5 Νοε 2009

ΠΑΟ: Να νικήσει Στουρμ και ταλαιπωρία

Τη νίκη που θα του χαρίσει -σε μεγάλο βαθμό- την πρόκριση αναζητά ο Παναθηναϊκός απόψε (20:00 ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) απέναντι στην Στουρμ Γκρατς. Το «τριφύλλι» καλείται σήμερα να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να καταφέρει να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον θέλει να χάνει όταν αγωνίζεται στην Αυστρία. Πεισμωμένος αναμένεται να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός μετά την συμπεριφορά του παρατηρητή αλλά και των ανθρώπων του αυστριακού συλλόγου.

Με 4-2-3-1 και μεγάλη προσοχή

Με το αγαπημένο σύστημα του Χενκ Τεν Κάτε (4-2-3-1) θα παραταχθεί απόψε ο Παναθηναϊκός. Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει ότι σε ενδεχόμενο νίκης οι «πράσινοι» μόνο με αυτοκτονία δεν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του καθώς δεν αγνοεί την προϊστορία που θέλει τον Παναθηναϊκό να μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους.

Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Τζόρβας (τερματοφύλακας), Γκάμπριελ (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Σαριέγκι, Βύντρα (στόπερ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο (αμυντικά χαφ), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο (μεσοεπιθετικοί) ή Σαλπιγγίδης και Σισέ (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Νίνης, Ρουκάβινακαι Πετρόπουλος.

Αούστρια Βιέννης (2-0), Γκράτσερ (2-1) και Στουρμ (2-0) έχουν «πληγώσει» το «τριφύλλι» στο παρελθόν και ο Τεν Κάτε ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν σοβαρότητα προκειμένου να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αυστρία. Την προσπάθεια του Παναθηναϊκού θα υποστηρίξουν και 1.000 οπαδοί του, που θα βρίσκονται στις εξέδρες του «UPC Arena».

Η Στουρμ, που αναζητεί την πρώτη της νίκη στους ομίλους, αφού σε κάθε άλλο αποτέλεσμα μάλλον αποχαιρετά κάθε ελπίδα πρόκρισης, θα παραταχθεί από τον Φράνκο Φόντα πιθανότατα ως εξής (4-2-3-1): Γκρατσάι, Έρενρχαϊχ, Σίλντεφελντ,Σονλάιτνερ, Καντελάκι, Φόντα, Βέμπερ, Χελτσλ, Γιάντσε, Μουράτοβιτς και Μπάιχλερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 32χρονος Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς, που θα σφυρίξει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα.

Εξοργισμένοι με την φιλοξενία

Αναβρασμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα δεν προπονήθηκε ελέω του παρατηρητή του αγώνα, Νταβίντ Ντελφεριέρ. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος ειδοποίησε την πράσινη αποστολή ότι δεν τους επιτρέπει να προπονηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών. «Το γήπεδο είχε χιόνι, έχει επιβαρυνθεί, τώρα βρέχει και δεν γίνεται να κάνετε προπόνηση εδώ, γιατί την ώρα του αγώνα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος» τους είπε ο Βέλγος, προκαλώντας την οργή των υπευθύνων του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες είχαν ήδη ξεντυθεί και άλλαζαν πάσες, αγνοώντας του τι συμβαίνει και εκείνη την ώρα οι υπεύθυνοι έκλεισαν επίτηδες τα φώτα του γηπέδου για να αναγκάσουν τον Παναθηναϊκό να αποχωρήσει, όπως και έγινε τελικά! Ο Τεν Κάτε με τον Αντωνίου αν και βρήκαν 4-5 γηπεδάκια στον γυρισμό, αποφάσισαν από κοινού να μη γίνει προπόνηση, καθώς ήδη είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά οι παίκτες, ενώ έκαναν άλλη μισή ώρα περίπου για να επιστρέψουν στο γήπεδο και να πάρουν τα πράγματα τους.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την κατάσταση και ο συνήθως γαλήνιος Ρενέ Χένρικσεν. Ο σκάουτερ του «τριφυλλιού» τόνισε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον αγωνιστικό χώρο, αλλά μπορούσαν οι παίκτες να προπονηθούν έστω χαλαρά, με τρέξιμο και διατάσεις».

Πάντως, στον Παναθηναϊκό δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν έτσι. Έχουν ήδη ετοιμάσει την καταγγελία τους και μέσω της ΕΠΟ θα τη μεταβιβάσουν στην ΟΥΕΦΑ, αφού ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού», Κώστας Αντωνίου, αναφέρει ότι ευθύνη έχει και η Στουρμ (όχι μόνο ο παρατηρητής) καθώς δεν μερίμνησε και δεν προσπάθησε να διευκολύνει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES