19 Νοε 2009

Οι συνεχιστές της κληρονομιάς

Ο θρίαμβος του 2004 αποδείχτηκε πως δεν ήταν ένα απλό πυροτέχνημα. Η συνεπής παρουσία της Εθνικής ομάδας σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, με τελευταία την επιτυχία πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από το θρίαμβο επί της Ουκρανίας με 1-0, πείθει και τους πλέον δύσπιστους πως πλέον η Ελλάδα κατέχει πανάξια μία επιφανή θέση και στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Οι θριαμβευτές του Ντόνετσκ επέστρεψαν τα ξημερώματα εμφανώς κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια, αλλά περήφανοι για το νέο επίτευγμά τους. Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr ήταν εκεί, στην υποδοχή της ελληνικής αποστολής.

«Ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες την πρόκρισή μας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε στους 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τη συνέχιση της βαριάς κληρονομιάς του 2004, που αποδεικνύεται πως δεν είναι… ασήκωτη από την ανανεωμένη Εθνική. «Είναι τεράστια η πρόκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέτοιες στιγμές. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές, όπως η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004. Ωστόσο, αυτή η στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντική και θα έλεγα ότι είναι η σημαντικότερη στην καριέρα μου», είπε ο φορ της Νυρεμβέργης και πρόσθεσε: «Τα νέα παιδιά που είναι στην Εθνική πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι η κληρονομιά που τους αφήνουμε εμείς οι παλιότεροι. Πάμε σε ένα Μουντιάλ και θα έχουν σε μικρή ηλικία όλα τα φόντα να κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αναμέτρηση της «Ντόνμπας Αρένα» ανέφερε: «Έτσι όπως παίξαμε δεν τρώγαμε με τίποτα γκολ. Πιστεύω ότι δείξαμε το πρόσωπο που ξέρουμε. Αμυνόμαστε καλά, δεν δεχόμαστε γκολ, σημειώνουμε ένα τέρμα και κερδίζουμε τα παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο, αλλά εκείνο που μετράει για εμένα ότι έζησα ακόμη μία σημαντική στιγμή και ο καθρέπτης είναι το γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας: «Μιλάμε για μία πολύ σημαντική επιτυχία. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά, που έκαναν πάλι περήφανους τους Έλληνες. Εύχομαι καλή επιτυχία. Πιστεύω ότι θα οργανωθούμε, θα ανασυνταχθούμε, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα πάμε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πιο έτοιμοι από ποτέ. Το 2004 άφησε μια μεγάλη κληρονομία, την οποία εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Εθνική στον δρόμο των επιτυχιών».

Όσο για το πανηγυρικό κλίμα στην πτήση της επιστροφής, ανέφερε: «Τα έχουν καταγράψει οι κάμερες, θα τα δείτε όλα στην τηλεόραση. Στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί χαρά και ενθουσιασμός. Ο κ. Ρεχάγκελ τιμήθηκε κιόλας, του ετοίμασαν τα παιδιά μια τούρτα για τις 100 συμμετοχές στον πάγκο της Εθνικής. Γενικά ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Χτύπημα στα πλευρά ο Παπασταθόπουλος, όλα καλά με Μόρα

Ένα χτύπημα στα πλευρά από χτύπημα αντιπάλου έχει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και αυτός ήταν ο λόγος της αντικατάστασής του στο ημίωρο του αγώνα με την Ουκρανία. Η κατάσταση του νεαρού στόπερ θα φανεί στις εξετάσεις που θα του γίνουν με την επιστροφή του στην Ιταλία. Αντίθετα, ο έτερος «Ιταλός», ο Βαγγέλης Μόρας, δεν έχει κάτι ανησυχητικό και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο άσος της Μπολόνια στα τελευταία λεπτά του ματς στο Ντόνετσκ δεν σχετίζεται με τον παλαιότερο τραυματισμό του στο γόνατο.

«Χρυσώνονται» οι παίκτες

Τα συμφωνηθέντα πριν την έναρξη των προκριματικών θα εισπράξουν οι διεθνείς ως πριμ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των διεθνών και της ομοσπονδίας αφορούσε να πάρουν ως πριμ το 50% του μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση. Αυτό υπολογίζεται σε 8-10 εκατ. ευρώ(η FIFA δεν έχει γνωστοποιήσει το μπόνους πρόκρισης), δηλαδή οι διεθνείς θα εισπράξουν 4-5 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη μέρα

Οι πανηγυρισμοί σύντομα θα τελειώσουν και η Εθνική ομάδα ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα. Αυτή περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα γίνει στο Κέιπ Τάουν στις 4 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στη διαδικασία που θα αναδείξει οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων(προκρίνονται στους «16» οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου). Στόχος των ανθρώπων της ομοσπονδίας και του Ότο Ρεχάγκελ είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της τελικής φάσης που ξεκινά στις 11 Ιουνίου και για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια να «κλειστούν» δυνατά φιλικά ματς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες στα μέσα Μαΐου. Η FIFA έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για τις εγχώριες διοργανώσεις τη 16η Μαΐου κι εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές θα είναι στη διάθεση των προπονητών τους. Υπενθυμίζεται πως κάθε αποστολή θα περιλαμβάνει 23 ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES