10 Μαρ 2010

Νιόπλιας: «Δεν είμαστε φαβορί»

Νιόπλιας: «Δεν είμαστε φαβορί»Δεν δέχθηκε τον χαρακτηρισμό «φαβορί» που αποδίδεται στον Παναθηναϊκό για τις αναμετρήσεις με την Σταντάρ Λιέγης στο Europa League ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξή Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα των ομάδων την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1).

«Δεν είμαστε το φαβορί εμείς. Θα γίνουν δύο αμφίρροπα παιχνίδια. Η Σταντάρ προέρχεται από το Champions League και ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει είναι το Europa League και για τον λόγο αυτό θα ρίξει όλο το βάρος εκεί», τόνισε ο προπονητής των «πράσινων».

Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε γνωστό πως έχει παρακολουθήσει την Σταντάρ Λιέγης: «Την έχω δει και έχει δύο όψεις. Το καλό της σημείο είναι η επίθεση γι' αυτό εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Θα γίνουν 4-5 αλλαγές, ο Παναθηναϊκός έχει 25 παίκτες ισάξιους», δήλωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

-Για το εάν τον φοβίζει ο ρόλος φαβορί που αποδίδεται στον Παναθηναϊκό:

«Όταν κληρωθήκαμε με την Ρόμα είπαμε ότι είναι σε ανοδική πορεία με την έλευση του Ρανιέρι, αλλά τη χαρακτηρίσαμε βατή αντίπαλο. Και η Σταντάρ είναι βατή. Είναι βέβαια καλή ομάδα, έρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η δύναμη του βελγικού ποδοσφαίρου και το Europa League είναι ουσιαστικά ο μοναδικός θεσμός που της έχει απομείνει. Δεν είμαστε το φαβορί, περιμένω να γίνουν δύο αμφίρροπα παιχνίδια».

-Για τον αγωνιστικό χαρακτήρα της Σταντάρ:

«Είδαμε δύο-τρία παιχνίδια. Εχει παρουσιάσει δύο όψεις. Μια πολύ κακή στο εκτός έδρας με την Σάλτσμπουργκ, ενώ όταν έχανε με 2-0 από τους Αυστριακούς στην έδρα της το γύρισε το ματς και η Σάλτσμπουργκ είναι καλή ομάδα. Μας έχει μπερδέψει λίγο, είναι η αλήθεια».

-Για το πώς σκεφτεται να αντιμετωπίσει τους Μποκανί και Γιοβάνοβιτς:

«Εμείς παίζουμε ζώνη στην άμυνα, άρα ο κάθε παίκτης μας θα μαρκάρει τον επιθετικό που είναι στο χώρο του. Όμως δεν θα δώσουμε βάρος στο πώς θα καταστρέψουμε το παιχνίδι τους. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό πρέπει να το κάνει ο αντίπαλός μας».

-Για το αν θα κάνει αλλαγές στην 11άδα:

«Θα γίνουν τέσσερις με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ετσι πρέπει να γίνει γιατί ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα κα πρέπει όλοι οι παίκτες να πάρουν ανάσες. Επιλέξαμε να έχουμε ένα ρόστερ με 25 παίκτες και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι. Υπάρχουν ζευγάρια παικτών σε όλες τις θέσεις, αλλά έχουμε έναν κορμό και με αυτόν προχωράμε. Ακόμα και αν κάποιοι είναι σε απραξία και δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, μπορούν να μπουν και μέσω του κορμού να αποδώσουν».

-Για την συμμετοχή του Νίνη:

«Ναι τον υπολογίζω, είναι καλά εδώ και δύο μέρες».

-Για το εάν μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση του ρόλου του τεχνικού του Παναθηναϊκού με βάση το γεγονός ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων

«Πρέπει πάντα να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά δυνατός χαρακτήρας. Ημουν αρχηγός στον ΟΦΗ, έχω πάρει τίτλο με τον Παναθηναϊκό, έχω παίξει 509 αγώνες στην Α’ Εθνική, έχω συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις Ελπίδες.Εχω ποδοσφαιρικές παραστάσεις, πρέπει να είσαι νικητής».

Σκέψεις για 11άδα

Θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Σωτήρης Νίνης ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο του είχε στερήσει την συμμετοχή στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Εκτός του νεαρού μέσου στην 11άδα του αγώνα με τους Βέλγους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι Δάρλας, Σιμάο και Βύντρα, ενώ οι Ρουκάβινα και Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο Νίκος Νιόπλιας στο χθεσινό οικογενειακό διπλό ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα είναι κάτω από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας οι Σαριέγκι και Καντέ. Στα άκρα ο Βύντρα δεξιά και ο Δάρλας αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Σιμάο σε θέση αμυντικών χαφ.

Μπροστά τους ο Σωτήρης Νίνης, αντί του Γιώργου Καραγκούνη ο οποίος θα πάρει ανάσες. Στο αριστερό άκρο ο Λέτο και ο Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν τη θέση. Στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης θα ξεκουραστεί και ο Ρουκάβινα πιθανότατα θα πάρει θέση βασικού. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES