2 Σεπ 2009

«Κομμένο» το γήπεδο για δύο χρόνια


Ποινή 18μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή και ταυτόχρονα απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς αγώνες επιβλήθηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον οπαδό του Ηρακλή, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Καυτανζογλείου» στη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη και προκάλεσε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Μιχάλη Σηφάκη.

O 43χρονος οπαδός, που είναι και πατέρας δύο παιδιών, κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη ματαίωση του αγώνα και για βιαιοπραγία, σύμφωνα με το νέο, τροποποιημένο αθλητικό νόμο, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την «ανάρμοστη - όπως τη χαρακτήρισε - συμπεριφορά του» και ζήτησε συγγνώμη από τις δύο ΠΑΕ, τον τερματοφύλακα του Άρη, καθώς επίσης από τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Υπήρχε κλίμα ευφορίας στο γήπεδο. Είχα πόθο να δω την ομάδα μου έπειτα από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας», απάντησε σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι ήταν εκείνο που τον ώθησε, ενώ όταν ρωτήθηκε τι είπε στον Μιχάλη Σηφάκη, απάντησε: «Του είπα ότι θα σας βάλουμε έξι γκολ. Ήθελα να τον πικάρω».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν πως τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο ήταν ελλιπή, ενώ ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «καθυστέρησαν να επέμβουν». Στην ακροαματική διαδικασία παρόντες ήταν και οπαδοί του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES