10 Νοε 2009

ΑΕΚ: Στο έλεος του Θεού και του Κοζώνη

Στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕΑΕΚ έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι νυν μέτοχοι του συλλόγου. Το κλίμα διάσπασης που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας επιχειρηματιών, που το 2004 ανέλαβε να σύρει την «Ένωση» από το αδιέξοδο, είναι πλέον εμφανές και η μεγάλη πλειονότητα αυτών αρνείται την παροχή της εγγυητικής επιστολής στον Μπομπ Κοζώνη, ο οποίος-με όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν για την οικονομική του επιφάνεια-φαντάζει ως η μοναδική λύση στον ορίζοντα.

Η παντελής απουσία της διοίκησης από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ (ο πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος επικαλέστηκε προσωπικό ραντεβού, αλλά ήταν παρών στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ βραβεύοντας τον… Γκαλέτι) προκάλεσε την οργή των φιλάθλων της ΑΕΚ, που βλέπουν ότι η αγαπημένη τους ομάδα έχει παραιτηθεί στην τύχη της. Φήμες θέλουν τον Νίκο Θανόπουλο να ετοιμάζεται για παραίτηση μην έχοντας ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα.

Όλα δείχνουν πως ούτε και εντός της ημέρας θα βρεθεί λύση με την εγγυητική επιστολή των 5 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά, που ετοιμαζόταν να διαθέσει ο επίδοξος αγοραστής για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας, δεν θα έρθουν να ανακουφίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ. Αυτό δεν επηρεάζει τις επαφές για την πώληση του πακέτου μετοχών, που συνεχίζονται ομαλά με τους απαραίτητους ελέγχους, αλλά πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκτός κι αν οι υπόλοιποι μέτοχοι (δηλαδή ο… Νίκος Νοτιάς) αποφασίσουν να καλύψουν τις «τρύπες» ωσότου ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μπομπ Κοζώνη.

Εγκατέλειψε το «καράβι» και ο Παππάς

Ο Πέτρος Παππάς, κάτοχος περίπου του 13% της ΠΑΕ, γνωστοποίησε την παραίτησή του από το ΔΣ και έθεσε τις μετοχές του στη διάθεση του Νίκου Νοτιά. Ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του συλλόγου είχε ζητήσει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Μπομπ Κοζώνη ως προϋπόθεση για την εγγυητική επιστολή, αλλά δίχως ανταπόκριση. Με επιστολή του στην «Εξέδρα» αναφέρει εμφανώς πικραμένος πως «… έκανα λάθος που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο, γιατί μόνο κακό μου έκανε κι από ό,τι φαίνεται από τα σχόλια των περισσοτέρων φιλάθλων έκανα κακό κι εγώ στην ΑΕΚ. Με την προηγούμενη επιστολή μου προσπάθησα απλώς να διαφυλάξω το μέλλον της ομάδας», ενώ καταλήγει τονίζοντας «… ελπίζω για το καλό της ΑΕΚ ο κύριος Μπομπ Κοζώνης να αποδειχτεί άξιος και ικανός για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες».

Βάλσαμο η διακοπή

Ικανοποίηση για τη νίκη επί της Λάρισας και την κατά διαστήματα καλή απόδοση της ομάδας υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ, η οποία οδηγείται στη διακοπή του πρωταθλήματος με αγωνιστική ηρεμία. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Πέμπτη. Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα απουσιάζουν οι διεθνείς Γιάχιτς, Νέμεθ, Γκερέιρο, Μάκος, Παυλής και Ταχτσίδης. Τα προβλήματα τραυματισμών του Σκόκο (κάκωση στη γάμπα) και Αραούχο (χτύπημα στο κεφάλι) δεν εμπνέουν ανησυχία και οι δύο παίκτες από την Αργεντινή θα είναι ετοιμοπόλεμοι μετά τη διακοπή, όπως και ο Ζεράλντο Άλβες αλλά και ο Ενσαλίβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES