3 Οκτ 2009

Όταν ο Μπενίτεθ συναντά τον Αντσελότι!


Ο προπονητής της Τσέλσι, Καρλό Αντσελότι και ο τεχνικός της Λίβερπουλ Ραφαέλ Μπενίτεθ είναι έτοιμοι να ξανασυναντηθούν, έχοντας δυνατές αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν. Αφού είχαν αναμετρηθεί δύο φορές, σε τελικό Τσαμπίονς Λιγκ το 2005 και το 2007. Τότε ο Ιταλός, ήταν κόουτς της Μίλαν. Ενόψει λοιπόν, της τρίτης τους αναμέτρησης την προσεχή Κυριακή, οι δυο προπονητές μίλησαν στο «Sky Sports».

Ο Κάρλο Αντσελότι αστειευόμενος ανέφερε πως: «Δεν θυμάμαι το 2005, αλλά θυμάμαι το 2007. Αντίθετα, ο Ράφα θυμάται μόνο το πιο παλιό»!Στην συνέχεια ο 50χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι: «Δεν υπάρχει καμία πικρία για ότι έγινε τότε. Μια δύσκολη στιγμή σε μαθαίνει να γίνεις καλύτερος. Χάσαμε ένα απίστευτο παιχνίδι το 2005, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου ως τεχνικός της Μίλαν. Αλλά αυτό είναι μια ανάμνηση, σίγουρα δεν είναι θετική αλλά ούτε και αρνητική». Για την «εκδίκηση» που πήραν οι «ροσονέρι» το 2007 είπε: «Αυτό ήταν θετικό. Τώρα εγώ και ο Ράφα είμαστε ισόπαλοι. Ελπίζω αυτή τη φορά να τους κερδίσουμε πιο εύκολα από τότε, αν και ο Μπενίτεθ έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο».

Από την πλευρά του ο προπονητής των «ρεντς» ανέφερε: «Ανυπομονώ να τον ξαναδώ. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο του. Ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό το οποίο έχει και φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλεία στην Τσέλσι. Το 2005 στην Κωνσταντινούπολη καταφέραμε να το ανατρέψουμε, και δούλεψε για να το αλλάξει. Το 2007 στην Αθήνα το κατάφερε. Σαν προπονητής δεν αλλάζει πολλά σε μια ομάδα, αυτό τον κάνει κάτι σαν μάγο. Αφού δεν αλλάζει πολλά στοιχεία και παράλληλα παίρνει πιο εύκολα τις νίκες. Έχουμε απόλυτο σεβασμό ο ένας προς τη δουλεία του άλλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συναντήσεις έγιναν, η μία το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη όπου η Μίλαν κέρδιζε με σκορ 3-0 στο ημίχρονο, όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό μέσα σε έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος, με τρία γκολ. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου εκεί οι «ρεντς» με σκορ 3-2 κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο δεύτερος αγώνας ήταν το 2007 στην Αθήνα, όπου η Μίλαν επικράτησε με 2-1 σκορ και έφτασε τις επτά κατακτήσεις του Κυπέλλου πρωταθλητριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES