16 Ιουν 2010

Τινάζει την μπάνκα!

Τινάζει την μπάνκα!Τα 100 εκατ. ευρώ (!) αγγίζει η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Σωκράτη Κόκκαλη για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο γνωστός εφοπλιστής φέρεται να δίνει 25 εκατ. ευρώ για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και βάζει 75 εκατ. ευρώ στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, από τα οποία ο πρόεδρος του συλλόγου θέλει τα 25 εκατ. ευρώ ο ίδιος - ως έχων το πλειοψηφικό πακέτο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Μαρινάκης αύξησε την αρχική προσφορά του από τα 60 εκατ. ευρώ στα 75 (ίσως και 80) εκατ. ευρώ, αφού με την έγγραφη πρόταση που είχε κάνει δήλωσε πρόθυμος να ρίξει 50 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που θα του απέφερε το 51% και να πληρώσει και τα 10 από τα 32 εκατ. ευρώ συνολικά του χρέους.

Ο κ. Κόκκαλης επιθυμεί περίπου 25 εκατ. ευρώ από τα 75-80 εκατ. ευρώ που βάζει ο κ. Μαρινάκης στην ΠΑΕ, αφού υποστηρίζει ότι έχει βάλει 200 εκατ. ευρώ όσα χρόνια είναι εκείνος στο «τιμόνι» της Εταιρείας και δεν μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να πάρει τίποτα. Από την πλευρά του, ο γνωστός εφοπλιστής επιμένει να μη δώσει τίποτα στον κ. Κόκκαλη, προκειμένου όλα τα χρήματα να μπουν στον Ολυμπιακό. Η διαφορά που χωρίζει τους δύο άνδρες δεν είναι μικρή, όμως εμφανίζονται διαλλακτικοί για να προχωρήσει η «συμφωνία της δεκαετίας».

Όσον αφορά την «Καραϊσκάκης ΑΕ», δεν έχει διευκρινιστεί αν στα 25 εκατ. ευρώ που προσφέρει ο κ. Μαρινάκης συμπεριλαμβάνονται τα χρέη της εν λόγω Εταιρείας, που υπολογίζονται σε άλλα 25 εκατ. ευρώ. Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το «πακέτο» του γνωστού εφοπλιστή για τον Ολυμπιακό ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών παίζει ο Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του κ. Κόκκαλη και του κ. Μαρινάκη. Επίσης, είναι εκείνος που έχει την πείρα να «τρέξει» όλα τα καθημερινά ζητήματα της ομάδας και εκπροσωπεί την ομάδα σε ΕΠΟ και Λίγκα.

* Όπως γράφει η εφημερίδα «Φως», η διοίκηση υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμη ένα χρόνο.

Προχωρούν τα μεταγραφικά!

Τρεις μεταγραφές θέλουν να ολοκληρώσουν εντός της ημέρας στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες περιμένουν τις θετικές απαντήσεις του Ντεγιάγκα, του Μιραλάς και τους Γέστε.

Γέστε: Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν την απάντηση του 31 μεσοεπιθετικού κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Του έγινε προσφορά της τάξεως του 1,25 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ. Στον Ολυμπιακό αρέσει ο Ισπανός, αλλά αν απορρίψει το τελευταίο ποσό, τότε δεν θα επανέλθει με νέα πρόταση. Ο πρώην παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο εμφανίζεται διστακτικός να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μιραλάς: Μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο ο Βέλγος αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει. Το μόνο πρόβλημα έγκειται στις συζητήσεις που έχει ο παίκτης με τη διοίκηση της Σεντ Ετιέν, αφού θέλει να εξασφαλίσει ότι θα πάρει κάποια δεδουλευμένα χρήματα που του οφείλει η γαλλική ομάδα από τη φετινή σεζόν.

Ντεγιάγκα: Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει πρόταση στον Γερμανοϊρανό φορ και περιμένουν την απάντησή του. Ωστόσο, ο συνεργάτης του μάνατζερ του παίκτη δήλωσε στο «Φως»: «Από τον Ολυμπιακός μάς είπαν ότι την Τετάρτη (σ.σ.: σήμερα) θα μας κάνουν επίσημη προσφορά, παρά πολύ κοντά στις απαιτήσεις που γραπτώς είχαμε στείλει. Βέβαια, και άλλες φορές μάς είπαν ότι θα έστελλαν την πρότασή τους και δεν το έκαναν. Εάν δεν το κάνουν, δεν έχουμε καμία δέσμευση έναντι του ελληνικού συλλόγου. Εάν το κάνουν, θα τους απαντήσουμε άμεσα. Ο παίκτης δεν έχει υπογράψει στη Βόλφσμπουργκ. Πρόταση έχει από τη Βόλφσμπουργκ, όπως και από άλλες δύο ομάδες».

Επστάιν: Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τον Γερμανό μεσοεπιθετικός, όμως περιμένουν να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή. Ο παίκτης έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Έβαλντ Λίνεν και εξετάζεται ως εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Φήμες αναφέρουν ότι δεν θα γίνει καμία μεταγραφή μέχρι τη συνάντηση Κόκκαλη-Μαρινάκη, όμως η διοίκηση υποστηρίζει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι τρεις παραπάνω κινήσεις.

* Σύντομα θα ανακοινωθεί η παραχώρηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου έναντι 2 εκατ. ευρώ στη Σάλκε, η οποία πρότεινε στον Ολυμπιακό τρεις παίκτες. Τον Κάρλος Ζαμπράνο (21 ετών, Περουβιανός σέντερ μπακ), τον Λεβάν Κάνια (19 ετών, Γεωργιανός μεσοεπιθετικός) και τον Βιθέντε Σάντσεζ (30 ετών, Ουρουγουανός αριστερό χαφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES