29 Οκτ 2009

Τσιώλης: «Πρώτα η άνοδος, ευκαιρία το Κύπελλο»

Η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, τονίζοντας ωστόσο πως η πρόκριση επί της ΑΕΛ ανοίγει την όρεξη και για μια καλή πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου.

«Πρώτος μας στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, αλλά με ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός του Κυπέλλου για να έχουν οι παίκτες ένα κίνητρο παραπάνω και να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Το Κύπελλο μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα, που δεν μας τη δίνει η Β’ Εθνική. Είναι περισσότερο για τους παίκτες», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη, η πρόκριση επί της ΑΕΛ δεν ήταν έκπληξη. «Μπορεί να μας χώριζε μία κατηγορία, αλλά δεν ήταν φαβορί η Λάρισα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αποδείξει φέτος πως μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, καθώς νίκησε τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτά τα ματς μάς έδωσαν αυτοπεποίθηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε για να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα στη Β’ Εθνική και να διεκδικήσει την άνοδο, θα πρέπει να έχει ρόστερ που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε μία ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς».

Το Κύπελλο είναι παραδοσιακά θεσμός εκπλήξεων. «Ελπίζουμε να μην έγιναν πιο αδύναμες οι μεγάλες ομάδες, αλλά να δυνάμωσαν οι μικρότερες. Πάντως πιστεύω ότι το σύστημα αυτό βοηθά τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών, γιατί αγωνίζονται στην έδρα τους», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου.

Το αίμα νερό δεν γίνεται και ο Σάκης Τσιώλης δεν κρύβει τα αισθήματά του για τη Λάρισα, την οποία υπηρέτησε στο παρελθόν. «Η Λάρισα είναι ομάδα με ιστορία στο θεσμό του Κυπέλλου και έχει πάντα στόχο μια καλή πορεία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που την αντιμετωπίζω. Προσπαθώ κάθε φορά να το δω… όμορφα. Όταν αντιμετωπίζω τη Λάρισα χαίρομαι να τη βλέπω. Αν το έβλεπα διαφορετικά, θα είχα πρόβλημα με τη δουλειά μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περσινή πορεία του Θρασύβουλου στη Σούπερ Λίγκα με τον ίδιο στο τιμόνι. «Ο Θρασύβουλος έγραψε ιστορία στη Σούπερ Λίγκα. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο τέλος, έδωσαν σε βάρος μας πέναλτι για τα οποία τιμωρήθηκαν διαιτητές. Πάντα εξελισσόταν κάτι σε βάρος του Θρασύβουλος. Ήταν μια ομάδα που ήρθε σχεδόν από το πουθενά. Πέραν όλων των άλλων, αρχίσαμε άσχημα τις πρώτες αγωνιστικές. Επίσης στη Σούπερ Λίγκα δεν μπορείς να σταθείς με 500-600 θεατές. Δεν είχαμε αυτή τη δύναμη και ήταν ένα από τα μειονεκτήματά μας. Νομίζω όμως πως πλέον ο Θρασύβουλος έχει φτιάξει τις προϋποθέσεις και έχει βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του. Γίνεται καλή δουλειά και θέλω να πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία», τόνισε ο Καρδιτσιώτης προπονητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES