2 Σεπ 2009


Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο «παλιός» της Εθνικής βόλεϊ των ανδρών, Βασίλης Κουρνέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε. Ο. ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Βόλεϊ) από την Σμύρνη όπου και βρίσκεται η ελληνική αποστολή. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που έλυσε έπειτα από 13 χρόνια τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους», έχει επικεντρωθεί στην Εθνική ομάδα, ενώ παράλληλα βρίσκεται και σε αναζήτηση συλλόγου. Περί αυτού εξέφρασε και τον προβληματισμό του: «Με ανησυχεί που δεν έχω ακόμα ομάδα. Δεν το κρύβω. Ακούω τους συμπαίκτες μου που κάνουν τα προγράμματα τους και αισθάνομαι κάπως άβολα. Δεν πειράζει. Έχω μάθει να σκέφτομαι θετικά. Ξέρω ότι έπεσα σε μια κακή συγκυρία και πως αργά ή, γρήγορα θα βρω αυτό που θα με ικανοποιεί. Άλλωστε από τον Ολυμπιακό έφυγα νταμπλούχος κι αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θα με πείραζε αν έφευγα ως δεύτερος ή, τρίτος. Τώρα που έφυγα πρωταθλητής είναι σημαντικό. Δεν με φοβίζει να μείνω εκτός δράσης και για κάποιο διάστημα. Δεν θα κάνω βιαστικές κινήσεις. Αυτό που προέχει είναι Εθνική ομάδα και η συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο Έλληνας διεθνής όμως, με εμπειρία από το 1997 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ντε Μπος της Ολλανδίας όπου και έκανε το ντεμπούτο του, είναι ο πλέον κατάλληλος για να «σκιαγραφήσει» τη διοργάνωση της Τουρκίας: «Είναι το Ευρωπαϊκό με την λιγότερη συζήτηση και τον λιγότερο ντόρο. Ίσως αποδειχτεί καλό για την ομάδα γιατί δεν έχουμε το άγχος προηγούμενων διοργανώσεων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε πίεση. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Έχουμε πεισμώσει και από το 2007 που πήραμε την 13η θέση και φύγαμε νωρίς έχουμε πεισμώσει». Αναλύοντας, δε, τον Γ’ όμιλο που συμμετέχει η Ελλάδα (με Ισπανία, Σλοβακία, Σλοβενία), είπε: «Μπορεί να κάνεις τρεις νίκες, μπορεί και τρεις ήττες. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και να μας βγει στο γήπεδο η δουλειά. Η Ισπανία ξεχωρίζει. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει μεγαλύτερη εμπειρία και πιο πολλά παιχνίδια. Με την Σλοβενία χάσαμε ένα κρίσιμο ματς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν σημαίνει ότι θα χάνουμε συνέχεια. Είναι, όμως, πολύ καλή ομάδα. Το ίδιο και η Σλοβακία. Είναι ομάδες που έχουν βελτιώσει την τακτική και τα πάντα κρίνονται στα λίγα λάθη».

Έχοντας 273 συμμετοχές με το εθνόσημο στο ενεργητικό του, ο Κουρνέτας, αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες των μεγαλύτερων παικτών στο Ευρωπαϊκό της Τουρκίας αλλά και στις βλέψεις της ομάδας: «Δεν θέλω να το βλέπουμε τόσο βαριά. Όποιος αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και αντέχει μπορεί να βοηθάει. Όλα τα παιδιά σε αυτή την ομάδα αλλά και αυτοί που αποχώρησαν πριν λίγο καιρό έχουν δώσει πολλά για την Εθνική ομάδα. Δεν είναι εύκολο να κρατιέσαι συνέχεια ψηλά στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο βόλεϊ. Η Ολλανδία από χρυσή Ολυμπιονίκης προσπαθεί να βρει ταυτότητα. Μέχρι και η Ιταλία περνάει την κρίση της. Έχουμε συνηθίσει να μεγαλοποιούμε κάποια πράγματα. Για μένα είναι πολύ σημαντική ακόμα και η συμμετοχή. Από εκεί αρχίζουμε να χτίζουμε και για υψηλότερους στόχους. Κάθε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Χρειάζεσαι και λίγο την τύχη, ένα καλό ξεκίνημα. Σου δίνουν ώθηση και διώχνουν το άγχος. Πρέπει να έχουμε υπομονή και θέληση και η ομάδα που είναι εδώ έχει ακόμα και πάθος και ικανότητες. Θέλω να μπούμε στην 8αδα κι από εκεί ότι καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την Γάνδη μόνο άλλες τρεις φορές μπήκαμε στην 8αδα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα και την ιστορία. Να ξέρουμε και τα μεγέθη που μιλάμε. Βέβαια, όλα τα παιδιά στην ομάδα δεν σας κρύβω ότι ζούμε με το όνειρο μας και σκεφτόμαστε το θαύμα της Ισπανίας το 2007 που αργά, σταθερά και μεθοδικά έφτασαν να κατακτήσουν ακόμα και τον τίτλο μέσα στη Μόσχα σε βάρος της Ρωσίας. Όλα μπορούν να γίνουν και η Ισπανία την οποία αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα των αγώνων μας στον Γ΄ όμιλο μας έδειξε το δρόμο…».

Ο 33χρονος πασαδόρος χαρακτήρισε θετικό, για τους ίδιους, το γεγονός ότι οι αντίπαλοι δεν τους θεωρούν υπολογίσιμη δύναμη: «Όλοι μας θεωρούν ξεγραμμένους. Αυτό είναι σίγουρα καλό γιατί δεν σε περιμένουν ότι μπορείς να πετύχεις. Δεν είναι εύκολο να λες και να χρίζεσαι φαβορί. Θέλει βάθος στις ομάδες. Αν και γνωρίζουμε πως μας έλειψαν κάποια φιλικά δεν στεκόμαστε εκεί. Ένα καλό ξεκίνημα χρειαζόμαστε και το φορμάρισμα μπορεί να βγει στους αγώνες. Αυτό θεωρητικά είναι το τέλειο αποτέλεσμα για κάθε ομάδα που θέλει να έχει διάρκεια και να κορυφώσει τις δυνάμεις της σε μια μεγάλη διοργάνωση. Μην ξεχνάτε πως εάν περάσουμε στην Β΄ φάση δηλαδή στην 12αδα θα έχουμε να δώσουμε σε μια εβδομάδα έξι δύσκολους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES