12 Νοε 2009

«Κανένας λόγος ανησυχίας για την Εθνική»


Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Ουκρανία, Κώστας Κοδέλλας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τους φόβους που υπάρχουν έπειτα από τις διαστάσεις πανδημίας που έχει πάρει η νέα γρίπη στη χώρα που θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ για το Μουντιάλ, την ερχόμενη Τετάρτη.

«Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τις πρώτες ημέρες υπήρχε πανικός, τώρα έχει επέλθει ηρεμία και πολύ λιγότερα κρούσματα. Στο Ντόνετσκ δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, σε αντίθεση με τη δυτική Ουκρανία. Βρίσκομαι συνέχεια σε επικοινωνία με την ΕΠΟ. Θα τηρηθούν τα γνωστά μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι μας. Είναι τα συνήθη για όλους. Καθαριότητα και καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και είμαι σίγουρος πως η Εθνική μας ομάδα θα τα πάει πολύ καλά», τόνισε.

Όσο για την κινδυνολογία περί επιδημίας πνευμονικής πανώλης στην Ουκρανία, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πολλά ακούγονται, αλλά δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι εδώ με στελέχη του και μας ενημερώνει συνέχεια».

Τα πλάνα του Ότο

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει αποκαλύψει με σαφήνεια τα πλάνα του για τον τρόπο που θα παρατάξει την Εθνική ομάδα στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Δεδομένης της απουσίας του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα χάσει σίγουρα το πρώτο ματς και διατηρεί λίγες ελπίδες για τον επαναληπτικό, φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Βύντρα. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος, ενώ δεδομένη είναι η παρουσία των Κυργιάκου και Μόρα στο κέντρο της άμυνας. Αν όπως όλα δείχνουν προτιμηθεί σχήμα με τρεις αμυντικούς, ο Παπασταθόπουλος έχει προβάδισμα για να αναλάβει το μαρκάρισμα του Σεφτσένκο.

Στη μεσαία γραμμή Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν σίγουρη θέση, χωρίς να αποκλείεται η… μείωση της επιθετικής τριάδας σε δύο παίκτες, προκειμένου να αγωνιστεί κι ένας τρίτος μέσος. Για την επίθεση σίγουρη είναι η παρουσία του Γκέκα, ενώ οι Σαμαράς, Χαριστέας και Σαλπιγγίδης διεκδικούν τις υπόλοιπες δύο ή τρεις θέσεις. Όσον αφορά στην υπεράσπιση της ελληνικής εστίας, ο Σηφάκης και ο Τζόρβας διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση, μιας και ο Χαλκιάς έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, ενώ νωρίτερα (18:30) ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ικανοποίηση για την προπώληση

Περίπου 17.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί μέχρι στιγμής για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την κίνηση να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ εκτιμούν πως στο γήπεδο θα βρίσκονται περισσότεροι από 35-40 χιλιάδες φίλαθλοι, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερος αριθμός αν οι καιρικές συνθήκες το ευνοήσουν. Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει 500 εισιτήρια, αλλά λογικά θα έρθουν πολύ λιγότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES