6 Απρ 2010

«Επένδυση» για την ΑΕΚ

«Επένδυση» για την ΑΕΚΣτην κορυφή της λίστας των εξελίξιμων Ισλανδών ποδοσφαιριστών βρίσκεται ο Μπιάρνι Βίνταρσον, τον οποίο ο Αρναρ Γκρέταρσον έχει ξεχωρίσει για να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο 22χρονος ανασταλτικός χαφ είναι ο πρώτος από τους παίκτες που έχουν «γυαλίσει» στον νέο τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης», όπως και ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον και ο Κρίστιν Στέιντορσον.

Οι δύο τελευταίοι είναι (πρώην πια) συμπαίκτες του Γκρέταρσον στην Μπρέινταμπλικ και πρόκειται για περιπτώσεις πολύ χαμηλού κόστους, όμως ο Βίνταρσον είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά από τους πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές. Ο 22χρονος μέσος (05/03/88) αγωνίζεται στη βελγική Ρόζελαρ, στην οποία είναι βασικός, και θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεαρούς Ισλανδούς παίκτες.

Σε ηλικία 16 ετών (το καλοκαίρι του 2004) πήγε στις ακαδημίες της Έβερτον, κατόπιν υπόδειξης του σκάουτερ της αγγλικής ομάδας Λέιφουρ Γκάρνταρσον. Παρότι υπήρχε φημολογούμενο ενδιαφέρον από Αντερλεχτ, Μπάγερν και Αρσεναλ, ο Βίνταρσον εξήγησε την επιλογή του, λέγοντας: «Επέλεξα την Εβερτον γιατί μου άρεσαν οι εγκαταστάσεις και οι προπονητές. Θα ήταν τέλειο αν μπορούσα να φτάσω στην πρώτη ομάδα. Θα δουλέψω σκληρά και όποιος δουλεύει τα καταφέρνει».

Στα 17 του κατάφερε να κερδίσει την προσοχή του Ντέιβιντ Μόγες όταν έπαιζε στη δεύτερη ομάδα, με αποτέλεσμα να τον προωθήσει σε κάποια παιχνίδια στην πρώτη ομάδα, όμως έμενε στον πάγκο. Αρχισε να προπονείται με την πρώτη ομάδα των «ζαχαρωτών» και στα 19 του πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μ' αυτήν σε αγώνα του UEFA με την Άλκμααρ, αλλά ένα μήνα μετά πήγε δανεικός στην Μπόρνμουθ (όπου έπαιζε αριστερός χαφ), από την οποία επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του Τιμ Κέιχιλ.

Όσον αφορά τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον είναι -κατά τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ- ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ισλανδικό ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες. Ο 21χρονος επιθετικός (01/02/89) ήταν πρώτος σκόρερ της Μπρέινταμπλικ στο προηγούμενο πρωτάθλημα (το επόμενο ξεκινά τον Μάιο) και τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 13 γκολ σε 18 συμμετοχές, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς (στην ψηφοφορία συμμετείχαν όλοι οι παίκτες του πρωταθλήματος).

Μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν δοκίμασε, χωρίς όμως επιτυχία, την τύχη του στο εξωτερικό: πήγε για δοκιμή στη νορβηγική Βίκινγκ και στη συνέχεια στην αγγλική Μπλάκπουλ (Τσάμπιονσιπ), αλλά επέστρεψε στην Μπρέινταμπλικ.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιν Στέιντορσον ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Μπρέινταμπλικ την περασμένη σεζόν (οκτώ γκολ σε 22 συμμετοχές) και έβδομος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο 19χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισλανδίας (U17, U19, U21), προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια: ο πατέρας του υπήρξε επιθετικός και μάλιστα είχε ολοκληρώσει την καριέρα του έχοντας σημειώσει 138 γκολ.

Ελπίδες για Ζεοβάνι, ξεκινούν οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις

Στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Χαλ Σίτι, μετά την ήττα (2-0) από τη Στόουκ Σίτι. Ως εκ τούτου αυξάνονται οι πιθανότητες της ΑΕΚ να αποκτήσει ως ελεύθερο τον Ζεοβάνι, του οποίου οι ετήσιες απολαβές φτάνουν τις 900.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η αγγλική ομάδα υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ και η «Ένωση» κινηθεί για την απόκτηση του Βραζιλιάνου, έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, αφού ο Γκουστάβο Μαντούκα έχει αρχίσει ήδη το «ψήσιμο» στον συμπατριώτη του, προκειμένου να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Αδαμίδης ετοιμάζει αποστολή στο Λίβερπουλ για να συζητήσει την ανανέωση του δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ και το ενδεχόμενο αποκτήσει η ΑΕΚ κι άλλους νεαρούς παίκτες της αγγλικής ομάδας. Από την πλευρά του, ο Νέμεθ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα είχε πρόβλημα να παραμείνει στην ΑΕΚ, αν βέβαια δεν έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας όπου ανήκει.

Άλλωστε, αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις του κ. Αδαμίδη για τις ανανεώσεις των συμβολαίων κάποιων παικτών της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, από τα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αναμένεται να περάσουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου και Παυλής (στόχος είναι να επεκταθούν τα συμβόλαιά τους, που λήγουν το καλοκαίρι του 2011), ενώ θα ακολουθήσουν ο Μπλάνκο (θα λάβει αύξηση στο συμβόλαιο των 400.000 ευρώ) και ο Μαντούκα (εισπράττει επίσης 400.000 ευρώ και θα λάβει πρόταση μειωμένων αποδοχών).

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, την άλλη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και τυπικά η μετακίνησή του στην Τζένοα και να ολοκληρωθεί η μεταγραφική υπόθεση που είχε αποκαλύψει η «SportDay». Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη του Αρναρ Γκρέταρσον. Υπενθυμίζεται την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου η παρουσίαση του πλάνου που θα εφαρμόσει το νέο Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES