10 Νοε 2009

Κατσουράνης: «Εμείς θα πάμε στο Μουντιάλ»!

Απόλυτα σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδος θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, έπειτα από τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 και 18 Νοεμβρίου), εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης, κατά τη συγκέντρωση των παικτών της αποστολής. «Θα παίξουν δύο πολύ καλές ομάδες, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι θα πάμε εμείς στο Μουντιάλ», τόνισε ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος χαφ υποστήριξε: «Θέλουμε μια νίκη με μηδέν στην άμυνα, αλλά και 0-0 να έρθει το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, κρατάμε ζωντανές τις ελπίδες μας. Το σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ στην έδρα μας».

Κληθείς να μιλήσει για την παρουσία του κόσμου, ανέφερε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον κόσμο. Όλοι αντιλαμβάνονται τι πρέπει να κάνουν. Δεν είναι μόνο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε όλες τις εθνικές ομάδες, ακόμα και στο πινγκ πονγκ»!

Καταλήγοντας, ο «Κατσούρ» αναφέρθηκε στα κρούσματα γρίπης που υπάρχουν στην Ουκρανία: «Άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Θα κάνουμε προληπτικά ό,τι πρέπει», ενώ για την αγωνιστική κατάσταση των Ουκρανών τόνισε: «Είναι σε καλή φυσική κατάσταση οι Ουκρανοί, όμως είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να το πιστέψουμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μήτρογλου, που κλήθηκε πρώτη φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Εθνική, θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Ήταν το όνειρό μου και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Παιχνίδι με το παιχνίδι, αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό, περίμενα αυτή την κλήση», και στη συνέχεια μίλησε για τον ομοσπονδιακό τεχνικό: «Είναι μεγάλο όνομα ο κ. Ρεχάγκελ. Όλοι ξέρουμε την ιστορία του και όσα προσφέρει».

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παρουσιάστηκε προσγειωμένος και θεωρεί ότι οι διεθνείς είναι έτοιμοι, ώστε να αγωνιστούν εκείνοι το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ: «Ψάχνουμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Προς το παρόν με απασχολεί ο πρώτος αγώνας. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για το αποτέλεσμα, σίγουρα και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε σε καλή κατάσταση και στο τέλος να προκριθούμε εμείς».

Ερωτηθείς για τις απουσίες που έχει η «γαλανόλευκη», ο 28χρονος επιθετικός απάντησε: «Τα παιδιά που είναι εδώ στην Εθνική είναι όλα άξια και θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να βοηθήσουν».

Στη συνέχεια ο φορ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στις άσχημες εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το γεγονός ότι η ομάδα δεν προκρίθηκε απευθείας στο Μουντιάλ: «Δεν κοιτάμε πίσω. Θέλουμε την πρόκριση μέσω των μπαράζ και αυτό έχουμε μόνο στο μυαλό μας».

Καταλήγοντας, ο Σαλπιγγίδης μίλησε για το εμβόλιο που αναμένεται να κάνουν οι διεθνείς: «Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Θα συζητήσουμε με τον γιατρό της ομάδας και θα δούμε».

Τέλος, ο Γρηγόρης Μάκος συμμερίστηκε την άποψη του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος θα προτιμούσε το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να γινόταν στην Ουκρανία και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα: «Είμαι εκτός προπονήσεων το τελευταίο διάστημα, αλλά τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες προπονούμαι κανονικά. Εγώ θα προτιμούσα το πρώτο ματς να ήταν εκτός έδρας. Στο πρώτο παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικές οι απουσίες, αλλά όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι έτοιμοι».

Στη συνέχεια, ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε για το θέμα της γρίπης: «Είναι ανησυχητικό, αλλά με την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα».

Άλλαξαν τα πλάνα του…

«Πονοκέφαλο» έχουν φέρει στον Ότο Ρεχάγκελ οι τραυματισμοί των Σεϊταρίδη, Πατσατζόγλου, Αμανατίδη, η ενδεχόμενη απουσία του Τοροσίδη και η ετοιμότητα του Χαλκιά ενόψει του πρώτου αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 Νοεμβρίου) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα, ο «Τόρο» θα εξεταστεί από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «γαλανόλευκης», Χάρη Χριστόπουλο, και αναμένεται να χάσει το εντός έδρας ματς.

Ο διεθνής μπακ-χαφ συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις και αν δεν υπάρξει θεαματική βελτίωση, τότε θα δει εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου το ματς στο Στάδιο της Καλογρέζας. Σημαντική θεωρείται και η απουσία του Σεϊταρίδη, όπως και του Πατσατζόγλου, αφού ο Ρεχάγκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», είχε αποφασίσει να του αναθέσει το μαρκάρισμα του Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο «Herr Otto» είχε τη σκέψη να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας τον Κυργιάκο και τον Μόρα, χρησιμοποιώντας τον «Πάτσα» για το κυνήγι του «Σέβα». Τώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρειάζεται να καταστρώσει εκ νέου τα πλάνα του, έχοντας τη σκέψη να χρησιμοποιήσει έναν εκ των Αβραάμ Παπαδόπουλου ή Παπασταθόπουλου (μαζί με τους Κυργιάκο και Μόρα). Τις επόμενες ημέρες θα φανούν οι προθέσεις του Ρεχάγκελ, ο οποίος σκέφτεται να τοποθετήσει στα άκρα της άμυνας τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή μετέχουν οι Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου και Κουτσιανικούλης.

Οι διεθνείς αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο κατά της απλής γρίπης, ενόψει του ταξιδιού στο Ντόνετσκ την προσεχή Δευτέρα (σ.σ.: σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών της Ουκρανίας, οι νεκροί από τη νέα γρίπη είναι 109). Η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει προγραμματιστεί (18:00, κλειστή για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ) για το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES