9 Νοε 2009

ΑΕΚ: Στα χέρια των μετόχων

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα στο θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Χαράλαμπο Κοζώνη. Εντός της ημέρας, οι μέτοχοι της «κιτρινόμαυρης» Εταιρείας θα έχουν επαφές, προκειμένου να συμφωνήσουν για την εγγυητική επιστολή που έχει ζητήσει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας για να προχωρήσει στην ταμειακή διευκόλυνση ύψους πέντε εκατ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές θα έχουν το τελικό ραντεβού για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η πλευρά Κοζώνη, όπως είχε πει μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο νομικός εκπρόσωπός της Xρήστος Μαυρομάτης, περιμένει την απόφαση των μετόχων.

Η πλευρά του κ. Κοζώνη ενοχλήθηκε για ό,τι έγινε την Παρασκευή (που δεν υπήρξε κάποια συμφωνία ανάμεσα στους μετόχους της ΠΑΕ για την επιστολή), όμως ένας εκ των μετόχων της ΠΑΕ δήλωσε στην «Εξέδρα»: «Στη συνάντηση της Παρασκευής, το ζητούμενο ήταν να καθοριστούν οι όροι με τους οποίους θα δοθεί αυτή η εγγυητική επιστολή και να συμφωνηθούν και να διατυπωθούν εγγράφως αυτοί οι όροι. Το συγκεκριμένο έγγραφο συντάχθηκε την Παρασκευή και μας εστάλη το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Είναι δυνατόν, λοιπόν, να πηγαίναμε την Παρασκευή το απόγευμα στις τράπεζες να ζητήσουμε εγγυητική; Ήταν δεδομένο και σαφές ότι οι εξελίξεις θα πήγαιναν για Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα), Τρίτη (σ.σ.: αύριο)».

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, αφού οι κ.κ. Παππάς και Αθηνής εμφανίζονται διατεθειμένοι να εγγυηθούν για το ποσό που τους αναλογεί. Τώρα, όλα εξαρτώνται από τον Νίκο Νοτιά, ο οποίος διαχειρίζεται τις μετοχές των κ.κ. Χατζηιωάννου και Γκούμα. Ο κ. Θανόπουλος πιέζει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να δώσει άμεσα λύση στο θέμα των εγγυήσεων, ώστε να αναπνεύσει η Εταιρεία που βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Να επιστρέψει στις νίκες…

Εκτός των διοικητικών εξελίξεων, στην ΑΕΚ έχουν τον σημερινό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο (που μετατέθηκε μία ημέρα λόγω της συναυλίας της Beyonce στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων). Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον τους και να επιστρέψουν στις νίκες, μετά τις 18 Οκτωβρίου (όταν είχαν νικήσει τον Πανθρακικό με 3-2). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει το δίλημμα να χρησιμοποιήσει τον Γκέντσογλου ή τον Αρσε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (ή Αρσε) και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Γιαχάγια, έχοντας στα πλάγια τους Σκόκο (αριστερά) και Μαντούκα (δεξιά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Νέμεθ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Χέρσι, Λεονάρντο, Παυλής, Γκερέιρο, Γεωργέας Ταχτσίδης, Μανωλάς, Χουανφράν και Ιορντάκε. Εκτός έμειναν οι Μάκος, Ζεράλδο (προέρχονται από τραυματισμούς), Ενσαλίβα (τραυματίας) και Γιάχιτς (εκτίει τιμωρία). Μετά το σημερινό παιχνίδι ακολουθεί διήμερο ρεπό (Τρίτη-Τετάρτη), με τους παίκτες να επωφελούνται από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

* Από τον ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) βραβεύεται απόψε ο Ισμαέλ Μπλάνκο για την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος πέρυσι (μαζί με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι). Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο Αργεντινός επιθετικός θα βρεθεί στην εκδήλωση, αφού ο αγώνας της ΑΕΚ ξεκινά στις 16:45 και η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES