2 Οκτ 2009

ΠΑΟ: Αφεντικό και πάλι!

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού με την εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Europa League (1-0). Οι «πράσινοι» κατάφεραν με τη… φωτοβολίδα του Γιώργου Καραγκούνη να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να γίνουν πάλι αφεντικά στον όμιλό τους. Με τη Γαλατασαράι πρώτη με ένα πόντο διαφορά, το «τριφύλλι» περιμένει την Στουρμ Γκρατς στα επόμενα δύο παιχνίδια για να «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά το χθεσινό ματς με τους Ρουμάνους, οι παίκτες του Τεν Κάτε επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι πάρα τις όποιες αντιξοότητες μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Απέναντι σε κλειστές άμυνες οι περισσότερες ομάδες θα δυσκολεύονταν, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός έχει βρει τον τρόπο να ανταπεξέρχεται σε τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα «μάτωσε» να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ρουμάνου πορτιέρο, όμως πάλι βρέθηκε λύση στα τελευταία λεπτά. Ο Καραγκούνης χάρισε ακόμη ένα ευρωπαϊκό διπλό στην ομάδα του και την ανέβασε στην 2η θέση (ισόβαθμη με τη Ντιναμό).

Από όποια οπτική και αν το πάρει κανείς, το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά βάζει τους «πράσινους» πολύ γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Αρχικά διαγράφει την ήττα από την Γαλατασαράι πριν δύο εβδομάδες στο Ολυμπιακό Στάδιο και κάνει τα δύο επόμενα με τη Στουρμ Γκρατς (εντός το πρώτο στις 22/10) να αποτελούν διαβατήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Τον τελευταίο λόγο ο Τεν Κάτε!

Είναι αυτό που λέμε «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»… Μέχρι και επεισόδιο με τον Κώστα Κατσουράνη του χρέωσαν πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να βγάλουν τη χολή τους. Ο Χενκ Τεν Κάτε αντιμετώπισε όσο κανείς τη σκληρή κριτική τον Μέσων της Ρουμανίας, αλλά φυλούσε το καλύτερο για το τέλος... Η ομάδα του πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ντιναμό και πλέον ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να βρει πάλι την ησυχία του…

Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη της ομάδας μου. Είναι απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και δεν παίξαμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο. Με τη νίκη αυτή δε γίναμε ξαφνικά το φαβορί του ομίλου, άλλωστε είμαστε ακόμα στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με την Ντιναμό. Το φαβορί είναι η Γαλατασαράι, αφού είναι η πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή στον όμιλο».

Από τη μεριά του, ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα ερχόμενος από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος, είπε για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι: «Το παιχνίδι και με τη Γαλατά ήταν πλασματικό. Και σίγουρα δεν έφταιγε ο Μάριο, στον οποίο έγινε άδικη κριτική. Εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα. Ξέρουμε ποιοι είμαστε».

Σειρά πήρε ο Κώστας Κατσουράνης, λέγοντας: «Σίγουρα θέλουμε και την πορεία. Για μένα όσο θέλουμε το πρωτάθλημα θέλουμε και την πορεία. Πρέπει να κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς».

• Ενδιαφέρον για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό της Ιντερνασιονάλ, Μαρίνιο, φέρεται να ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Σε δημοσίευμά της η ιταλική «calciomercato.com» αναφέρει ότι οι «πράσινοι» παρακολουθούν τον νεαρό Βραζιλιάνο και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Μαρίνιο είναι ανάμεσα στους παίκτες που παρακολουθούνται από τους Ευρωπαίους σκάουτερ. Ανακάλυψη της Σπορτ Κλουμπ Πενεντένσε, η βελτίωσή του ήταν εντυπωσιακή μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο που κατέληξε στην Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε, έχοντας περάσει από την Κορίνθιανς Αλαγκοάνο και τη Φλουμινένσε. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο κι έχει πολλούς θαυμαστές στην Ευρώπη. Εχει πενταετές συμβόλαιο με την Ιντερνασιονάλ. Στο παρελθόν από τις ευρωπαϊκές ομάδες πρώτη τον είχε πλησιάσει η Μπράγκα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Από τη Βραζιλία βγαίνει η είδηση ότι ο Παναθηναικός έχει ζητήσει πληροφορίες από τον παίκτη, ο οποίος, αν και δεν έχει ακόμα θέση βασικού στην ομάδα του, προοδεύει μέρα με τη μέρα. Τον περασμένο μήνα ο παίκτης μαζί με τους γονείς του ήταν στην Ιταλία με την ομάδα νέων της Ιντερνασιονάλ για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά του Τορίνο «Μεμόριαλ Κοτσολίνο». Μια εμπειρία που τον ανέδειξε καλύτερο μέσο του τουρνουά και πρώτο σκόρερ με 5 γκολ. Οι εμφανίσεις του βοήθησαν την Ιντερνασιονάλ να κατακτήσει το τουρνουά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES