6 Νοε 2009

Το ταλέντο δεν υπηρετεί την ομάδα

Είναι σαφές και γίνεται σαφέστερο αγώνα με τον αγώνα ότι η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές -από τη μέση και μπροστά- με περίσσιο ταλέντο. Αυτοί οι παίκτες κάνουν όμορφα πράγματα, δημιουργούν φάσεις, άσχετα αν χάνουν τις περισσότερες από αυτές. Κάθε φορά που πάω στο γήπεδο όμως νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βλέπω ποδόσφαιρο χωρίς δομή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποδομήσει την έννοια του ομαδικού παιχνιδιού και αρέσκονται περισσότερο στις… ροκ ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Κάτι τέτοιο είδα και εναντίον της Μπάτε Μπόρισοφ. Με δεδομένα τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας θεωρώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στον τομέα αυτό και να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο δημιουργικό κομμάτι είναι βέβαιο ότι θα κάνουν πράγματα, θα δημιουργήσουν καταστάσεις που θα φέρνουν την ΑΕΚ κοντά στο γκολ.

Αν όμως δεν διασφαλίσουν την όσο το δυνατό καλύτερη αμυντική λειτουργία, τότε θα μειώνονται οι πιθανότητες να πάρουν τη νίκη. Πολύ απλά γιατί θα δίνουν το δικαίωμα στους αντιπάλους να κάνουν φάσεις, να πιστέψουν στο γκολ και τελικά να το πετύχουν. Ένα ή περισσότερα. Θεωρώ ότι αυτό προκύπτει από την λάθος πρακτική που ακολουθούν οι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές, ασχολούμενοι περισσότερο με το να είναι αυτοί καλοί απομακρύνοντας έτσι από πάνω τους τα φώτα της κριτικής.

Έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Πιστεύω ότι οι βαθμοί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός από το κύπελλο και το ότι δεν είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου στο Europa League, δεν αξίζει στην ποιότητα των παικτών, αλλά καθρεφτίζει την λειτουργία τους μέσα στους αγώνες. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βάλουν κάτω όλοι όσοι είναι στο τμήμα. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κάποιοι δεν έχουν καλές σχέσεις με κάποιους άλλους. Το ζητούμενο είναι η εικόνα της ομάδας που υπηρετούν.

Κι αν δεν νιώθουν υπηρέτες της, ας νιώσουν επαγγελματίες εργαζόμενοι σε αυτήν. Ποδοσφαιριστές που είναι σε μία ομάδα από την εικόνα και τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτιόνται τα κέφια και η ψυχολογία πάρα πολλών ανθρώπων. Όταν νιώσουν ότι είναι πολλοί ποδοσφαιριστές που πρέπει να δημιουργήσουν μία ποδοσφαιρική οντότητα, τότε όλα θα είναι καλύτερα. Δεν παραγνωρίσω την ατυχία και όλα τα συναφή, αλλά ακόμα κι αυτά φεύγουν, όταν όλοι γίνουν ένα. Έχω δει την ΑΕΚ με χειρότερο υλικό να παίρνει καλύτερα αποτελέσματα επειδή ήταν όλοι ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES