25 Μαΐ 2010

Βάζει 50+20 εκατ. ευρώ!

Βάζει 50+20 εκατ. ευρώ!Τη στάση του όσον αφορά την είσοδό του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δεν θέλει να πάρει «τσάμπα» την «ερυθρόλευκη» Εταιρεία. Ο Πειραιώτης εφοπλιστής δέχεται να γίνει άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, βάζοντας 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για τον προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα και τις μεταγραφές που χρειάζεται να γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα χρήματα μετοχοποιούνται και ο κ. Μαρινάκης παίρνει νέες μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια του.

Προϋπόθεση, όμως, αποτελεί ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης θα καλύψει τα χρέη που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Πειραιώτης εφοπλιστής προτίθεται να καλύψει το άνοιγμα της επόμενης σεζόν, που θα προκύψει λόγω της μη συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους Champions League, αφού τα έσοδα από το Europa League είναι πολύ λιγότερα.

Σε βάθος ενός χρόνου ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να βάλει συνολικά 70 εκατ. ευρώ, αλλά πάντα μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο σχέδιο που παίρνει τη μορφή τελικής πρότασης περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό νούμερο, χωρίς όμως να δίνονται χρήματα στον Σωκράτη Κόκκαλη.

Εν τω μεταξύ, όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες να υλοποιηθεί το «Plan B» του κ. Κόκκαλη για την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό, αν τελικά δεν υπάρξει υποψήφιος αγοραστής ή επενδυτής που επιθυμεί να μπει στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Η νεότερη πληροφορία στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι θα ανατεθεί πόστο μέσα στην ομάδα σε κάποιον πρώην παίκτη. Παλιότερα είχαν ακουστεί τα ονόματα του Τζόρτζεβιτς και του Κοβάσεβιτς, όμως τώρα στο προσκήνιο έρχονται εκείνα των Νικοπολίδη, Αλεξανδρή. Όσον αφορά την αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα το προσεχές διήμερο (μάλλον αύριο).

* Εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Παύλος Διαννής. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ παραμένει ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αν και οι αποφάσεις για τις υλοποίηση μεταγραφών θα παρθούν μετά τις 14 Ιουνίου (όταν ορίστηκε η έκτακτη Γενική συνέλευση της ΠΑΕ). Οι Πειραιώτες αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του 24χρονου παίκτη, αφού δεν θέλουν να τον αφήσουν να πάει στον Παναθηναϊκό.

* Εν τω μεταξύ, στις αρχές Ιουνίου θα έρθει στην Αθήνα ο ατζέντης του Έντσο Μαρέσκα. Στη συνάντηση των δύο πλευρών αναμένεται να αποφασιστεί αν ο Ιταλός μέσος θα παραμείνει στους «ερυθρόλευκους» ή θα αποχωρήσει.

* Δεν αποκλείεται το θέμα του προπονητή να κλείσει πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παραμένει φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Επίσης, η διοίκηση ενδέχεται να προχωρήσει τις υποθέσεις κάποιον παικτών, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σε περίπου έναν μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES