8 Αυγ 2009

Το προφίλ της Σέριφ

Με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Μολβαδίας κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σέριφ Τιρασπόλ θα προσπαθήσει να φράξει το δρόμο των «ερυθρολεύκων», με στόχο να προκριθεί και αυτή για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτος ίδρυσης: 1997
Έδρα: Στάδιο Σέριφ (14.300)
Πρόεδρος: Βίκτορ Γκουσάν
Προπονητής: Λεονίντ Κούτσουκ

Παλμαρέ:

9 Πρωταθλήματα Moλβαδίας: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009
6 Κύπελλα Μολβαδίας: 1999, 2001, 2002, 2006, 2008, 2009



Λίγα λόγια για τη Σέριφ

H Σέριφ δεν είναι κάποιο σύνολο που πρέπει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός. Αποτελείται κυρίως από Μολβαδούς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων οι είναι διεθνείς με την εθνικής τους ομάδα. Έχει πάρει όλα τα πρωταθλήματα στη χώρα της από το 2001 ως και σήμερα, αλλά η ευκολία με την οποία τα κατακτά (πέρυσι το πήρε με διαφορά 15 πόντων) της στοιχίζει στην Ευρώπη.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ η Σέριφ κληρώθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε του επαναληπτικού με την Σλάβια Πράγας. Στο 94’ ο Βραζιλιάνος, Νάντσον, κέρδισε τους αντιπάλους του και ισοφαρίζοντας σε 1-1 έστειλε την ομάδα του να αντιμετωπίσει (μέσω της κλήρωσης) το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια. Στο δεύτερο γύρο είχε αντιμετωπίσει τη φινλανδική Ίντερ Τούρκου και κατάφερε να κερδίσει αμφότερα τα παιχνίδια της με 1-0.

Το πρωτάθλημα της Μολβαδίας έχει αρχίσει και ήδη έχουν παιχθεί πέντε αγωνιστικές, ωστόσο η πρωταθλήτρια της χώρας έχει ήδη καταφέρει να παίξει μόλις δύο αγώνες, αφού προτίμησε να αναβάλλει τους υπόλοιπους ώστε να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό της όνειρο. Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς επικράτησε με 6-0 στην έδρα της Ραπίντ Κισινάου, ενώ στο σπίτι της φιλοξένησε την Σφίντουλ Γκεόργκε, παίρνοντας τη νίκη με 2-0.

Γνωρίζετε ότι:

Η Σέριφ έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που πήρε παίκτες από την Αφρική και τη Βραζιλία.

Δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να περάσει πάνω από δύο γύρους στην Ευρώπη. Εφέτος έκανε την υπέρβαση και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα από την πατρίδα τους που μπαίνει στους ομίλους.

Το όνομα της Σέριφ προέρχεται απ’ αυτό μίας κυρίαρχης εταιρίας στη Μολβαδία. Η «Sheriff Company» είναι το απόλυτο αφεντικό της χώρας, αφού έχει υπό την κατοχή της βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, τηλεοπτικούς σταθμούς, έναν εκδοτικό οίκο, μία κατασκευαστική εταιρεία, ένα διαφημιστικό πρακτορείο, δύο εργοστάσια άρτου, ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μία αντιπροσωπεία της Μερσεντές.

Στα παιχνίδια της Σέριφ έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς πανό υπέρ της ανεξαρτησίας της Τρανσίστρια, της περιοχής στην οποία κατοικοεδρεύει η μόνιμη πρωταθλήτρια της Μολβαδίας.

Τα τρία παιχνίδια που χρωστά η Σέριφ για το πρωτάθλημα αναβλήθηκαν έπειτα από παρέμβαση της ομώνυμης εταιρίας, η οποία ουσιαστικά "λύνει και δένει" μέσα στη Μολδαβία.

Η Σέριφ επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 10/08, όταν θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της την Ίσκρα Σταλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES