30 Μαρ 2010

Φεύγει ο Πατέρας!

Φεύγει ο Πατέρας!Έτοιμος να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Νικόλας Πατέρας, παρά τη σχεδόν σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», η απόφαση του 47χρονου εφοπλιστή θα γίνει γνωστή σε ένα μήνα, όταν και αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Οι δύο βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι:

1) Σε αυτά τα δύο χρόνια έδωσε όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό. Ασχολιόταν καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Η οικογένειά του δεν τον βλέπει συχνά και έχει αφήσει όλες τις άλλες επαγγελματικές του ασχολίες.

2) Αρκετές φορές αυτή τη διετία βρέθηκε στη μέση, για να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των μετόχων. Δεν το κρύβει και το δήλωσε και στο πρόσφατο Δ.Σ. ότι τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν διέψευσε τα όσα διέρρεαν για κακοδιαχείριση από πλευράς Πατέρα, όπως και το ότι συντηρήθηκε μια προεδρολογία για σημαντικό χρονικό διάστημα από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους.

Συνάντηση με Τζίγκερ

Αν τελικά ο κ. Πατέρας πάρει οριστικά τη συγκεκριμένη απόφαση, τότε θα ενημερώσει με επιστολή του τους υπόλοιπους μετόχους και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναμένεται στο τέλος της σεζόν και πριν από το Δ.Σ. της ΠΑΕ να έχει συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. O μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» έχει πει ότι χρειάζεται να γίνει αύξηση Μ.Κ. μεγαλύτερη από την τρύπα των 15 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί και το μπάτζετ της νέας περιόδου.

«Στο τέλος το ταμείο»

Ο κ. Πατέρας δήλωσε χθες στη «SportDay» ότι «θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», και παρέπεμψε για το τέλος της σεζόν τις όποιες εξελίξεις, αν υπάρξουν, και στο δικό του θέμα.

Νέο, άφθαρτο πρόσωπο στην προεδρία

Σε περίπτωση που τελικά ο Νικόλας Πατέρας αποχωρήσει από την προεδρία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει και από τον Παναθηναϊκό. Ο 47χρονος εφοπλιστής αναμένεται να διατηρήσει τις μετοχές του, όπως θα πράξει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Πατέρας εμφανίζεται έτοιμος, αν του ζητηθεί, να βοηθήσει και τον νέο πρόεδρο ώστε η ομάδα να έχει μία ανάλογη συνέχεια, συμβουλεύοντάς τον όπου χρειάζεται. Επίσης, είναι πιθανό μαζί με τον κ. Βγενόπουλο να προτείνουν τον διάδοχο, ο οποίος θα μπει τώρα στην ομάδα και θα αγοράσει μετοχές. Όσον αφορά τις πιθανότητες του Παύλου Γιαννακόπουλου, δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Πάντως, οι εξελίξεις τοποθετούνται στο τέλος Απριλίου (ίσως 26 Απριλίου), όταν θα οριστεί και το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο.

Μένει ο Νιόπλιας

Στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θα παραμείνουν ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κριστόφ Βαζέχα, όποιος και αν είναι ο πρόεδρος της ομάδας την επόμενη σεζόν. Το τεχνικό δίδυμο χαίρει της εκτίμησης όχι μόνο του Νικόλα Πατέρα αλλά και των άλλων μετόχων της ΠΑΕ.

Ωστόσο, το θέμα του Νιόπλια θα ξεκαθαρίσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οσον αφορά τον Κώστα Αντωνίου, όλα είναι ανοιχτά για την περίπτωσή του. Παρόλα αυτά, όλες οι εξελίξεις μετατίθενται μετά τις 24 Απριλίου, όπου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι μεταγραφές της επόμενης ημέρας

Όπως είχε δηλώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να αποκτήσει δύο παίκτες «τύπου Σισέ», έναν στην άμυνα και έναν στη μεσαία γραμμή, για είναι ακόμη πιο δυνατός την επόμενη περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο Περ Κρόλντρουπ είναι ψηλά στη λίστα για την ενίσχυση της άμυνας και το «τριφύλλι» θα περιμένει τις εξελίξεις στις συζητήσεις του με τη Φιορεντίνα, αφού το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τον παίκτη που θα παίζει ως δεξί χαφ, οι «πράσινοι» εξετάζουν την περίπτωση του Σίντνεϊ Γκοβού της Λιόν. Ωστόσο, ο διεθνής Γάλλος είναι περιζήτητος και θεωρείται δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα. Στη Γαλλία υποστήριζαν χθες ότι «η Μαρσέιγ, η Παρί, η Σεβίλλη, η Τζένοα, η Ρόμα και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Γκοβού, που πιθανότατα θα αποχωρήσει από τη Λιόν (σ.σ.: λήγει το συμβόλαιό του)».

Όσον αφορά το οργανωτικό χαφ, ψηλά στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει επίσημη πρόταση. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος της μεταγραφής (σ.σ.: η ΑΕΚ αξιώνει 4 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του), δίνοντας κάποιον παίκτη που θέλει η ΑΕΚ.

Για τη θέση του αριστερού μπακ, το «τριφύλλι» είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Τζαβέλλα. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την απόκτησή του και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα σημειωθούν οι όποιες εξελίξεις. Οι «πράσινοι» θα διαθέσουν το 1,3 εκατ. ευρώ, που είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του.

* Ο Δάρλας και ο Γκάμπριελ αναμένεται να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σαριέγκι εκτιμάται ότι δύσκολα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Οσον αφορά τους δανεικούς, πολύ δύσκολα θα επιστρέψει κάποιος. Με την παρουσία Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη φαίνεται απίθανη τώρα και η επιστροφή του Μάτος. Ο Ντέιβιντ, που αγωνίζεται στη Φλαμένγκο, αν αποκτήσει κοινοτικό διαβατήρι,ο έχει κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES