3 Οκτ 2009

Η ώρα της αντεπίθεσης


Να αποδείξουν πως η εξαιρετική εμφάνιση και η σπουδαία νίκη επί της Μπενφίκα δεν ήταν μία… καλή παρένθεση, αλλά η απαρχή της αντεπίθεσης της ΑΕΚ θέλουν όλοι στις τάξεις της ομάδας. Το ηθικό αναπτερώθηκε και η αυτοπεποίθηση είναι ξανά στα ύψη εν όψει του δύσκολου αγώνα της προσεχούς Δευτέρας απέναντι στη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. «Αν συνεχίσετε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ήταν το μήνυμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στους ποδοσφαιριστές του.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της έκτης αγωνιστικής αρχίζει ουσιαστικά σήμερα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπολογίζει στους Αραούχο, Γκερέιρο, Μάκο και Ενσαλίβα, ενώ σήμερα θα φανεί η κατάσταση του Παντελή Καφέ, ο οποίος έχει διάταση στο γαστροκνήμιο και δύσκολα θα είναι σε θέση να προσφέρει.

Σάχα: «Στο χέρι μας να κερδίσουμε τον κόσμο»

Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, η ΑΕΚ φαίνεται να κέρδισε στο ματς κόντρα στην Μπενφίκα και την πίστη του κόσμου για τις δυνατότητές της, η οποία είχε κλονιστεί έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί. Ο Σεμπαστιάν Σάχα δήλωσε στη «SportDay»: «Γνωρίζαμε ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τις ήττες στα ντέρμπι. Άξιζε, όμως, μία νίκη όπως αυτή, η οποία δεν είναι αφιερωμένη μόνο σ' αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο, αλλά και σ' αυτούς που είχαν έρθει στα ντέρμπι και σε όλους όσοι μας εμπιστεύονται. Είναι μια ανταμοιβή γι' αυτούς. Ελπίζω να άρεσε στους φιλάθλους μας το παιχνίδι που κάναμε και μακάρι να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Ο κόσμος μας βοηθούσε πάντα και μας βοηθά, δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο. Είναι στο χέρι μας να ξανακερδίσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ, να μας εμπιστευτεί ξανά και να έρθει πάλι μαζικά στο γήπεδο. Από εμάς εξαρτάται, από το παιχνίδι μας και από τα αποτελέσματά μας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον ξανακερδίσουμε».

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας τόνισε ότι «… κόντρα στην Μπενφίκα έκανα την καλύτερη εμφάνισή μου στην ΑΕΚ» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Πάμε στην Ξάνθη για τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες, δεν γίνεται να απομακρυνθούμε άλλο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι ελπίζουμε σιγά-σιγά να καλύψουμε τη διαφορά. Υπάρχει κούραση τώρα, αλλά ο αγώνας με την Ξάνθη είναι ο τελευταίος σ' αυτόν τον Γολγοθά. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανένας να σκέφτεται την κούραση. Τη Δευτέρα θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Μετά θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση».

«Τι γίνεται με Μπλάνκο;»

Το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την επέκταση του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο προκάλεσε την ανησυχία του μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, Χουάν Μπέρος, ο οποίος με e-mail ρωτά τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Θανόπουλο, για ποιον λόγο έχουν διακοπεί οι επαφές και ποιες είναι οι προθέσεις της ομάδας για τον πελάτη του. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της «Ένωσης» για επέκταση συμβολαίου ως το 2013 έναντι 500.000 ευρώ ετησίως συν 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ δεν άφησε ικανοποιημένη την πλευρά του ποδοσφαιριστή που τώρα λαμβάνει 390.000 ευρώ το χρόνο (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2011) και θα ήθελε ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ. Το θολό διοικητικό τοπίο είναι αυτό που έχει υποχρεώσει τον Νίκο Θανόπουλο να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τις επαφές με τον «Ζορό».

Τζεμπούρ: «Δεν πολυσκέφτομαι τι θα γίνει με την ΑΕΚ»

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ολοκλήρωσε τις προπονήσεις με τη Σέλτικ και ενσωματώνεται στην αποστολή της Αλγερίας. «Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά, υγιής και προετοιμάζομαι σκληρά για το παιχνίδι με τη Ρουάντα. Μόνο ένα πράγμα έχω στο μυαλό μου, το επόμενο παιχνίδι της εθνικής. Αυτή τη στιγμή δεν πολυσκέφτομαι την ΑΕΚ. Τα προβλήματά μου με την ΑΕΚ θα έχω χρόνο να τα διευθετήσω μετά τις 11 Οκτωβρίου. Όπως γνωρίζουν όλοι, και χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν τα πάω πολύ καλά με τον προπονητή μου. Επιβαλλόταν λοιπόν να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα. Γι' αυτό ο πρόεδρος μού επέτρεψε να φύγω από την Αθήνα και να βρω μια ομάδα να κάνω προπονήσεις. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, η οποία είναι ο εργοδότης μου. Τώρα όσον αφορά τη λύση που πρέπει να βρεθεί, θα γνωρίζω σίγουρα περισσότερα μετά το παιχνίδι με τη Ρουάντα», δήλωσε στην εφημερίδα «Competition».

Στο χέρι του Νοτιά

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει καταστήσει σαφές πως δεν συνεχίζει τη χρηματοδότηση του συλλόγου θέλοντας πιθανότατα αφενός να δει πώς θα κινηθούν οι υπόλοιποι μέτοχοι που ήτα τόσο καιρό «ανενεργοί» και αφετέρου για να τους ζητήσει τις μετοχές και να αποφασίσει ο ίδιος μόνος του για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έχει δεχτεί έμμεσες κρούσεις για να επιστρέψει στο προσκήνιο, αλλά στην παρούσα φάση παρουσιάζεται αρνητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES