2 Οκτ 2009

ΑΕΚ: Νίκη συσπείρωσης!

Το καλύτερο τονωτικό εν όψει των επόμενων υποχρεώσεών της σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν για την ΑΕΚ η χθεσινή εντός έδρας νίκη επί της Μπενφίκα (1-0) για το Europa League. Δίχως φόβο και άγχος, η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, φάνηκε να ήξερε τι ζητούσε από το ματς και δεν… κοντοστάθηκε μπροστά στους διαφημισμένους αστέρες των Πορτογάλων.

Πλέον, στην «Ένωση» αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διάρκεια του… Γολγοθά και όλοι ελπίζουν πως από εδώ και στο εξής η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Πρώτοι και καλύτεροι οι οπαδοί της…

Σαφώς μια τέτοια επικράτηση, κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, αήττητης σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι χθες, γεννά νέες προσδοκίες και αυτομάτως δημιουργεί κλίμα συσπείρωσης μεταξύ παικτών και κόσμου. Χθες στο σύνολο το «παρών» έδωσαν περίπου 13.000 φίλοι της ΑΕΚ. Αριθμός λιγότερος σε σχέση με την προσέλευση στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όλοι περιμένουν, όμως, ότι στο εξής η ομάδα θα έχει τον 12ο, σημαντικό της, παίκτη στο πλευρό της.

Επόμενος σταθμός του «δικεφάλου» το Μπορίσοφ, εκεί όπου στις 22 Οκτωβρίου θα επιχειρήσει να μπει ακόμη πιο δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση κόντρα στην τοπική ΜΠΑΤΕ (σ.σ. χθες ηττήθηκε από την Έβερτον). Μέχρι τότε, όμως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του θα επικεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις, αφού και εκεί χρειάζεται να υψώσουν πάλι ανάστημα… Πρώτα με την Ξάνθη στα Πηγάδια τη Δευτέρα και μετά με τον Πανθρακικό στο Ολυμπιακό Στάδιο την άλλη Κυριακή.

Δικαίωση για Μπάγεβιτς

Ο πρώτος που πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη χθεσινή εμφάνιση και τη νίκη της ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκείνος, δηλαδή, που στις άσχημες μέρες και την πίεση των κακών αποτελεσμάτων είχε εκφραστεί δημόσια υπέρ των παικτών. Τους στήριξε, ανέλαβε όλο το βάρος και προσπάθησε κάτω από δύσκολες συνθήκες να αντιστρέψει το κλίμα: «Μια φορά που μου δίνετε και δίκιο. Ευχαριστώ. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή την νίκη. Αν μείνουμε εκεί, σε ένα λεπτό μπορεί να ξαναβρεθούμε κάτω και τέρμα.», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Σερβοέλληνας.

Ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, δήλωσε μετά το ματς: «Χάρηκα για το γκολ που πέτυχα, αλλά δεν έχει μόνο αυτό σημασία. Η σέντρα του Μαντούκα ήταν εξαιρετική αλλά και η απόδοση όλων των παιδιών ήταν πολύ καλή. Βοήθησαν όλοι για να έρθει αυτή η νίκη που την θέλαμε, όχι μόνο εμείς αλλά και ο κόσμος. Μπήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας που είχε στενοχωρηθεί μετά τις ήττες στα ντέρμπι».

Τα εύσημα στην «Ένωση» απέδωσε ο ηττημένος χθες, Χαβιέ Σαβιόλα: «Δεν γίνεται σε κάθε ματς να κερδίζεις. Προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, από την άλλη, όμως, η ΑΕΚ είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Ακόμα και στις φάσεις που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε, πέσαμε πάνω στον Σάχα, που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο σέντερ μπακ των «αετών», Λουιζάο:

«Στο γκολ χάσαμε τα μαρκαρίσματά μας κι έτσι μας βγήκε ο Μαϊστόροβιτς και σκόραρε. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε, είχαμε όμως και έλλειψη αποτελεσματικότητας. Θεωρώ ότι έχουμε τα παιχνίδια μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους!

Ξεκάθαρα λόγια και απαντήσεις περιμένει ο Νίκος Νοτιάς, προκειμένου να διαμορφώσει το πλάνο δράσης του. Τις επόμενες μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη χώρα μας, αλλά μέχρι τότε ζήτησε από τους ανενεργούς μετόχους να του αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, έστειλε 17σέλιδη επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τις «μαύρες» τρύπες που πρέπει να κλείσουν άμεσα και τους λόγους που δεν απέδωσαν καρπούς οι συζητήσεις με τους επενδυτές, καλώντας τους σε σύσκεψη μετά την έλευση του μεγαλομετόχου.

Ο Νίκος Νοτιάς ουσιαστικά πιέζει τους ανενεργούς μετόχους να τραβήξουν έναν δρόμο. Την χρηματοδότηση και την οικονομική στήριξη ή την παραχώρηση των μετοχών τους στον ίδιο χωρίς αντάλλαγμα. Εφόσον αποφασίσουν το δεύτερο, ο κ. Νοτιάς θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο και θα μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES