2 Οκτ 2009

Αέρινος Χάμιλτον


Η καρό σημαία έπεσε στην Σιγκαπούρη με τον Λουίς Χάμιλτον να τερματίζει στην πρώτη θέση κρατώντας με ευκολία την πρώτη θέση σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
 Ο Βρετανός με McLaren Mercedes που ξεκίνησε την κούρσα από την pole position ένοιωθε την πίεση του Φέτελ αλλά ο Γερμανός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα στα Pit με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και να υποχωρήσει στην ένατη θέση.

Έτσι ο Χάμιλτον δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρώτη θέση και να φτάσει τους 37 βαθμούς.Στη δεύτερη θέση υπήρξε μια έκπληξη με τον Τίμο Γκλοκ να παίρνει θέση στο βάθρο ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε την τριάδα.

Πήραν βαθμούς οι Φέτελ, Μπάτον και Μπαρικέλο, σε αντίθεση με το δίδυμο της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν και Τζιανκάρλο Φισικέλα που τερμάτισαν εκτός οκτάδας. Εγκατέλειψαν οι Αλγκουερσουάρι, Μπουέμι, Γουέμπερ, Σούτιλ, Χάιντφελντ και Γκροζά.

Στην εκκίνηση οι πρώτες θέσεις έμειναν ως είχαν ενώ πιο πίσω ο Αλόνσο υποχωρούσε στην 6η θέση. Ο Ουέμπερ επειχήρησε ένα επικίνδυνο προσπέρασμα με αποτέλεσμα στον έβδομο γύρο οι αγωνοδίκες να τον τιμωρήσουν με την εντολή να επιτρέψει να τον προσπεράσουν οι Γκλογκ και Αλόνσο.

Στον 14ο γύρο έκανε την εμφάνιση της η κίτρινή σημαία γιατί από το μονοθέσιο του Γκλογκ έφυγε ένα κομμάτι, ενω λίγο αργότερα έκανε την εισοδό του στην πίστα και το αυτοκίνητο ασφαλείας

Ο Σούτιλ με Force India συγκρούστηκε με την BMW του Χάιντφελντ, και οι αγωνοδίκες θα συνεδριάσουν για να δουν τι έγινε στην σύγκρουση Σούτιλ-Χάιντφελντ.

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Μπάτον αυξησε την διαφορά του απο τον ομόσταυλο του στην BRAWN GP Ρούμπεν Μπαρικέλο στους 15 βαθμούς ενώ απομένουν τρείς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλήτη της φετινής χρονιάς.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω δύσκολα η BRAWN Mercedes θα χάσει τον τίτλο απο την Red Bull.

Βαθμολογία οδηγών:

1.Τζένσον Μπάτον 84
2.Ρούμπενς Μπαρικέλο 69
3.Σεμπάστιαν Φέτελ 59
4.Μαρκ Ουέμπερ 51.5
5.Κίμι Ράικονεν 40
6.Λιούις Χάμιλτον 37
7.Νίκο Ρόσμπεργκ 30.5
8.Φερνάντο Αλόνσο 26

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1.Brawn Mercedes 153
2.Red Bull Renault 110.5
3.Ferrari 62
4.McLaren Mercedes 59
5.Τoyota 46.5
6.Williams Toyota 30.5
7.Renault 26
8.BMW Sauber 21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES