29 Οκτ 2009

Εφιάλτης!

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε με 86-68 από τη Μάλαγα εκτός έδρας γνωρίζοντας την πρώτη του φετινή ήττα. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν σε τραγική βραδιά σε άμυνα και επίθεση και έτσι οι Ισπανοί έκαναν πάρτυ μέσα στο παρκέ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Τακουάν Ντιν με 19 πόντους. Τραυματίστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Προβλήματα στην άμυνα

O Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει τη Μάλαγα στο σκορ. Η άμυνα της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν κακή και έτσι οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 12-4 και 17-7 λίγο αργότερα. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος ξεκίνησε στην πεντάδα της ομάδας του Πειραιά, δεν κατάφερε να βοηθήσει την άμυνα καθώς χρεώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ. Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε τη θέση του, αλλά δύο λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και κάθισε στον πάγκο με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Η είσοδος των Βούισιτς, Παπαλουκά και Χαλπερίν, νοικοκύρεψε την επίθεση του Ολυμπιακού. Όχι, όμως, και την άμυνα με τους Φρίλαντ, Άρτσιμπλαντ και Κουκ να κάνουν ό,τι θέλουν και έτσι η Μάλαγα να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο 30-18.

Βελτιώθηκε, αλλά...

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, οργάνωνε και μοίραζε υποδειγματικά το παιχνίδι της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Βούισιτς με τον Χαλπερίν έκαναν...ασίστ τις πάσες του συμπαίκτη τους και έτσι οι ερυθρόλευκοι μείωσαν 36-30. Ο Κλέιζα βρήκε ορισμένα ελεύθερα σουτ, ο Παπαλουκάς εκτός από ασίστ έκανε και μερικές ατομικές ενέργεις και έτσι ο Ολυμπιακός μείωσε σε 43-38. Η Μάλαγα, όμως, με τους Ντιν και Χιμένεθ να κάνουν πάρτυ έξω από την γραμμή των 6,25, έκαναν μέσα σε ένα λεπτό σερί 5-0 και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +10 (48-38) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Όλα στραβά και ανάποδα

Το πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Η Μάλαγα με επιμέρους σκορ 11-2 έκανε το σκορ 59-40 φτάνοντας τη διαφορά στο όριο των είκοσι πόντων. Ντιν και Άρτσιμπαλντ έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ με τον Ουέιφερ, που μπήκε για πρώτη φορά στο ματς να προσπαθεί να δώσει ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο κόουτς των Πειραιωτών έκανε συνέχεια αλλαγές για να καταφέρει να βρει την πεντάδα που θα του γυρνούσε το παιχνίδι, αλλά οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σε πολύ κακή βραδιά. Έτσι, οι Ιπσανοί προηγήθηκαν με 63-45, τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει ούτε βολές, την ίδια στιγμή που οι Ισπανοί έβαζαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο για το 71-50.

Τυπική διαδικασία...

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει αφού οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας του Πειραιά βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά. Οι παίκτες του Αϊτο Ρενέσες συνέχισαν να παίζουν σπουδαία άμυνα και μέσα από την άμυνα τους δημιουργούσαν και στην επίθεση. Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, το σκορ ήταν 81-60 και το μόνο που απέμενε να γίνει γνωστό ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης αφού ο νικητής είχε ήδη κριθεί.

Τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε για μόλις 3:17'' στο παιχνίδι καθώς τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο και βγήκε από το παρκέ με τη βοήθεια του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ο Έλληνας σέντερ δεν μπορούσε να πατήσει καν το πόδι του στο έδαφος και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Ευχή όλων είναι οι φόβοι να μην επαληθευτούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES