19 Νοε 2009

Οι όροι και οι αποδείξεις του «Μπομπ»

Λεπτομέρειες απομένουν για την υπογραφή του προσυμφώνου που θα αποτελέσει τον προπομπό της ανάληψης των τυχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές την Τρίτη, έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά και εστάλη στις ΗΠΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τον υποψήφιο αγοραστή στο Σικάγο και τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά στη Νέα Υόρκη. Εκτιμάται πως οι υπογραφές θα έχουν μπει μέχρι την Παρασκευή και τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή στην κεφαλή του συλλόγου. Αυτή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, καθώς θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ από το 2004 έως σήμερα, μία διαδικασία που υπολογίζεται να διαρκέσει ένα μήνα. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα της ομάδας…

Είναι δεδομένο πως αρκετοί εκ των μετόχων έχουν αμφιβολίες για τις δυνατότητες του Χαράλαμπου Κοζώνη να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο, ωστόσο δεν τις εκφράζουν. Κι αυτό γιατί δεν έχουν οι ίδιοι διάθεση να στηρίξουν την επένδυσή τους και θέλουν να… ξεφορτωθούν τις μετοχές τους, δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλη λύση προτιμότερη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις με ανθρώπους του Χαράλαμπου Κοζώνη για τη σύνταξη του προσυμφώνου, υποχρεώθηκαν να δεχτούν τους όρους που έθεσε ο 65χρονος υποψήφιος επενδυτής, αφού δεν είχαν άλλη επιλογή. Οι ρήτρες, που προσπάθησαν να περάσουν και θα υποχρέωναν την άλλη πλευρά να πληρώσει μία αποζημίωση 1-2 εκατ. ευρώ αν έκανε πίσω δίχως λόγο, απορρίφθηκαν ασυζητητί. Αυτό πάντως που περιμένουν πριν υπογραφεί το προσύμφωνο είναι μία πειστική απόδειξη πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης διαθέτει τα 19 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιανουάριο, προκειμένου να γίνει απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ. Οι εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία αποδέχτηκαν να προσκομίσουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία μέσω εγγυητικής επιστολής από τράπεζα.

Ανησυχία για Σάχα

Μία ίωση που ταλαιπωρεί τον Σεμπαστιάν Σάχα προκαλεί αμφιβολίες για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στην Καβάλα (16:45, ΣΚΑΪ). Η συμμετοχή του Αργεντινού γκολκίπερ στην αποστολή θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή προπόνηση, με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του. Σε διαφορετική περίπτωση, ένας εκ των Αραμπατζή και Λούκατς θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς φέτος. Δεδομένη από το ματς στην Καβάλα είναι η απουσία των τραυματιών Νέμεθ, Ενσαλίβα, Αλεξόπουλου και Κουτρομάνου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Νάτσο Σκόκο θα αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον Ισμαέλ Μπλάνκο.

Επιστροφή των διεθνών

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα και οι τελευταίοι διεθνείς. Ο Γρηγόρης Μάκος ήταν στη 18αδα της Εθνικής, αλλά δεν αγωνίστηκε στο θρίαμβο επί της Ουκρανίας. Παρών στα τελικά του Μουντιάλ θα είναι και ο παροπλισμένος Ράφικ Τζεμπούρ, που δεν έπαιξε στο νικηφόρο μπαράζ της Αλγερίας με την Αίγυπτο στο Σουδάν. Αντίθετα από την τηλεόραση θα δει το Μουντιάλ ο Σανέλ Γιάχιτς, καθώς η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αποκλείστηκε από την Πορτογαλία μετά και τη χθεσινή εντός έδρας ήττα. Ο άσος της «Ένωσης» έπαιξε σε όλο το ματς ως δεξιός στόπερ στο 3-5-2. Προ πολλού εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν μείνει η Πολωνία του Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στη φιλική νίκη επί του Καναδά με 1-0, καθώς και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης με την Ιταλία (ήττα με 1-0 στην Τσεζένα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES