι έτεροι δύο μέτοχοι της ομάδας, Αλέξανδρος Τσαποκύριακας και Σπύρος Μωραΐτης.
Γιώργος Λιμπάντσης: Ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ θεωρείται από τους ισχυρότερους οικονομικά Κερκυραίους επιχειρηματίες καθώς ασχολείται με εισαγωγές – εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, διατηρεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γυμναστήριο κ.α.
Αλέξανδρος Τσαποκύριακας – Σπύρος Μωραϊτης: Ο πρώτος έχει στην κατοχή του εταιρεία Real Estate στο νησί, ενώ ο δεύτερος που έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερκυραίων είναι εργολάβος – μηχανικός.
Οι νέες αφίξεις
Πέντε νέα πρόσωπα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ Κέρκυρα. Πρόκειται για τους Βλαδίμηρο Ρίζο, Δήμο Βερούκα, Δημήτρη Νικολαΐδη, Σοφία Κωτσόβολου και Άγγελο Σπίγγο.
Βλαδίμηρος Ρίζος: Με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ασχολείται και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος διαθέτει τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στο νησί, με κορυφαίο το «Corfu Plaza»
Δημήτρης Νικολαΐδης: Πρόκειται για Κύπριο επιχειρηματία, είναι μέλος του Ομίλου Νικολαΐδη που διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο («Atlantica Ιmperial Resort» και «Atlantica Beach») δυναμικότητας άνω των 600 κλινών και με πολλά ξενοδοχεία στην Κύπρο (Πάφος, Αγία Νάπα, Λεμεσός κ.α.).
Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος σε κυπριακές τράπεζες, ενώ μαζί με τους Ομίλους Λανίτη και Σιακόλα είναι από τις κυπριακές επιχειρήσεις που από το 1990 και ύστερα δραστηριοποιούνται δυναμικά στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, διαθέτοντας μεγάλα κεφάλαια και δυνατότητα ρευστού.
Δήμος Βερούκας: Ο 46χρονος αποτελεί ένα λάτρη του ποδοσφαίρου, ενώ θεωρείται από τους τρελαμένους ΑΕΚτζήδες.
Διαθέτει πολυετή πείρα στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων, διευθύνει τον όμιλο εταιριών Veroukas Group, που περιλαμβάνει τις Bazaar AE (60 discount supermarkets σε όλη την Ελλάδα), Angliss Hellas AE (food service), Αλπικό Ψυγεία ΑΕ, Βερούκας Τρόφιμα ΑΕΒΕ (τυροκομείο) και AVN AE (τεχνική, κατασκευαστική και ανάπτυξη ακινήτων). Ο όμιλος έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 35 εκατ. ευρώ, τζίρο 100 εκατ. και 750 εργαζόμενους.
Η οικονομική του επιφάνεια και δυνατότητα έκανε τους Θανόπουλο και Αδαμίδη να τον προσεγγίσουν προκειμένου να επενδύσει στην ΑΕΚ, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε.
Άγγελος Σπίγγος: Πρόκειται για επιφανή δικηγόρο της Κέρκυρας, ενώ κινεί όλα τα νομικά ζητήματα των επιχειρήσεων Λιμπάντση στο νησί.
Σοφία Κοτσόβολου: Επίσης νομικός. Αυτή έχει ως έδρα την Αθήνα, και αποτελεί την αντίστοιχη δικηγόρο του Ομίλου Λιμπάντση στην πρωτεύουσα.
*Μάλιστα, η δυναμική των νέων μελών του ΔΣ του ΑΟ Κέρκυρα δεν έμεινε ασχολίαστο από τον αθηναϊκό τύπο, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρείται ότι με αυτή τη σύνθεση δεν αποκλείεται να γίνει η νησιωτική ομάδα, η 1η δύναμη στο χώρο του Περιφερειακού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES