5 Νοε 2009

Ζίκο: «Βήμα- βήμα για το καλύτερο»

Μικρά και σταθερά βήματα είναι το σύνθημα του Ζίκο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν. Σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «espnbrasil.terra.com.br», ο προπονητής των Πειραιωτών δεν θέλησε να αναφερθεί σε μακροπρόθεσμους στόχους, ενώ αντίθετα ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό του είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» και καμία ομάδα επιπέδου… Μουντιάλ!

«Νομίζω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να επιτευχθεί βήμα- βήμα. Πρώτα, να τερματίσουμε στους πρώτους δύο του ομίλου και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Τότε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε στους αγώνες νοκ- άουτ. Στόχος μας επίσης είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Ελλάδας, το οποίο είναι δύσκολο, αφού ο Παναθηναϊκός είναι επίσης πολύ καλή ομάδα, και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός και συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο ομάδων της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας:

«Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, γιατί οι περισσότεροι λαμβάνετε υπ’ όψη την ιστορία μου ως ποδοσφαιριστής και την μπλέκετε με τη δουλειά μου ως προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι όταν προπονούσα την εθνική Ιαπωνίας οι… προπονητικές μου σκέψεις δεν πήγαιναν τόσο μακριά. Ήξερα ότι έπρεπε να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία. Δέχτηκα προτάσεις από ομάδες που με πίστεψαν και μου έδωσαν εφόδια για να δουλέψω. Σήμερα είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει βέβαια το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στο μέλλον ίσως να δουλέψω σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, όμως, στον Ολυμπιακό. Η «δομή» της ομάδας είναι εξαιρετική».

Πώς όμως νιώθουν οι Βραζιλιάνοι που προπονεί (Ντουντού, Ντιόγο και παλαιότερα Βάγκνερ Λοβ) και τον είχαν ως είδωλό τους; «Είναι κάπως παράξενα… Συμβαίνει συχνά. Στην Ιαπωνία το έζησα, όπως και στη Φενερμπαχτσέ. Πάντως, θεωρώ ότι πρέπει, έπειτα από εννέα τίτλους που έχω κατακτήσει ως προπονητής, να μάθουν ότι μπορώ να τους μεταφέρω πράγματα, να τους κάνω καλύτερους»!

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το ερχόμενο Μουντιάλ και αν θεωρεί ότι μπορεί να κοουτσάρει κάποια στιγμή μία από αυτές τις ομάδες, είπε: «Περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν κάθε φορά οι ίδιες ομάδες, αυτές με τη μεγαλύτερη παράδοση. Η Ισπανία είναι καλή, αλλά θα δούμε και πώς θα παίξει σε Μουντιάλ. Στην παρούσα φάση δεν σκέφτομαι να αναλάβω κάποια ομάδα που να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην προσωπική του ιστοσελίδα φιλοξενούνται δηλώσεις για τη χθεσινή ήττα από τη Σταντάρ στη Λιέγη: «Το σκορ δεν ήταν καλό, αλλά παίξαμε καλά. Λείπουν από την ομάδα οι τραυματίες παίκτες με επιθετικά χαρακτηριστικά. Αναγκάστηκα να παίξω με τρεις αμυντικούς, αλλά έστω κι έτσι τα πήγαμε καλά. Δεχτήκαμε το πρώτο τέρμα μόλις στην πρώτη ευκαιρία των Βέλγων. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ στο τέλος, όταν ήμασταν στην επίθεση. Η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή. Εξαρτάται μόνο από εμάς και ανυπομονούμε να δούμε τους πέντε επιθετικούς παίκτες να επιστρέφουν και να δώσουν στο ματς της 24ης του Νοεμβρίου γρηγορότερο ρυθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES