8 Αυγ 2009

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης

H δυσκολότερη από τους αδυνάτους έμελλε να είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα πολλά αστέρια και τις φιλοδοξίες για κάτι καλό στην εφετινή χρονιά.


Έτος ίδρυσης: 1903
Έδρα: Bιθέντε Καλντερόν (54.851)
Πρόεδρος: Ενρίκε Θερέσο
Προπονητής: Αμπέλ Ρεσίνο (Ισπανία)


Λίγα λόγια για την Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα μεγάλα ονόματα και οι παίκτες αστέρια δεν λείπουν από την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία απολαμβάνει την πολυτέλεια να περιλαμβάνει στο ρόστερ της άσους όπως ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Σλέρχιο Αγκουέρο, ο Σιμάο, ο Μάξι Ροντρίγκεζ ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Πάολο Ασουνσάο, ενώ την αμυντική της γραμμή εξοπλίζουν και οι Χάιτινγκα και Ουιφαλούσι.

Κατά τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, οι “ροχιμπλάνκος” ενέταξαν στο δυναμικό τους τον τερματοφύλακα, Σέρχιο Ασένχο, τον Ουρουγουανό αμυντικό Λεάντρο Καμπρέρα και τον επίσης αμυντικό και διεθνή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, Χουανίτο.

Παρελθόν αποτέλεσαν από την ομάδα και οι δύο τερματοφύλακες της περσινής σεζόν, Λέο Φράνκο και Γκρεγκορί Κουπέ.

Γνωρίζετε ότι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, κέρδισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, τερματίζοντας στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη.

Τη φανέλα της Ατλέτικο, έχουν φορέσει στο παρελθόν δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Ντέμη Νικολαϊδη και Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Η δεύτερη τη τάξη ομάδα της Μαδρίτης έχει να πανηγυρίσει τίτλο, από το 1996, σεζόν μάλιστα που κατέκτησε το νταμπλ στην Ισπανία.

Μεγάλη δόξα της ομάδας έχει αποτελέσει ο Μίλικο Πάντιτς που έχει φορέσει και τη φανέλα του Πανιωνίου. Στο μουσείο της ομάδας μάλιστα υπάρχει προτομή του παλαίμαχου Σέρβου άσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES