5 Νοε 2009

ΑΕΚ: Διπλό κίνητρο

Τη νίκη που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League και ταυτόχρονα θα «ζεστάνει» τον κόσμο της ομάδας που είναι απογοητευμένος από τη φετινή παρουσία της θέλει απόψε (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) η ΑΕΚ υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την τέταρτη αγωνιστική του θεσμού. Η νίκη είναι μονόδρομος για τις δύο ομάδες που ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς και βλέπουν την… πλάτη της Μπενφίκα και της Έβερτον, που έχουν από έξι και αναμετρώνται στο «Γκούντισον Παρκ».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που λόγω τιμωρίας θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την κεντρική σουίτα του γηπέδου αφήνοντας στον πάγκο τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, καλείται να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Αραούχο, τραυματίας είναι ο Μάκος, ανέτοιμος ο Ζεράλντο Άλβες και ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Γιάχιτς με παρτενέρ πιθανότατα τον Γκέντσογλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ενσαλίβα-που υπήρξε επίσης σκέψη να παίξει σαν στόπερ-μάλλον θα αγωνιστεί στα χαφ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Γεωργέας και στο αριστερό ο Καράμπελας, ενώ δεύτερο αμυντικό χαφ θα είναι ο Καφές. Μαντούκα και Σκόκο θα βρίσκονται στα «φτερά» της μεσαίας γραμμής εναλλάσσοντας συχνά ρόλους, ενώ Μπλάνκο και Νέμεθ θα απαρτίζουν το δίδυμο της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Χουανφράν, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Χέρσι, Παυλής, Ταχτσίδης και Ιορντάκε.

Με 4-4-2 αναμένεται να παραταχθεί και η ΜΠΑΤΕ. Ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τους: Βερέμκο, Σιτόφ, Σοσνόφσκι, Γιούρεβιτς, Μπορντάτσεφ, Κρίβετς, Βολόντκο, Λιχτάροβιτς, Παβλόφ, Σκάβις, Ροντιόνοφ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Αλόν Γεφέτ, που είχε διευθύνει τους αγώνες Ντεμπρετσένι-ΠΑΟΚ 0-0 στις 27/11/2003 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA και Άρης-Ρόμα 0-0 στις 29/9/2005 για τον πρώτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Πιο πρόσφατος αγώνας που διηύθυνε ήταν το Ιταλία-Κύπρος 3-2 στις 14/10 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

* Δεκτό έκαναν οι ομοσπονδίας Πολωνίας και Ουγγαρίας το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ να ενταχθούν με μικρή καθυστέρηση-προκειμένου να αγωνιστούν στον αγώνα της Δευτέρας με τη Λάρισα-στις εθνικές τους ομάδες ο Ρότζερ Γκερέιρο και ο Κρίστιαν Νέμεθ. Από αυτό το ματς θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Γιάχιτς και ο τραυματίας Μάκος.

Πέφτουν οι υπογραφές

Τις επόμενες αναμένεται να μπουν οι υπογραφές στο προσύμφωνο που θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ και του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία συνεχίζουν τις επαφές και το έγγραφο που θα αποτελεί τον «αρραβώνα» των δύο πλευρών θα συνταχθεί την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια θα σταλεί στις ΗΠΑ για να υπογραφεί από τον 65χρονο υποψήφιο αγοραστή.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της κατ’αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών, αν δεν διαπιστωθεί απόκλιση μεγαλύτερη του 5% στα χρέη που του παρουσιάστηκαν (30 εκατ. ευρώ με «έλλειμμα» 5 εκατ. ευρώ για φέτος) σε σχέση με αυτά που θα βρουν οι ορκωτοί λογιστές ως τις 30 Νοεμβρίου, τότε ο Χαράλαμπος Κοζώνης δεσμεύεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ως τις 30 Δεκεμβρίου. Ενήμερος για τις προχωρημένες επαφές είναι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπό του στις συζητήσεις με την ΠΑΕ, Χρήστο Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος μάλιστα πέρασε χθες από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να δοθούν άμεσα 5 εκατ. ευρώ από τον Χαράλαμπο Κοζώνη για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας, δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έχουν κοινή στάση και δεν μπορούν να εγγυηθούν μέσω τράπεζας για το συγκεκριμένο ποσό, ενώ ο Νίκος Νοτιάς δεν δείχνει διατεθειμένος να σηκώσει και πάλι μόνος του-ή με τη συνδρομή μόνο του Νίκου Παππά-και αυτό το βάρος. Πάντως το θέμα της εγγυητικής επιστολής ουδόλως σχετίζεται με αυτό της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES