2 Φεβ 2010

Τέσσερα ΠΑΣτέλια!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε 4-0 τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδαςκαι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ανώτερη σε ολόκληρο τον αγώνα η ομάδα των Ιωαννίνων, έβαλε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (Ντιμπαλά, Κούσας, αυτογκόλ ο Σνάουτσνερ) ενώ το κερασάκι της μεγάλης εμφάνισης μπήκε στο ’81 και πάλι με τον Ντιπμπαλά.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να διαθέτει μια από τις κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη και να δέχεται γκολ μόνο με «προεδρικό διάταγμα», αλλά αυτό που έγινε στους «Ζωσιμάδες» δύσκολα το συναντά κανείς. Για το βιβλίο Γκίνες ήταν η αποτελεσματικότητα των παικτών του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο. Με μόλις δύο τελικές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν 3-0, κάνοντας σμπαράλια τα σχέδια του Φερνάντο Σάντος. Ένα ακόμη γκολ στο δεύτερο ημίχρονο απλά ήρθε σαν κερασάκι στην «τούρτα» του μεγάλου πάρτι για την μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Ένα σουτ του Ντιμπαλά στο 8’, μια κεφαλιά του Κούσα στο 24’ και ένα αυτογκόλ του Σνάουτσνερ λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος έφεραν τους Γιαννιώτες στην απόλυτη θέση ισχύος. Ούτε οι πολλές απουσίες, ούτε ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος μπόρεσαν να σταματήσουν τον οίστρο των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου. Δεν χρειάστηκε άλλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ που έφτασε σε σκορ πρόκρισης.

Λίγο μετά το 2-0 ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κουτσιανικούλη και να περάσει τον Μουσλίμοβιτς, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Ούτε κι έτσι όμως δεν μπόρεσε να δώσει επιθετική πνοή στο «Δικέφαλο». Στο δεύτερο ημίχρονο επιστρατεύτηκε ακόμη και ο Εντίνιο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τρεις καθαρούς επιθετικούς, αλλά και πάλι πέρα από κάποια πίεση, δεν κατάφερε να βγάλει φάσεις μπροστά στην εστία του Σικαλιά. Κανένας ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, απλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος αποβλήθηκε και αποθεώθηκε(!) στο 67’, δύσκολα βρίσκει κανείς παίκτη που να υστέρησε. Ντιμπαλά και Μπακαγιόκο έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν μπροστά. Βέβαια ο Κογκολέζος με το γκολ που πέτυχε στο 80’, μάλλον θα πρέπει να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου. Ο ένας «άνοιξε» και «έκλεισε» μέσα σε αποθέωση το σκορ και ο άλλος ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κούσα, ενώ και ο Καζναφέρης ήταν εξαιρετικός το διάστημα που αγωνίστηκε. Βέβαια, σε μια τέτοια βραδιά, που η ομάδα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου με μια τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση, ίσως είναι άδικο να σταθεί κανείς σε πρόσωπα.

Αποθέωση για Αναστόπουλο

Ελάχιστα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης, στα πρόσωπα των δύο προπονητών είχε γραφτεί ολόκληρη η ιστορία του αγώνα. Ένας περίλυπος Φερνάντο Σάντος δεν μπορούσε να καταλάβει τι χτύπησε την ως τώρα άτρωτη ομάδα του και από την άλλη μεριά ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός μπήκε τρέχοντας στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και από τις κερκίδες ακούστηκε ρυθμικά το όνομά του. Μπορεί νωρίτερα να είχε δηλώσει ότι η ομάδα του προτιμά να ρίξει το βάρος στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, αλλά σίγουρα ο πληθωρικός Νικόλας θα αισθάνεται υπερήφανος για τον θρίαμβο στον οποίο οδήγησε την ομάδα του για το Κύπελλο Ελλάδας και την πρόκριση στον ημιτελικό. Πλέον οι Γιαννιώτες καταστρώνουν τα σχέδια τους για την επόμενη φάση, στην οποία σε διπλές αναμετρήσεις θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Καλλιθέα.

Ένταση πριν το ματς

Ένταση δημιουργήθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, όταν περίπου 500 φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από τη θύρα 7 του γηπέδου των «Ζωσιμάδων». Αμέσως βρέθηκαν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ με στόχο να αποτρέψουν την είσοδό τους. Νωρίτερα είχαν στηθεί μπλόκα στην Εγνατία Οδό από την αστυνομία με στόχο να μην είναι εφικτή η πρόσβαση εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα. Κάποιοι όμως μεμονωμένα κατάφεραν να περάσουν.

Οι περίπου 5.000 κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας των γηπεδούχων αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο. Ελάχιστα τα εισιτήρια που τέθηκαν σε κυκλοφορία και για να τα αγοράσει κανείς θα έπρεπε να επιδεικνύει αστυνομική ταυτότητα, ώστε να αποδείξει ότι είναι κάτοικος της περιοχής. Η διοίκηση του ΠΑΣ δεν άνοιξε τις θύρες στα «πέταλα», όπου συνήθως κάθονται οι φιλοξενούμενοι.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Αράς (62' Κοντογουλίδης), Ανδράλας, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Καζναφέρης (57' Τζάνης), Ρόβας (74' Μπουχάν).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο (70' Σαβίνι), Φωτάκης, Κουτσιανικούκης (33' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο).

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς). Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γκάγκας (Λάρισας)
Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES