2 Ιουλ 2010

Η συμμαχία «Τζίγκερ»- Παύλου και ο… αδικημένος Γκοβού

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι όταν έχεις να κάνεις με επιχειρηματίες, όλα είναι απρόβλεπτα. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν κι ας μου επιτρέψει ο συνάδελφος, ο Κώστας Μανωλιουδάκης να δανειστώ μια φράση από πρόσφατο κείμενο του. «Συμμαχίες σαν κινούμενη άμμος…».
Απρόβλεπτη ήταν η συμμαχία Πατέρα – Βγενόπουλου (θυμίζω ότι ο πρώτος ήταν επιλογή Βαρδινογιάννη). Απρόβλεπτη και αυτή που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο. Θυμηθείτε ότι ο Παύλος και ο Θανάσης εμφανίστηκαν αρχικά στο πλευρό του Βγενόπουλου, στην Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση. Τι άλλαξε, όμως και ο Γιαννακόπουλος πήγε στο πλευρό του «Τζίγκερ», ενώ εδώ και πολλά χρόνια έκανε αντιπολίτευση...
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στο περίφημο κρυφό ραντεβού στην Κηφισιά, ο Βαρδινογιάννης προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον Παύλο και τα κατάφερε (αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός στο ραντεβού). Αφού του πρότεινε να αναλάβει την προεδρία, του τόνισε το εξής: «Πρέπει να πορευτούμε μαζί. Η οικογένειά μου και η δική σου τόσα χρόνια διοικούμε τον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται αυτό να αλλάξει έπειτα από τόσα χρόνια. Εμείς είμαστε αυτοί που… κουβαλάμε τον Παναθηναϊκό». Με λίγα λόγια, είναι σαν να του είπε. «Ποιοι είναι αυτοί οι καινούριοι που έρχονται τώρα να αλλάξουν την κατάσταση; Από πού κι ως που;».

Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ συμφώνησε και στη συνέχεια έγινε μια στροφή 180 μοιρών. Η εφημερίδα συμφερόντων Γιαννακόπουλου από εκεί που περνούσε τον «Τζίγκερ»… γενεές δεκατέσσερις (θυμίζω πρωτοσέλιδα του τύπου «ΦΥΓΕ δυνάστη» ή «ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ»), άρχισε να τα «χώνει» σε Πατέρα και Βγενόπουλο. Οι δυο οικογένειες που ήταν στην κόντρα πάρα πολλά χρόνια έγιναν ένα και συμφώνησαν από εδώ και στο εξής να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ακόμη και στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που θα εμφανιστούν από φέτος σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός (θυμηθείτε το αυτό. Ηδη, ακούγονται διάφορα για… κρυφά δάνεια).

• Η περίπτωση του Γκοβού, δεν χωρά αμφιβολία, ότι είναι εξαιρετική για τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος θα δώσει ποιότητα στη δεξιά γραμμή του «τριφυλλιού» και σε περίπτωση που μείνει ο Λέτο, οι «πράσινοι» θα έχουν μια αχτύπητη τριάδα στην επίθεση. Όλα όσα συμβαίνουν στα διοικητικό τοπίο έχουν… αδικήσει τη μεταγραφή, που στον κόσμο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Υ.Γ. Για να αποφύγω τους καλοθελητές. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι οι δυο οικογένειες δεν έχουν, πλέον, τις παλιές «κόντρες». Το αντίθετο. Μια καταγραφή των όσων έχουν γίνει κάνω για να λυθούν οι απορίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES