2 Σεπ 2009

ΑΕΚ: Τον Δεκέμβριο ο Ζόνας

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζόνας για τον Δεκέμβριου βρίσκεται η ΑΕΚ. Η μεταγραφή του 25χρονου επιθετικού τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού «χάλασε», επειδή ο παίκτης αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητος για την Γκρέμιο. Ένας από τους λόγους για τον οποίο απάντησε αρνητικά ο βραζιλιάνικος σύλλογος ήταν ο τραυματισμός του Μάξι Λόπες, αφού αν παραχωρούσε τον Ζόνας θα έμενε χωρίς σέντερ φορ. Ως εκ τούτου, η διοίκηση της ομάδας θα έπρεπε να απολογηθεί στους οπαδούς της για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Οι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Ζόνας, όπως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μίλησαν στη «SportDay» και αποκάλυψαν κάποια πράγματα.

Η Γκρέμιο τη χθεσινή ημέρα είχε Διοικητικό Σύμβούλιο, κατά το οποίο εξέταζε την πρόταση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Ζόνας. Η «Ένωση» και η εταιρεία μάνατζερ-επενδυτών, την οποία εκπροσωπεί στις συζητήσεις ο Δημήτρης Τζάλας, πρόσφεραν μόνο στην βραζιλιάνικη ομάδα 1,5 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα στα υπόλοιπα μέρη (Σάντος, μάνατζερ) που έχουν δικαιώματα του 25χρονου ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο Ντούντα Κρόεφ (σ.σ.: πρόεδρος της Γκρέμιο) στη «SportDay», ο παίκτης είναι απαραίτητος αυτή τη στιγμή για την ομάδα του.

«Η νέα πρόταση της ΑΕΚ ήταν λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Βελτιώθηκε από το 1 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά, πλέον, και τα 2 εκατ. ευρώ που ζητούσαμε στην αρχή μάς φαίνονται λίγα! Ο παίκτης κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, συνεχίζει να σκοράρει διαρκώς και μας είναι απαραίτητος. Στο δ.σ. που έγινε αποφασίσαμε ότι αυτή τη στιγμή ο Ζόνας δεν πωλείται», ανέφερε ο κ. Κρόεφ και συμπλήρωσε: «Μεταφέραμε στον διαμεσολαβητή που μας έφερε τη νέα πρόταση της ΑΕΚ να μεταβιβάσει στην ελληνική ομάδα την οριστική απόφασή μας να μην παραχωρηθεί ο Ζόνας. Θα μείνει στην Γκρέμιο για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μετά θα δούμε».

Η «SportDay» επικοινώνησε με τον κ. Τζάνα (σ.σ.: τον εξουσιοδοτημένο από την ΑΕΚ μάνατζερ), ο οποίος τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να κλείσουν από τώρα τον Ζόνας για τη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της «Ένωσης» υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Από τη μεριά του, ο Ζόνας, μιλώντας στη «SportDay», εξέφρασε την επιθυμία να κλείσει σύντομα η υπόθεσή του, αφού πρόθεσή του είναι να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα».

«Θέλω να τελειώσει το συντομότερο δυνατό το θέμα και θέλω πάρα πολύ να παίξω στην ΑΕΚ. Το έχω μεταφέρει στους ανθρώπους της Γκρέμιο. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον της χάρηκα, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη», ανέφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός και πρόσθεσε: «Ακόμα πιο πολύ με ικανοποιεί η επιμονή που δείχνει η ΑΕΚ να με πάρει, παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Γκρέμιο, και θα ήθελα να ανταμείψω στο γήπεδο αυτή την επιμονή με τις εμφανίσεις μου. Περιμένω το "Ο.Κ." από την Γκρέμιο για να πάρω το αεροπλάνο και να ταξιδέψω για την Αθήνα».

Αρσε: «Να παλέψουμε για τον τίτλο»

Χαρούμενος για τη μεταγραφής του στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Νικολάς Μπιάνκι Αρσε, μιλώντας στη «SportDay» λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και υπογράψει στην «Ένωση». «Εχω τεράστια προσμονή. Είμαι νέος και έγινε πραγματικότητα η επιθυμία μου να παίξω τόσο νωρίς στην Ευρώπη. Γι' αυτό αποδέχτηκα την πρόταση της ΑΕΚ, αν και η Σαν Λορέντζο είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Αργεντινή. Τώρα, όμως, πάω σε μία από τις πιο ισχυρές ελληνικές ομάδες και είμαι ενθουσιασμένος», δήλωσε ο 22χρονος αμυντικός και ερωτηθείς για τους στόχους του στην Ελλάδα: «Να παλέψουμε για τον τίτλο, αναμφίβολα. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, επειδή η ΑΕΚ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο».

Χετεμάι: «Δεν άντεχα άλλο»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ εξήγησε ο Περπαρίμ Χετεμάι, μιλώντας στον φιλανδικό Τύπο. Ο πρώην παίκτης της «Ένωσης», που ανακοινώθηκε από την Τβέντε (σ.σ.: υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 ετών) δήλωσε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έφυγα, διότι δεν ήμουν ευτυχισμένος εκεί τελευταία. Το τελικό χτύπημα για εμένα ήταν όταν δεν χρησιμοποιήθηκα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς με τη Βασλούι. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο στην ΑΕΚ χωρίς να παίρνω ευκαιρίες. Δεν ήθελα να κάθομαι και να πληρώνομαι. Εχω φιλοδοξίες και θέλω να παίζω μπάλα».

Εκτός Europa League ο Τζεμπούρ!

Ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ο Ράφικ Τζεμπούρ αποτελεί ξένο σώμα για την ΑΕΚ ήρθε την Τρίτη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέδειξε εκ νέου πως δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γαλλοαλγερινού επιθετικού, αφήνοντας τον εκτός λίστας για τα παιχνίδια του Europa League. Μαζί του από την τηλεόραση θα βλέπει τα ευρωπαϊκά ματς και ο Ρότζερ Γκερέιρο.

Ο Πολωνός μεσοεπιθετικός δεν δηλώθηκε στην UEFA, αφού έπαιξε φέτος για το θεσμό με τη Λέγκια Βαρσοβίας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εφόσον αποκτηθεί τελικά ο Ζόνας, θα μείνει και εκείνος εκτός λίστας αφού η ΑΕΚ δεν πρόλαβε το χρονικό περιθώριο της UEFA. Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθηκε το όνομα του Κρίστιαν Νέμεθ και του Άρτσε Μπιάνκι (αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα), όπως και του Σανέλ Γιάχιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES