5 Νοε 2009

Εισιτήριο στους «32» για Γαλατάσαραϊ, αποκλείστηκαν Ντιναμό και Στουρμ


Την πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε η Γαλατασαράι, μετά τη νίκη της 3-0 επί της Ντιναμό στο Βουκουρέστι. Η ομάδα του Φρανκ Ράικααρντ κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς της 4ης αγωνιστικής από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Χάρι Κίουελ (22') και Σαμπανί Νοντά (24').
Ο Μεχμέτ Τοπάλ στο 56' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντόι για τους Ρουμάνους.

Έτσι, η «Γαλατά» βρίσκεται στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με 10 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ αποκλείστηκαν ήδη Ντιναμό Βουκουρεστίου (3β.) και η Στουρμ Γκρατς (1β.)

Διαιτητής: Κρίστοφ Μπόρνχορστ (Γερμανία)

Κίτρινες: Πούλχακ

Κόκκινη: Ντόι (68' δεύτερη κίτρινη)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Κορνέλ Ταλνάρ): Ντόλχα, Πούλχακ, Μότι, Κονέ (60' Μπόστινα), Αντριάν Κριστέα (65' Ρους), Τόργε, Σκαρταλάκε, Ντόι, Ταμάς, Αλέξε, Νικουλέσκου.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικααρντ): Λέο Φράνκο, Ζαν (88' Εμρέ Γκιουνγκόρ), Σερβέτ, Οζμπέκ, Αρντά Τουράν, Τοπάλ, Μουσταφά Σαρπ (79' Ελάνο), Κίουελ, Νοντά (73' Κεϊτά), Χακάν Μπαλτά, Σάμπρι
1ος Ομιλος

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Αντερλεχτ  από την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η βέλγικη ομάδα επικράτησε με 2-1 της Τιμοσοάρα και έφτασε τους 8 βαθμούς, που την φέρνουν στους «32» του Europa. Τους ίδιους βαθμούς έχει και ο Αγιαξ που βρίσκεται μία ανάσα μόνο μακριά από την επόμενη φάση, καθώς η Τιμοσοάρα έχει ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες για να περάσει τους ολλανδούς στη βαθμολογία.
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Τιμισοάρα (Ρουμανία) 3-1 (30' πεν. Σουάρες, 69' Μπουσουφά, 90+5' Λεγκέαρ - 51' Παρκς)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 0-2 (14' Πάντελιτς, 45' Ντε Τσέουβ)

2ος Ομιλος

Ρευστή παραμένει η κατάσταση στον 2ο όμιλο και όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση. Στην πρώτη θέση διατηρήθηκε η Λιλ, παρόλο που ηττήθηκε από την Τζένοα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Γένοβα με τελικό απολογισμό πέντε γκολ. Στην Πράγα, η Βαλένθια, αν και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ισοφαρίστηκε από τη Σλάβια και πλέον ισοβαθμεί με την Τζένοα στους έξι βαθμούς.
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Βαλένθια (Ισπανία) 2-2 (79' Γιάντα, 82' Γκράιτσιαρ - 22' πεν. Χοακίν, 47' Μαντούρο)

Τζένοα (Ιταλία) - Λιλ (Γαλλία) 3-2 (14' Παλάσιο, 58' Κρέσπο, 90' Σκούλι - 76' Φρο, 84' Ζερβίνιο)

3ος Ομιλος

Στην κορυφή του ομίλου σκαρφάλωσε η Χάποελ μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Ραπίντ με 3-0, αφήνοντας το Αμβούργο στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς. Στο παιχνίδι της πρόκρισης παραμένει και η ομάδα της Βιέννης, ενώ η Σέλτικ ελπίζει μόνο σε θαύμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.
Αμβούργο (Γερμανία) - Σέλτικ (Σκωτία) 0-0

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-3 (13' Γιαντίν, 65' Βερμούτ, 70' Νάτσο)

4ος Ομιλος

Στους «32» της διοργάνωσης βρίσκεται ήδη η Σπόρτινγκ καθώς έφτασε αισίως τους 10 βαθμούς και καμία εκ των Χέρτα και Χέρενβεν που ακολουθούν με 4 βαθμούς έκαστη δεν μπορεί να την απειλήσει. Για το δεύτερο εισιτήριο όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στις επόμενες δύο αγωνιστικές, καθώς οι τρεις ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) - Βέντσπιλς (Λετονία) 1-1 (22' Σαλέιρο - 15' Τζαμπερίνι)

Χέρενφεν (Ολλανδία) - Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 2-3 (4', 36' Παπαδόπουλος - 21', 52' Ντομοβτσίσκι, 90' Βιτσνιάρεκ)

5ος Ομιλος

Στην κορυφή του ομίλου σκαρφάλωσε η Βασιλεία και βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι ελβετοί επικράτησαν με 3-1 της ΤΣΣΚΑ μέσα στην έδρα τους πρέπει να στραβοπατήσουν και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για να χάσουν την πρόκριση. Βήμα πρόκρισης έκανε και η Ρόμα, μετά την ανατροπή επί της Φούλαμ στο Ολίμπικο. Οι «τζιαλορόσι» έφτασαν τους 7 βαθμούς και διατηρούν το προβάδισμα από την αγγλική ομάδα που έμεινε στην τρίτη θέση.
Ρόμα (Ιταλία) - Φούλαμ (Αγγλία) 2-1 (69' Ρίισε, 76' Οκάκα Τσούκα - 19' πεν. Καμαρά)

Βασιλεία (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 3-1 (35' Γκελαμπέρτ, 41' πεν., 67' Φράι - 61' Γιάντσεφ)

6ος Ομιλος

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 0-1 (70' Κατσουράνης)

Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 0-3 (22' Κιούελ, 24' Νοντά, 56' Μεχμέτ Τοπάλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES