24 Δεκ 2009

«Σκάκι» για Μπεν Αρφά!

Παιχνίδι τακτικής παίζεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μαρσέιγ όσον αφορά στην υπόθεση του Χατέμ Μπεν Αρφά. Μέχρι χθες το μεσημέρι οι Πειραιώτες εμφανίζονταν αισιόδοξοι ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα… πιάσει Λιμάνι, όμως οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Ντασιέ έδειξαν ότι απορρίφθηκε η «ερυθρόλευκη» πρόταση.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ενοχλήθηκαν από το σχόλιο του προέδρου της γαλλικής ομάδας, αφού δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση από τους Γάλλους και όταν δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις είθισται να αποφεύγονται δημόσιες τοποθετήσεις.

«Εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας και έχουμε κάνει υπέρβαση για τα συγκεκριμένα χρήματα, διότι τον θέλουμε. Περισσότερα δεν δίνουμε. Θα περιμένουμε. Στο πλαίσιο της λογικής είναι ανοιχτή υπόθεση, διότι είναι πολύ λογική η πρότασή μας. Και είναι η καλύτερη που έχει η Μαρσέιγ», ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο σχόλιο του κ. Ντασιέ.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι η Μαρσέιγ θέλει περισσότερα χρήματα για να παραχωρήσει τον Μπεν Αρφά, ο οποίος δεν δείχνει αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Πειραιώτες (αν και περιμένει πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού).

Εξάλλου, δεν θα είχε κανένα νόημα οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους Μασσαλούς, εφόσον δεν θέλει ο 22χρονος παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Η διαφωνία που φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ των δύο συλλόγων έγκειται στον διακανονισμό των χρημάτων της μεταγραφής. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θέλει να τα δώσει μέσα σε μία διετία και όσο το δυνατόν λιγότερα προκαταβολικά, ενώ η Μαρσέιγ τα θέλει σε πιο μικρό χρονικό διάστημα και πιο πολλά μπροστά.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι καμία άλλη ομάδα δεν έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της, παρότι φημολογείται ότι η Μπάγερν Μονάχου «γλυκοκοιτάζει» τον Μπεν Αρφά. Οι Πειραιώτες παραμένουν αισιόδοξοι και θεωρούν ότι ο διεθνής Γάλλος θα φορέσει τελικά τα «ερυθρόλευκα», αφού μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα κλείσει (είτε θετικά είτε αρνητικά) η συγκεκριμένη υπόθεση.

Τι περιμένουν για Μπούτου

Ενδιαφέρουσα και ελκυστική βρίσκουν στον Ολυμπιακό την περίπτωση της απόκτησης του Τρεζόρ Μπούτου. Ωστόσο, θέλουν να διαπιστώσουν ένα-δύο πράγματα, προτού κινηθούν για τον δανεισμό του. Αρχικά, ο Ανδρέας Νινιάδης θα «τσεκάρει» τον επιθετικό από το Κονγκό, μέσω dvd που έχει στα χέρια του με ορισμένα παιχνίδια του. Ο αρχισκάουτερ των Πειραιωτών φέρεται να έχει καλή άποψη για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά θέλει να τον περάσει από το… μικροσκόπιό του, πριν δώσει το «ΟΚ» στη διοίκηση.

Δεν αποκλείεται όταν ο Μπούτου έρθει στην Ελλάδα (στις αρχές του νέου έτους) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να δοκιμαστεί (για μία εβδομάδα) από τον Ζίκο, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δανεισμός του διεθνούς παίκτη μέχρι το καλοκαίρι θα στοιχίσει το πολύ 200.000 ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να ρισκάρουν, προκειμένου να βρουν… λαυράκι.

Όσον αφορά την περίπτωση του Λούα Λούα, στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι το θέμα του Μπούτου δεν επηρεάζει την υπόθεση του 28χρονου φορ. Το κλίμα για την επιστροφή του επιθετικού από το Κονγκό παραμένει θετικό και εκείνο που θα κρίνει τις όποιες εξελίξεις είναι οι νέες εργομετρικές εξετάσεις που θα υποβληθεί ο παίκτης, προκειμένου να φανεί πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του (αν τελικά αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES